Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Licens

Det måste bli frivilligt att betala för svt o.s.v.
Det finns många andra vettiga kanaler att se på.

Enda sättet idag att slippa, är att göra sig av med tv eller ljuga.

Man blir så trött på den vridna propagandan, när det gäller Brexit, Trump, eu, invandring m.m. m.m.

Riktigt trött Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Vårt utbud ska vara opartiskt och sakligt. Om ni menar att något inslag eller program brutit mot detta kan man anmäla det till Granskningsnämnden. Alla frågor om att avsluta sin TV-Licens hänvisas till https://www.radiotjanst.se/.

  Hälsningar,

  SVT
 • Eftersom SVT inte har några inkomster från reklam så måste det ju Public Service finansieras på något sätt. Antingen genom licens som nu eller genom skatteuttag.

  Men faktum är att det inte finns så många andra kanaler med ett sådant brett utbud av program som SVT . Vissa program är skräp men många andra är fantastiska. En del sådant som inte de kommersiella TV kanalerna skulle drömma om att visa.

  SVT kan ibland vara så politiskt korrekt att det t.o.m. sänker nivån på enstaka program men när det gäller nyhetsrapportering och exempelvis Brexit o Trump så tycker jag mig inte se någon skillnad mellan SVT, TV4 och en del europeiska TV bolag.

  Men med Trump blir det nog inte så lätt framöver för vare sig SVT eller andra TV företag att rapportera om utan att det låter som förtal. Det Trump säger och gör i många fall är ju så spektakulärt att om man bara helt korrekt refererar till vad han faktiskt säger och gör så låter det som falsarier.

  Bosse
 • Det kan INTE finnas någon anledning att betala licenspengar till ett företag som använder del av dessa till att betala dömd brottslings(Fredrik Önnevall)rättegångskostnader.

  Var någonstans i avtal står att licenspengar kan användas till ovanstående?

  Jag kräver nog svar härvidlag..för om det är så att SVT skall betala dömda brottslingars rättegångskostnader så uppstår en uppsjö av mycket delikata frågeställningar.

  Nog om dessa nu..ett svar på grundfrågeställningen torde licensbetalare vara förtjänt av..ety..många gillar nog inte att deras pengar skall gå till dömda brottslingars rättegångskostnader.
  Anders M
 • Till Granskningsnämden kan man " bara " anmäla program eller uttalande".

  Eller har det kommit nya direktiv ? Kan man anmäla SVTs missbruk av licenspengar?  BME
 • BME,

  Du har rätt i att det Anders M framför inte kan anmälas till Granskningsnämnden.

  Men frågan är ju intressant i så måtto att en arbetsgivare normalt inte betalar rättegångkostnader för anställda som begår brott.  Därför kan det vara av intresse att veta vad SVT har till grund för att betala dessa rättegångskostnader. Det kan knappast finnas ett avtal mellan SVT och Önnevall som rakt av säger att om han begår brott så står SVT för rättegånskostnaderna.  Det skulle dessutom i så fall vara en skattepliktig förmån för Önnevall.

  Vad återstår?  En allmän policy för SVTs samtliga anställda i en viss kategori att SVT står för ev. rättegångskostnader om någon hamnar i rättegång orsakat av något i hens uppdrag som anställd. Men då borde det vara något som personen i fråga oförskyllt hamnat i och det kan knappast sägas här.

  Nu har jag inte sett eller hört att SVT ska stå för rättegångskostnaderna men om det är så så tror jag många vill ha en förklaring hur det är möjligt.  Juridiskt, skattetekniskt osv.
  Bosse
 • Angående den dömde brottslingen Fredrik Önnevall.
  När trovärdigheten och opartiskheten mer och mer försvinner från SVT.
  Så finns det ju egentligen ingen anledning att vi skattebetalare (licensbetalare), ska stå för den kostnaden. För SVT respekterar ju inte rättvisan och står definitivt inte upp för allt det, de är ålagda att följa i sina direktiv.
  Ska SVTs missbruk av licenspengar få fortsätta, då kan ni betala för allas advokater.
  RL
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.