Kan inte starta Sveriges Radio P1 med Siri

Jag säger tydligt "Spela Sveriges Radio P1". Antingen får jag meddelande att SR Play har inte lagt till stöd för det med Siri eller så spelar den någon stand-up med Zoran Ismail, En skam för Sverige. Jag har varit i kontakt med Apple och de höll på en halvtimme med att försöka reda ut det. Jag har uppdaterat telefonens programvara Iphone 11 och iOS 14.5.1. Vad är det som är fel?
Johan Lundgren Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Johan!

  Jag vet inte vad det är som skett, men en annan lyssnare, Daniel här, skrev:
  Efter uppdatering av iOS till 14.5.1 fungerar det inte längre att som tidigare starta t ex P1 i SR play appen genom att säga ”Spela P1”

  Man får ett meddelande att appen inte stöder Siri vilket är tråkigt när det fungerat utmärkt tidigare.
  Jag blev förvånad över att det hade varit Sveriges Radio Play som öppnades när han bad Siri att spela P1. Jag trodde nämligen att det alltid blev Apple music. Det är hur jag förstått det från Apple:
  Använda Siri till att spela upp musik eller podcaster
  (mellanrubriken "Lyssna på radio")

  Samtidigt har den texten inte uppdaterats, trots att Siri blivit mycket mer flexibel med Ios 14.

  Meddelandet som du och Daniel fick om att SR Play saknar fullt Siri-stöd, stämmer.

  Eftersom vi på Sveriges Radio inte ens visste att Siri har fungerat med vår app på detta vis förrän nu när det slutat fungera, tantgissar jag lite ... Kanske har uppdateringen till Ios 14.5.1 löst ett säkerhetsproblem i Siri, och det var via detta "säkerhetshål" som app kunde aktiveras? Tråkigt för er som hade nytta av denna eventuella lucka, men förmodligen bra på det stora hela i så fall.

  Vi har, bakom kulisserna, tagit fram stöd för Siri. Den funktionen inte är testad och klar än, men i framtiden kommer appen att fungera bättre ihop med Siri även utan eventuella krypvägar.

  Jag tror att det dessutom kan gå att få appen att fungera med Siri ihop med genvägar. Om du regelbundet lyssnar på P1 i vår app, kommer förhoppningsvis den upp som ett förslag så att du kan koppla frasen "spela P1" till att starta kanalen P1 i just Sveriges Radio Play:
  Lägga till Siri-genvägar på iPhone

  Jag tror att detta underlättas av (eller kanske rent av kräver) att du har påslaget funktionen "Lär av den här appen" (Inställningar -> Sveriges Radio Play).

  Tack för att du rapporterade in detta!
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.