Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Får man ta med sig cykel på tåget?

Jag skulle behöva ta med min cykel på tåget. Kan jag det?
Johan A Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • På Tåg i Bergslagen vill vi underlätta för dig som cyklar. Det finns två cykelställ ombord på alla Tåg i Bergslagens tåg. Det går inte att boka cykelplats i förväg så det är först till kvarn som gäller.

  Anders
 • Gäller detta även moped om man sköter det snyggt?
  Daniel
 • Beror på hur din moped ser ut. Liten eller stor. Kan vara bra att fråga precis innan det blir aktuellt. Men i princip går det inte.
  Hugo
 • Jag tycker det är grymt att man kan ta med sig cykel, dock är det i praktiken nästintill oanvändbart utan möjlighet att även boka cykelplats. Man måste kunna veta om det går att få med sig cykeln eller ej, speciellt om man skall byta tåg, vad skall man göra om det blir fullt? Lämna cykeln på perrongen? Jag är villig att betala extra för denna tjänst. Typ som en extra platsbiljett. Denna cykelplatsbiljett skulle kunna inhandlas via separat webbplats om det inte funkar via SJs bokningstjänst. Fixar ni detta så visar ni för andra operatörer hur det skall gå till. Att kunna cykla till stationen, hoppa på tåget för att sedan cykla vidare när man kommit fram är fantastiskt och ett mkt modernt sätt att resa. Make it happen! Drömmen framöver är mer utrymme för diverse last och alternativa transportmedel, varför inte en extra vagn för detta ändamål?
  Emil
 • Hej,

  Vi tar till oss dina önskemål. Fler har frågat om samma sak. Hoppas kunna lösa det till sommaren. Återkommer
  Hugo
 • Toppen Bra skrivet Emil jag håller med! Följer med spänning frågan, ni kommer att bli förebilder!! Mvh Anna
  Anna
 • Ni trafikerar en region som är mycket intressant för upplevelseturism. Både för inrikes och utländska gäster. och cykel, särskilt mtb , är en inkomstkälla för många destinationer. Men att resa med cykel så blir man låst till bil. Säg att ni kunde öka till 4 st platser /tåg OCH göra de bokningsbara. Vilken framgång :-)
  För vem kan/vill boka sin cykelsemster med familjen via tåg utan att veta om alla får med sin cykel?!? Här kan ni vara en ledstjärna.
  Tobbe
 • Jag har samma problem. Hur gör jag med biljettköp? Jag kan inte köpa i förväg eftersom jag inte vet om det finns någon plats för min cykel. Gör det inte det måste jag cykla hem och ta bilen. Kan jag köpa biljett ombord?
  Mvh
  Jonas
  Jonas Jansson
 • Hej Jonas,

  Det kostar inget extra att ta med cykel. Det går att köpa biljett ombord. Normalt finns det plats för din cykel om du reser efter 09.00 och inte mellan 16.00 och 18.00.
  Hugo
 • Hej
  Toppen att det går att ta med cykel men när det står 2 st / tåg  , om tåg i bergslagen har två vagnar räknas det som 2 tåg? Hoppas det.
  Mvh
  Eva
  Eva Böhlmark
 • Hej

  Tyvärr är det bara 2 cyklar per tåg. Det finns plats på ett ställe i våra 2-vagnars Reginor för cyklar. Hoppas det fungerar i alla fall.
  Hugo
 • Om man behöver ta med sig cykeln men inte kan boka plats för den så är det ju svårt att boka biljett innan, är det isf mycket dyrare att köpa biljett ombord på tåget än om man köper innan?
  Sofia
 • Hej,

  Det är lite lägre pris att köpa i förväg jämfört med ordinarie pris som gäller ombord.
  Under sommaren är det 30% rabatt på alla enkelresor inom TiB om du köper i förväg så då blir skillnaden större.
  Normalt är det inte fullt med cyklar på våra tåg så om du reser under dagen är risken liten att det inte finns plats för din cykel. Skulle det mot förmodan vara fullt kan du använda biljetten på nästa avgång.
  Hugo
 • Snälla! Öppna upp för möjligheten att boka cykelplats, eller ännu hellre öppna upp för att släppa ombord flera cyklar på tåget..
   I dag dök det upp totalt 4 cyklister till huggsexan på perrongen i Falun vid 7:26-tåget mot Borlänge.
  Det här är ett helt suveränt sätt att resa när det fungerar! Alla vi som var där hade valt att ta med cykel för att kunna cykla tillbaka till Falun efter jobbet.
  Per i Falun
 • Hej. Är det möjligt att veta vilken vagn som cykelplatserna är?
  mvh
  Sverker
 • Det skulle vara alldeles utmärkt att kunna boka cykelplats.
  Jag tar ofta TiB och ser, att platserna för cyklarna ofta är tumma, men det räcker ju inte. Jag måste ju veta om jag kommer fram när jag startar resan, inte mitt under.
  Stödjer helt det de andra har skrivit; ni skulle verkligen kunna visa vägen.
  Michael Andresen
 • Nu sitter jag på Örebro central i en timme mellan kl 19 och 20 för att vi var 4 st som ville ta med cykeln och bara två fick följa med. Det är bara de sanna entusiasterna (och de som inte har andra alternativ) som chansar på att komma med. Det är dags att ta tag i detta!!! Då blir tåg/cykelpendling ett alternativ för många fler.
  Eva Resare
 • He!

  Får man ta min elmoppe med på era tåg?????

  mvh

  Urban Rosen
  Urban Rosén
 • Hej,

  El cykel går bra. El moppe kan vara ett gränsfall. Beror på hur stor den är.
  Kan du skicka ett foto så kan vi låta vår operatör SJ ta ställning till om det går eller ej. Beror på säkerheten ombord.
  Skicka fotot på info@tagibergslagen.se
  Hälsningar
  Hugo
 • Hej! Är det ok att ta med cykel hela sträckan frånFalun till Stockholm??
  Anna
 • Det går bra.
  Trevlig resa
  Hugo
 • 21:e Mars skriver Hugo från TIB i detta forum: "Vi tar till oss dina önskemål. Fler har frågat om samma sak. Hoppas kunna lösa det till sommaren. Återkommer"

  Jag har nu vart i kontakt med en strategisk planerare på TIB och han skriver att frågan behandlats tidigare och: "...Slutsatsen då var iallafall att det skulle vara för omständigt att införa en egen kategori för bokning av cykelplatser i bokningssystemet och man valde därför att avstå från att införa funktionen..."

  Enl mig handlar det om prioriteringar, det finns funktioner idag för platsbokning, kan man inte återanvända dessa? Alternativt kanske resenärerna skulle kunna acceptera en övergångslösning där cykelplatsbiljetterna bokas utanför SJs bokningsystem? Typ köp via tib.se - få en QRkod att via upp i mobilen eller liknande.
  Emil G
 • Hej Emil,
  SJ har svårt att få med cykel bokning i deras bokningssystem och prioriteten är kanske inte den högsta då vi relativt ensamma om att tillåta cyklar ombord. Vi tjatar och vill gärna ha hjälp med tjatandet från våra resenärer.
  God Jul
  Hugo
 • Ok ang SJ: Vart skall vi tjata? Till SJs kundtjänst?
  Emil G
 • Det är bra att tala med SJs kundtjänst.

  Hugo

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.