Till senaste kommentaren

Bilradion: P4 hoppar till andra kanaler

Jag har en ny Nissan jag lysnar på.P4
på 103.6 som jag låser
Denna station är inte som jag hoppas på hoppar till andra stationer.
Alla andra stationer finns där jag låst dom.
Göran Örtemyr

Kommentarer

 • Hej Göran!

  Jag tror att din bilradio har låst sig till "P4", men inte till just P4 Västerbotten. Om du då kör i ett område där P4 Norrbotten eller P4 Västernorrland har stark sändare, kommer bilradions RDS-funktion att gå över till den andra P4-kanalen. Om det sker under riksprogram som P4 Extra eller Ring så spelar vi, märker du inte att du hamnat på fel P4-kanal, men om du lyssnar på Morgon i P4 Västerbotten och det växlar till Morgon i P4 Norrbotten, så märker du genast att det är en annan kanal!

  För att slippa detta problem behöver du ändra en funktion på bilradion som kallas LOC (Local) eller REG (Regional). Det ska finnas två lägen för denna funktion, ON eller OFF.

  Med LOC/REG satt till OFF, räknar din bilradio alla P4 stationer som ett stort sändarnät, och översökning tillåts till angränsande lokala P4-stationer, alltså det som jag tror sker nu. Med inställningen ON kommer radion bara att växla mellan de stationer som sänder P4 Västerbotten.

  Tyvärr kan det vara svårt att hitta denna funktion på en del mottagare. Om du inte lyckas hitta det i manualen, så bör den som sålt mottagaren till dig kunna hjälpa dig.
  Lycka till!
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.