Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Textning av program

SVT textar svensktalande program med så kallad dold text, via text-tv. I dag är 100% av de förproducerade programmen textade och 65% av de livesända.

Program som har text-tv-texning är markerade i programtablån. Dessutom syns en grafisk text i övre vänstra hörnet under några sekunder i början av programmet.

Oavsett vilken av SVT:s kanaler du tittar på så hittar du text-tv-texningen på sidan 199.

Det går att spela in program med textning - beroende på vilken apparat du har för att spela in med. En del modeller sparar hela den så kallade transportströmmen (inklusive textningen) när man spelar in, medan andra endast lagrar bild och ljud.

Tyvärr tar tillverkarna inget större ansvar för att informera konsumenterna om deras apparater stödjer inspelning av hela programinnehållet eller ej.

Vårt råd är att du kontrollerar möjligheten att spela in med text-tv-textning innan du bestämmer dig för vilken apparat du ska köpa.

Ett annat alternativ för att i efterhand titta på program med textning är att använda SVT Play och via dator, telefon eller smart-tv. De flesta program som finns där är textade och ligger i regel kvar åtminstone en månad efter sändning.

Tittarservice Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.