Till senaste kommentaren

Felaktigt felmeddelande: 'Ingen internetanslutning'

När jag laddat ner appen SR får jag svar ingen internetanslutning. Hade det för cirka 6 dagar sedan, men sen fungerar det inte. Har kontakt med internet på google och chrom. Har en äldre modell av Samsung, men den har fungerat bra. Kör via mobilt data, har ej WiFi.
Mvh
Anders Fält
Anders Fält

Kommentarer

 • Hej igen!

  Problemet är troligen att appen inte har rätt att använda mobildata, vilket jag hoppas att du kan åtgärda så här:
  1. Gå till Inställningar och klicka på Appar
  2. Leta upp Sveriges Radio Play och klicka på den
  3. Klicka sen på Dataanvändning
  4. Här finns ett alternativ som oftast kallas Begränsa appens bakgrundsdata eller liknande. Om detta alternativ är valt kan appens inte använda mobildata, så se till att vår app inte har någon sådan begränsning!
  Om detta inte går att följa, eller inte hjälper, så återkom. Skriv då i forumet på samma sida som du skrev frågan, här:
  https://kundo.se/org/teknisk-support/d/internetanslutning/

  Lycka till!
  Annika Webbmaster
 • Hej! Jag har liknande problem. Laddade precis ner appen till en Samsung-surfplatta och det kommer upp ett felmeddelande: ”Ingen anslutning”. Det finns en knapp där jag kan försöka igen, men det tuggar bara på i all evighet om jag trycker där. Plattan är ansluten via Wi-Fi (som funkar bra annars) och har inte stöd för mobil uppkoppling.
  Albin
 • Hej Albin!
  1. Får du detta felmeddelande direkt när du försöker starta appen, eller kommer detta när du försöker starta ett ljud?
  2. Kan du lyssna från vår webbplats sverigesradio.se i samma surfplatta?
  Annika Webbmaster
 • Hej,
  hjälper farfar med samma sak. Radioberoende som han är. Appen säger att internetanslutning saknas (både wifi, 4G och mobildata aktiverat), eller fastnar i evighetsloop med bara svartvita loggan.

  Med Chrome fungerar allt, men det är svårt för farfar att känna igen sig och hitta sina favoritprogram.

  Det torde vara någon tjorv på en uppdatering, eller att gamla Samsung Android-telefoner har exkluderats. Beteendet på appen är nytt sedan fredagens Dagens dikt kl 12.05 - om denna exakta tidsstämpel kan vara till hjälp.

  SM-G3815
  Android 4.4.2
  Kalle
 • Hej!

  Anders och Albin: Hur pass gamla är era mobiler/surfplattor? Har även ni Android 4-någonting? Kan ni lyssna från vår webbplats sverigesradio.se, eller blir det problem även där?

  Kjell:
  En annan lyssnare med Android 4 har hört av sig om problem med vår app:
  Lägsta Androidversion för SR play? (Problem på Android 4)

  Bra att du har hjälpt din farfar att nå vårt innehåll genom hemsidan! Om du berättar vilken eller vilka kanaler din farfar brukar lyssna på och vilka program eller vilken typ av program som han uppskattar, så försöker jag gärna förenkla hans lyssnande genom länkar och/eller att beskriva hur ni hittar dit.

  Kanske kan du dessutom hjälpa honom ytterligare genom att lägga genvägar från hemskärmen som går direkt till de viktigaste sidorna, så att det nästan blir som appar? (Jag beskriver hur du gör detta i så fall. Det är lite omständligt, men egentligen inte svårt, och kan bli en stor hjälp för din farfar!)
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.