Klotter

Hur länge ska vi bergslagsbor behöva stå ut med dessa nerklottrade tåg? Det är en skam att se dem åka omkring på våra spår. Skulle det inte bli billigare att övernatta tågen inom inhägnat område? Klottersaneringen måste ju kosta miljonbelopp!
Till detta kommer att tågen allt oftare är behäftade med fel. Klockor går fel, utrop fungerar inte, toaletter avstängda och trasiga dörrar. Dags att TiB sätter ner foten och ställer krav på SJ. Vi vill ha fungerande rena tåg för våra skattepengar.


TB Kopparberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,
  Håller med om att tågen får gå alltför länge nedklottrade. Det ser riktigt tråkigt ut. Vi har haft problem med underhållet av tågen och har prioriterat att de skall gå i trafik och vi har även installerat wifi som tagit verkstadstid. Nu är wifi på plats och tågen fungerar bättre så nu hoppas vi kunna göra något åt klottret. När det gäller toaletterna så är det tyvärr så att de ofta används felaktigt. Varannan dag kommer det in ett tåg till verkstaden med en trasig toalett pga att de används felaktigt. Skapar problem för vår verkstad och för tillgängligheten på tåg.
  Hälsningar
  Hugo
 • Tack för svaret, men undrar fortfarande: Skulle det inte bli billigare att övernatta tågen inhägnade? Skulle väl löna sig redan efter ett par år. Eller? Som nu är kan ju vem som helst komma åt tågen och klottra obemärkt.

  Mvh

  TB Kopparberg
 • Hej

  Trafikverket arbetar på att utöka antalet uppställningsplatser med stängsel på flera ställen i vårt system. Det tar tid och vi hoppas att det kommer fler inom kort och då skulle vi kunna spara en hel del pengar på klottersanering samt få betydligt trevligare tåg.
  Hugo
 • Kan konstatera att efter sommarens trafikuppehåll är tågen mer nerklottrade än någonsin. Varför ser just TiB:s tåg ut som de gör? Andra tåg är inte på långt när lika nerklottrade. Kan ni inte lära er av hur de sköter sina tåg, så vi slipper skämmas för vår trafik, som i övrigt betyder mycket för oss bergslagsbor.

  TB
  T Björck
 • Du har helt rätt. Tyvärr står våra tåg ute på stationerna och är inte lika ofta i depåerna som andra tågsystem. Vi har vår depå/verkstad i Gävle och det dröjer mellan 3-4 dagar innan de kommer till depån och då händer det en hel del.
  Tillsammans med SJ och Trafikverket jobbar vi på att finna lösningar då det inte är lika lätt att klottra på tågen men det är ett riktigt stort problem för oss och SJ som kör våra tåg. Vi hoppas på snar bättring men men
  Hugo

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.