Artiklar som namn i Sveriges Radios API

När jag nu hämtar en xml-fil med tex. https://api.sr.se/api/rss/channel/91?format=1 så innehåller den enbart länkar med artiklar i nummerformat, tex. https://sverigesradio.se/artikel/7654321 och inga länkar i det nya formatet https://sverigesradio.se/artikel/snoovadret-stanger-vagar

Kommentarer

 • Hej
  Jag ska kolla vad status är på att ändra i apiet - vi har inte slagit över till det nya formatet på alla sidor än, så det kommer i alla fall att dröja tills det är gjort.

  mvh
 • Hej,

  Jag har antagit att artiklar publiceras sen en tid antingen i det gala nummerformatet, _eller_ i det nya namnformatet, så det jag skriver nu är utifrån det antagandet. Med nuvarande API för att hämta RSS-artiklar så får man bara länkar till det gamla nummerformatet, och inte artiklar i textnamnformatet, vad det verkar. Så de som hämtar nyheter via RSS missar att få till sig en hel del nyhetsartiklar.

  Så går det inte lägga till så att RSS levererar båda typer av länkar? Tills det är gjort kan det vara läge att pausa namnformatslänkar?

  Mvh/
 • Hej
  Det är inget som saknas pga. de nya urlarna, och alla framtida artiklar kommer att fungera även med den numeriska varianten.

  Vi gör inte ändringar i det öppna apiet om det inte är nödvändigt, så så länge det inte innebär problem att numeriska urlar används så kommer vi inte att ändra på den.

  mvh

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.