Till senaste kommentaren

Ändrade turer Hofors-Gävle?

Hej!

Jag heter Ann-Sofie och jag har rest med er i drygt 13 år (b la pendling till jobb men även privat). Jag tycker verkligen om att åka tåg och det är så skönt att slippa ta bilen (både pga av bekvämlighet, pris och miljötänk).

Nu har jag dock just upptäckt något som gjorde mig väldigt ledsen och fundersam. Vad jag kan se har ni plockat bort tåget som går från Gävle och kommer till Hofors strax före fyra på dagarna. Det är det tåg jag rest mest med eftersom det är då jag slutat jobbet. Är den ändringen permanent? Det vore i så fall riktigt illa. Vi är ju väldigt många som brukar pendla Gävle-Falun den tiden.

När jag idag skulle resa från Gävle till Hofors på förmiddagen upptäckte jag också att alla förmiddagståg också slutat gå och att man måste ta buss och sedan byta till tåg i Storvik. Ska det verkligen vara så framöver eller är det något tillfälligt? Skulle det vara permanent betyder det ju att vi som bor i Hofors inte längre kommer att ha tåget som ett alternativ till vårt resande och då blir jag riktigt ledsen. Det kommer att påverka mig och många andra massor. Och det vore verkligen ett steg i helt fel riktning eftersom vi ju snarare borde sträva efter att fler tar tåget istället för tvärtom.

Vad jag vet har jag heller inte fått någon som helst information om de här drastiska förändringarna. Och möjligheten att säga upp mitt årskort har därför också passerat.

Hoppas verkligen att allt det här bara är något tillfälligt.

Tack och hälsningar från Ann-Sofie Åberg
Ann-Sofie Åberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Ann-Sofie

  Det är bara tillfälligt. Ditt tåg påverkas av ett banarbete som pågår fram till den 11 september. Efter det kommer tågen gå som vanligt igen.
  Under banarbetet ersätts tåget av en buss mellan Gävle och Storvik.

  Hälsningar
  Martin Drakenberg, SJ

  Anders

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.