Till senaste kommentaren

Melodikrysset: Appen underkänner rätt svar

Vi löser via appen och skickar in svaret. Vi får ibland fel fast det är rätt. På förra veckans fick vi fel på ”nöd” men det är ju rätt. Varför blir det så?

Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Mats!

  Jag vet inte vad det kan bero på. Kan du ta en skärmbild på detta fel och skicka hit?
  Apple: Ta en skärmbild på iPad

  Annika Webbmaster
 • Nöd och lust tror jag var rätt låt. Nöd skrevs in men fel?? Det har hänt förr när vi rättat Krysset.

 • Skumt!
  Facit för krysset visar att NÖD är rätt, och det finns ju inget annat sätt att skriva in bokstäverna än med det "tangentbord" som ingår i appen, och ditt Ä fungerar ju. (Annars skulle felet ha kunnat bero på att det ena är bokstaven ö det andra ett o med trema över. För ögat blir det samma sak, men en dator skulle tolka det som ett annat tecken!)

  Jag rapporterar vidare detta till korsord.se, som utvecklat appen, men vet inte om de kommer att kunna undvika att felet inträffar igen.

  Nu är detta inte världens mest prestigefulla tävling. Vi talar inte om miljonvinster ... Förhoppningsvis löser de flesta av oss krysset som ett trevligt tidsfördriv, inte för att vinna ett badlakan eller en bricka. Att din (och kanske fler lyssnares) lösning inte godkänns någon enstaka gång, hoppas jag därför inte förstör nöjet. Men skulle felet återkomma ofta, så vill vi veta det, för då är det ju viktigt att vi åtgärdar det, så att det inte blir orättvist mot några av våra lösare.

  Jag förtydligar rubriken på ditt inlägg, från Fel i svar? till Melodikrysset: Appen underkänner rätt svar, så att det blir lättare för eventuella andra drabbade att hitta denna tråd och ge oss en tydligare bild av problemet!.
  Annika Webbmaster
 • Hej igen!

  Jag bad korsord.se, som utvecklat kryss-appen, att kika på detta. De svarade:
  I det svar de skickat in står det NÅD istället för NÖD. När man klickar på ”Rätta” visas den rätta bokstaven (Ö) och det ser därför ut som i bilden.

  Lätt hänt. Uppenbarligen visste du ju vilken låt det var (Nöd och lust), så du råkade nog bara trycka på fel tangent.

  Tack för att du fick mig att ta reda på mer om hur appen fungerar, och lycka till med kryssandet i helgen!
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.