Till senaste kommentaren

Hur lägger jag till en webblänk i min fråga?

Hur lägger jag till en webblänk i min fråga? Gör man som i [Reddit?](https://www.reddit.com/wiki/markdown)

Eller skriver man bara länken rätt uppochner? https://www.reddit.com/wiki/markdown

Eller måste den stå på en ny rad?
https://www.reddit.com/wiki/markdown

Mvh AndersBrandén

Anders Brandén Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • HTML?
  <a href="https://www.w3schools.com/tags/tag_a.asp">HTML a tag</a>
  Anders Brandén
 • Ok, nu kom jag på hur man gör.

  Problemet är att text som man klistrar in inte kontrolleras för att hitta länkar mm så man måste trigga en länkkontroll i efterhand.

  Det som behövs är att efter inklistring se till att adressen(url) antingen börjar på en ny rad eller har ett mellanslag före, inte t.ex en inledande parentes.

  Sen är allt man behöver göra att lägga till ett mellanslag eller en ny rad precis efter sista tecknet i adressen. Om mellanslag eller ny rad inte hjälper, bakåtradera det och lägg till det igen så fungerar det.

  När väl adressen har omvandlats till en riktig länk kan man lägga till eller ta bort text runtom som man vill, så här: (https://sverigesradio.se/support)
  Anders Brandén
 • Bra att du hittade ett sätt att skapa länkar!

  Hur detta fungerar har jag inte funderat över, i och med att min egen verktygslåda, som inloggad redaktör, är större än vad lyssnarnas är. Jag kan därmed skapa en länkar som denna, till Sveriges Radios webbplats, där jag gör en del av texten länkad genom en befintlig funktion.  En del av de funktioner som finns inlagda för mig, men inte för dig (där det endast verkar finnas "bifoga bild" och "bifoga länk") kan även lyssnare använda, trots att en "ingång" saknas. Det går att göra texten fet med ctrl + b och det går att kursivera med ctrl + i. Däremot verkar det inte gå att nå "länk-funktionen" (som jag får med ctrl + k)

  Sveriges Radio står inför ett byte av hela forumet och ska flytta över till en nyare variant av samma forum-tjänst, Kundo, så jag lägger inte krut på att höra med dem hur det fungerar i denna version och om det finns en poäng i att förändra något. Inte just nu.

  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.