Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Repriser - vanliga frågor

Många önskar att få se ett missat program i repris, eller se favoritprogrammet ännu en gång. Det är rättigheterna till programmen som styr över när eller hur ofta ett program får visas i repris.

Vad vi kan sända i repris styrs av flera saker. När det gäller inköpta program (till exempel utländska serier, långfilmer och många dokumentärer), så köper vi rätten att visa programmet ett visst antal gånger under en period, sedan är det stopp.

Även när det gäller program vi gjort själva, till exempel underhållningsprogram, kan det ibland vara svårt att visa dem igen eftersom artister, manusförfattare, scenografer med flera ska kontaktas och göras nya ersättnings-överenskommelser med. När det gäller program som gjordes för väldigt länge sedan kan det också vara så illa att de helt enkelt inte finns sparade.

Varför visar ni inte alltid programmen i repris några dagar efter förstasändningen?

Ofta visar vi programmen en eller ett par gånger, men vid vissa enstaka tillfällen har vi bara rätt att visa ett program en gång. Andra program kanske vi har rätt att visa två gånger, och då kanske vi hellre vill "spara" den andra visningsrätten till en riktigt bra tid längre fram, istället för att sända en repris på en tid där vi vet att få har möjlighet att se det. Ibland kan det vara så trångt i våra tablåer (till exempel vid ett OS eller VM) att det helt enkelt inte finns plats för några repriser i nära anslutning till att programmet sändes.

Varför sänds en del program i repris på så konstiga tider?

Repriserna hamnar ibland på udda tider. Alla program kan inte sändas i SVT1 eller SVT2 mellan 20.00 och 22.00 på kvällarna och då måste vi prioritera. Har ett program redan visats på en "bra" tid, så väljer vi oftast att visa andra program på den tiden istället för något vi nyligen sänt. Att lägga repriser på lite udda tider är också ett sätt för oss att ge andra tittargrupper en chans att se program de kanske inte valt att se annars.

Många program kan du dock se igen på bästa sändningstid i SVT24, eller var och när du vill på SVT Play.

Tittarservice Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.