Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Tittarservice forum

Hej!
Har följt kommentarer på Tittarservice och även skrivit egen kommentar men blir mer och mer frågande inför hur Tittarservice fungerar. Ni skriver ovan:
"Vi vet att många tittare gärna vill att deras synpunkter ska synas utåt, och därför låter vi även synpunkter vara synliga om de är trevligt formulerade och inte dubblerar en annan trådstart. Nästan lika vanligt är dock att tittare inte vill att deras synpunkt ska synas utåt utan de är främst intresserade av att få framföra den till SVT (de vill alltså inte diskutera med andra tittare)."
Fråga: Hur kan ni avgöra att någon inte vill få inskickade synpunkter publicerade? Det verkar godtyckligt. När jag mycket sakligt kommit med kritik har den inte publicerats. Det hade jag gärna velat!
Om man vill följa tittarnas åsikter i en aktuell fråga försvåras det genom att Tittarservice för samman dem på olika ställen och ibland under felaktiga rubriker; t.ex. i fallet med rättegångskostnaderna för Önnevald.
Fråga: Varför sätter man missvisande rubrik, ex. "Tack Fredrik Önnevald", när endast ett av 26 st inlägg är positivt till att SVT betalar rättegångskostnaderna.
Fråga: Varför kan inte alla inlägg i ämnet hamna under en rubrik så att man slipper leta för att hitta dem; som nu "Rättegångskostnader betalda av licenspengar" 10 inlägg. "SVT försvarar sina egna medarbetare" 6 st, "SVT betalar advokatkostnader" 16 st, "Beträffande att SVT ska betala Önnevalds advokatkostnader" 5 st.
Detta kan ge en känsla av att Tittarservice försöker förminska kritiken
Tacksam för klarläggande svar.
MB Larsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej MB!
  Vi önskar precis som du att alla inlägg i ett ämne ska hamna under samma rubrik. Det är också därför vi inte publicerar upprepade frågor utåt (vi vill hellre att eventuella följdfrågor håller sig i den första trådstarten, just för att forumet ska vara sökbart).
  Vi vill alltså att man gör precis som du önskar och hellre fyller på under ett existerande inlägg, om man undrar om något på samma tema. Tyvärr är det nog många som inte först söker i forumet, utan skriver ett eget inlägg på en gång trots att frågan redan fanns besvarad/eller det redan fanns en tråd med åsikter om ett visst program.

  Jag vet inte var du menar att vi satt rubriken "Tack Fredrik Önnevald", det är tittaren själv som skriver rubriken när man skapar sitt inlägg. Det händer att vi justerar ifall rubriken är felstavad eller inte alls håller sig till temat men rubriken sätts normalt av trådstartaren. Jag vet inte heller vad du menar med att vi "för samman" synpunkter under rubriker.

  Det är jättesvårt att veta om en viss tittare vill bli publicerad eller inte. Vår utgångspunkt är att vi publicerar sådant som kan ha informationsvärde för andra (dvs vi låter aktuella synpunkter synas utåt såvida de inte upprepar något som redan finns i en annan tråd och vi låter alla unika frågor som andra kan få information av synas utåt).
  Syftet med forumet är att så många som möjligt snabbt ska hitta svar på vanligt frågor och det är det syftet vi försöker uppnå. Skulle vi publicera allt som kommer in skulle sökfunktionen snart bli helt oanvändbar.

  Forumformen är dock inte optimal, bland annat för att mycket av vår tid går åt till att styra upp trådar som lämnar ämnet eller trådar där tittare börjar angripa varandra istället för att ställa frågor om vår verksamhet. Ytterligare en anledning är att vissa tittare inte vill att deras synpunkter ska bli synliga för andra - samtidigt som andra absolut vill att alla deras synpunkter ska publiceras och skriver till oss flera gånger per dag. Vi ser just nu över hur vi kan bli bättre på att ge så många som möjligt snabba svar på sina frågor, och hur vi bäst kan samla in synpunkter på ett sätt som gör dem så användbara som möjligt för redaktionerna och de som utvecklar våra program.

  Vänliga hälsningar,
  SVT
 • "Det är också därför vi inte publicerar upprepade frågor utåt (vi vill hellre att eventuella följdfrågor håller sig i den första trådstarten, just för att forumet ska vara sökbart)."

  Tolv inlägg upp från detta finns ytterligare ett inlägg om programledarna i På Spåret. Finns inget svar på inlägget så det borde väl i konsekvensens namn då placerats i i inlägget tio rader upp istället?

  Varför publicerar ni öht inlägg som inte fått något svar från er?

  I övrigt instämmer jag i MB Larssons åsikter.
  Anitha
 • Hej Anitha,
  Vi får jättemycket kommentarer här och vår målsättning är att kunna svara på allt. Ledsen om vi missat en fråga i På spåret. Vi söker just nu hitta den frågan och se om vi kan besvara den. Vet du vilken fråga det är?
  Hälsningar,
  SVT
 • Bara någon som ytterligare en gång gnällde över Kristian Luuk.
  Anitha
 • OK, Anitha.
  Ja, man får ha dess synpunkter. Men det här är ett forum och vi försöker besvara direkta frågor, men ibland skapas trådar, då eventuell svar från oss inte tillför mer. Det är nog därför det var obesvarat.
  Hälsningar,
  SVT
 • Tittarservice: "Vi får jättemycket kommentarer här och vår målsättning är att kunna svara på allt"
  Eeh okej? Anställ fler då så att ni kan svara och sätta er in i ämnena som berör tittare utanför Stockholm.
  Ni får 4,7 miljarder (ja miljarder, inte miljoner) kronor (per år!) så det här kan knappast vara ett problem.
  Adam K
 • Jag citerar Tittarservice en gång till

  "Det är också därför vi inte publicerar upprepade frågor utåt (vi vill hellre att eventuella följdfrågor håller sig i den första trådstarten, just för att forumet ska vara sökbart)."

  Det är också därför vi INTE publicerar upprepade frågor utåt!!!!!!!!!!!!!!
  Anitha
 • Tack Tittarservice för långt svar.
  Jag förstår dock fortfarande inte varför ett tidigare inlägg från mig (ang. Veckans Brott 17/1-17) ej publicerats. Hur avgör ni vad som "har informationsvärde för andra"?
  Jag tycker det är intressant att ta del av tittarnas synpunkter i aktuella frågor t.ex. beslutet av SVT att betala rättegångskostnaderna för Önnevald.
  I svaret ovan står: "..vi låter aktuella synpunkter synas utåt såvida de inte upprepar något som redan finns i en annan tråd.."
  Ska jag tolka svaret så att det som publiceras inte är alla inlägg i frågan?
  När jag räknar ihop de inlägg jag hittat ang. rättegångskostnaderna blir det 63 stycken publicerade.
  På Tittarservice startsida finns en rubrik "Mest diskuterat". Ett bra ställe att snabbt få en överblick över aktuell debatt. Men..
  Varför finns inte "Rättegångskostnaderna" med där? (Det är ju fler kommentarer än för t.ex "Det sitter i väggarna".  
  MB Larsson
 • Äntligen hittade jag den funktion jag sökt!
  Efter min senaste kommentar testade jag rutan "Sök bland frågor och svar" och skrev sökordet "rättegångskostnader" och då kom alla inlägg i ämnet upp. Precis vad jag efterfrågat!
  Nu blir det inte lika snårigt att följa debatter på Tittarservice.
  Lite fånigt att inte ha kommit på detta tidigare; får skylla på bristande vana vid datorer!
  MB Larsson
 • MB Larsson,
  den funktionen funkar inte, dvs åtminstone tar den inte fram alla inlägg som innehåller sökordet. Senast jag provade.
  Men tittarservice kanske vet om sökproblemen är lösta.
  Adam K
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.