Till senaste kommentaren

iOS-appen pausar inte uppspelning vid push-notis

När jag lyssnar på podcaster via apples app så pausas uppspelningen under tiden en push-notis läses upp. Med SR Play-appen dämpas bara uppspelning, vilket gör att man missar det som sägs under den tiden. Jag vill att uppspelningen pausas istället för att dämpas. Jag hittar ingen inställning där jag kan välja önskat beteende.
Jag kör iOS 16.3.1 på en iPhone 12 Pro och använder senaste appversion.
Thomas Törnblom

Kommentarer

 • Hej Thomas!

  Jag ber utvecklarna se över detta, som är intressant, eftersom Anna skrev så här för tre veckor sedan:
  Efter senaste IOS-uppdateringen upptäckte jag att uppspelningen pausades varje gång det kom en pushnotis. Trodde först att batteriet i hörlurarna hade laddat ur. Men det hände om och om igen. Gissar att det är notiserna som ställer till det. Är inte helt säker.
  Anna får alltså en pausering, trots att hon inte vill ha det (dock troligen inte kopplad till att notiserna läses upp).

  Är det Siri som läser upp notiserna, eller använder du någon annan tjänst för detta?
  Annika Webbmaster
 • Jag använder ingen speciell app för detta utan det är iPhonen som gör det själv. Om det är Siri eller nåt annat vet jag inte. Jag brukar lyssna med AirPods Pro.
  Jag såg den andra kommentaren, men det är inte samma problem, jag vill att den skall pausa i stället för att dämpa ljudet.
  Jag hade tidigare en navigationsapp (Navigon) där man kunde välja om man ville ha paus eller dämpning. Dämpning passar väl när man lyssnar på musik, men när det är ett pratprogram vill man ha paus.

  Thomas Törnblom
 • Tack!
  Jag hade tidigare en navigationsapp (Navigon) där man kunde välja om man ville ha paus eller dämpning.
  Den typen av flexíbel lösning vore bäst, men annars håller jag med dig om att det vore bättre att appen pausades än att volymen bara dämpas, vilket jag framför till app-utvecklarna!

  Tack för förslaget!
  Jag såg den andra kommentaren, men det är inte samma problem ...
  Annas "pauserade ljud vid notiser" visar sig vara avbrott (utan koppling till pushnotiser), vilket vi förstås försöker lösa! Bra att du inte stött på något liknande!
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.