Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Får man ta med sig cykel på tåget?

Jag skulle behöva ta med min cykel på tåget. Kan jag det?
Johan A Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • På Tåg i Bergslagen vill vi underlätta för dig som cyklar. Det finns två cykelställ ombord på alla Tåg i Bergslagens tåg. Det går inte att boka cykelplats i förväg så det är först till kvarn som gäller.

  Anders
 • Gäller detta även moped om man sköter det snyggt?
  Daniel
 • Beror på hur din moped ser ut. Liten eller stor. Kan vara bra att fråga precis innan det blir aktuellt. Men i princip går det inte.
  Hugo
 • Jag tycker det är grymt att man kan ta med sig cykel, dock är det i praktiken nästintill oanvändbart utan möjlighet att även boka cykelplats. Man måste kunna veta om det går att få med sig cykeln eller ej, speciellt om man skall byta tåg, vad skall man göra om det blir fullt? Lämna cykeln på perrongen? Jag är villig att betala extra för denna tjänst. Typ som en extra platsbiljett. Denna cykelplatsbiljett skulle kunna inhandlas via separat webbplats om det inte funkar via SJs bokningstjänst. Fixar ni detta så visar ni för andra operatörer hur det skall gå till. Att kunna cykla till stationen, hoppa på tåget för att sedan cykla vidare när man kommit fram är fantastiskt och ett mkt modernt sätt att resa. Make it happen! Drömmen framöver är mer utrymme för diverse last och alternativa transportmedel, varför inte en extra vagn för detta ändamål?
  Emil
 • Hej,

  Vi tar till oss dina önskemål. Fler har frågat om samma sak. Hoppas kunna lösa det till sommaren. Återkommer
  Hugo
 • Toppen Bra skrivet Emil jag håller med! Följer med spänning frågan, ni kommer att bli förebilder!! Mvh Anna
  Anna
 • Ni trafikerar en region som är mycket intressant för upplevelseturism. Både för inrikes och utländska gäster. och cykel, särskilt mtb , är en inkomstkälla för många destinationer. Men att resa med cykel så blir man låst till bil. Säg att ni kunde öka till 4 st platser /tåg OCH göra de bokningsbara. Vilken framgång :-)
  För vem kan/vill boka sin cykelsemster med familjen via tåg utan att veta om alla får med sin cykel?!? Här kan ni vara en ledstjärna.
  Tobbe
 • Jag har samma problem. Hur gör jag med biljettköp? Jag kan inte köpa i förväg eftersom jag inte vet om det finns någon plats för min cykel. Gör det inte det måste jag cykla hem och ta bilen. Kan jag köpa biljett ombord?
  Mvh
  Jonas
  Jonas Jansson
 • Hej Jonas,

  Det kostar inget extra att ta med cykel. Det går att köpa biljett ombord. Normalt finns det plats för din cykel om du reser efter 09.00 och inte mellan 16.00 och 18.00.
  Hugo

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy