Appen är 700+ MB stor - utan nedladdningar

Hej. Appen (22.8.6) tar upp 730 MB i utrymme för data, efter att alla nedladdningar har raderats. Detta har den gjort i månader, och mellan uppdateringar.

Det verkar som om den inte städar upp allt den skapar.
Klm

Kommentarer

 • Tack för att du flaggade för detta.
  Appen (22.8.6) tar upp 730 MB i utrymme för data, efter att alla nedladdningar har raderats
  Vet du om appen tog ännu mer utrymme innan dess, så att de avsnitt du raderade vid detta tillfälle verkligen raderades (och vi kan koncentrera oss på att förstå vad som fortfarande tar utrymme)?

  Vet du om detta kan vara data som tillkom (och borde ha raderats) för många år sedan?
  Annika Webbmaster
 • Hej, ja den tog 1 GB innan jag tog bort en sparad (otillgänglig) nedladdning på ~260 MB

  Skulle säga att det som är kvar med 99% är sådant jag raderat manuellt långt tidigare men som ligger kvar, med tanke på storleken. Men vem vet. Inte mycket insyn där.

  Jag brukar radera sådant som markerats otillgängligt.
  Klm
 • Jag tycker också att det låter som gammalt innehåll som inte har raderats korrekt, och skulle själv ha avinstallerat appen och ladda hem den på nytt.

  Du borde kunna behålla lyssningshistorik och inställningar genom att ladda hem den på det vis Apple beskriver här, så att det enda som går förlorat blir just nedladdade filer (inklusive eventuella osynliga sådana). Jag brukar i vanliga fall varna just för att nedladdade filer förloras vid en ominstallation, men här är det ju önskvärt, i synnerhet om det finns gamla osynliga ljudfiler kvar i appen.

  Lycka till och berätta gärna hur det går!
  Annika Webbmaster
 • Vilken tur att jag anmälde problemet istället, så att ni fick reda på det. Det blir nämligen svårt att svara på frågor om appens tillstånd efter att jag installerat om den...

  Just det, att historiken försvinner hade jag inte tänkt på. Men det är inte så noga. Fast jag ser inte att det alls nämns vad som händer med appdata på sidan du länkade till, och inte heller varför det skulle skilja sig att installera från köphistoriken jämfört med från appens butikssida? Jag hade gissat att att avlasta appen hade varit det avgörande steget för att tömma cachen och samtidigt behålla data, men avlastning nämns inte heller i länken.


  Lycka till med att hitta felet, och detsamma!
  Klm
 • Fast jag ser inte att det alls nämns vad som händer med appdata på sidan du länkade till, och inte heller varför det skulle skilja sig att installera från köphistoriken jämfört med från appens butikssida?
  Jag kanske har fel, men har fått för mig att jag, om jag laddar hem från vanliga butikssidan, inte har kvar inställningar och historik.
  Jag hade gissat att att avlasta appen hade varit det avgörande steget för att tömma cachen och samtidigt behålla data, men avlastning nämns inte heller i länken.
  Om du har den möjligheten så är det förstås ett sätt att få appen att ta mindre utrymme på telefonen. Risken är dock att du därmed även backar upp "vad det nu är" som egentligen borde raderas, så att det ligger kvar i molnet helt i onödan.
  Det blir nämligen svårt att svara på frågor om appens tillstånd efter att jag installerat om den...
  Eller tvärtom? Om det visar sig att din app efter ominstallation fortsätter att ha 700 MB data som vi vet inte är nedladdat innehåll, är det ju ett tecken på att något annat, som din lyssningshistorik eller din "Min lista", tar långt mer utrymme än förväntat, det vill säga att vi får felsöka vidare.

  Trevlig helg
  Annika Webbmaster
 • Jo, visst. Det jag menade är att det hade känts lite anspråksfullt att rapportera ett fel, och sen när ni ber om mer info så har jag redan raderat appen och kan inte svara på några frågor. Men nu när det låter på er som att ni inte har några följdfrågor på det befintliga problemet så kan jag ju fortsätta...

  Inte helt överraskande försvann all data, inklusive historik och inställningar, vid radering av appen, till synes oberoende av mitt framtida beslut att installera appen igen via köphistoriken. Rent tekniskt har du ju rätt att "om jag laddar hem från vanliga butikssidan, inte har kvar inställningar och historik", men det betyder ju inte att du behåller något om du installerar den på något annat sätt.

  Nu kan jag definitivt inte svara på några fler frågor om problemet i alla fall. Vem vet när det dyker upp nästa gång.
  Klm
 • Tack!

  Vi har tittat lite på vad som kan ta utrymme vid sidan av nedladdade ljudfiler och en sådan sak är ett bibliotek som där appens bilder sparas på disk.

  Det är vettigt att lagra återkommande bilder som kanalers loggor lokalt, för att minska dataförbrukningen och ladda olika vyer i appen snabbare. Vi sparar dock även bilder som endast används en gång, som nyhetsbilder. Bilder som inte "återanvänds" ska rensas bort automatiskt efter en vecka.

  Detta bibliotek var väldigt stort, så vi har minskat ned det från 1 GB till 500 MB från och med version 22.9.4. Det verkar dock som om bildbiblioteket (en "modul" vi inte har utvecklat själva) inte rensar bort den mellanskillnaden direkt, så att det kan ta ett tag innan storleken på bildcachen minskar. Vi håller lite koll på hur detta utvecklas.

  Vi vet förstås inte om detta var förklaringen till att appen tog så stort utrymme hos just dig dig, men oavsett vilket, så fick du oss att ringa in ett problem med appens lagring av data. Tack för det!
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.