Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Aktuellt

Rapport. Onsdag kl 21.20
Jag finner det enormt provocerande att reportern som diskuterade med Rysslands representant var så provokativ. Det är bra att ställa frågor men inte att repetera samma fråga 5-7 gånger efter varandra i olika varianter. Det tyder på att reportern har en förutfattad mening som han gärna vill pressa fram istället för att vara objektiv, anser jag. Huvudämnet skulle handla om Gotland men fokus flyttades till Krim.
Dålig journalistik och skärp er SVT, ni finns tack vare skattefinansiering och ska vara neutrala, eller hur?

Kommentarer

 • Hej, jag konstaterar att nyheterna blir alltmer fragmentiserade och att nyhetssändningarna fylls upp med olika tema-styrda inslag. Ovant för mig men , helt ok.

  Men när SVT fyller redan begränsad nyhetstid med olika trailers för att uppmärksamma kommande program, appar för att tittare ska bevaka nyhetsflöden via mobil, då går SVT för långt. Om SVT vill upplysa tittarna om andra aktiviteter som ligger utanför nyhetsinslagen så kan detta med fördel göras med i och med på-av annonseringen eller varför inte med textremsor.

  Förvånande att på SVTs nyhetssida http://www.svt.se/nyheter ges inga indikationer om Agendas innehåll el appar för mobilburen nyhetsbevakning.

  Alltså; bevaka att nyhetstiden i Rapport /Aktuellt, vars innehåll ska ägnas åt fördjupning, analys och kritisk debatt, inte blir till en affisch-pelare för snutt-annonser av all sköns behov som finns inom SVT,

  Med skarp uppmaning från en trogen inbetalare till Radiotjänst.

  Martin Paju, Umeå

  Martin Paju
 • Gokväll. - lördag 21/1. Hur kan man bjuda in
  Sven Melander och be honom prata om sitt liv för att alltför snabbt avbryta plötsligt. Skandal.
  Gäller aven vissa andra intervjuer.
  Mer tid, bättre planering
  Tack för mig.

  Jan Årfelt
 • Hej,
  Det är andra dagen i rad som jag inte kan ta del av lokala nyheter- Skåne.
  Ni har inget ljud på eller så funkar det inte. Precis hela den sändningen för att sen när det övergår till aktuellt så är ljudet på.
  Det är inte första gången som ljudet krånglar från och till men hela sändningar, det är bara för dåligt sad

  Bozena

  Malmö

  Bozena
 • Hej Bozena.

  Är du kund hos Com Hem? De har haft problem med utsändningen av lokala nyheterna.
  Om så är fallet ta kontakt med deras kundtjänst. Om du har en annan operatör som handhar din tv-sändning, berätta gärna för oss vilken det är i så fall.

  Vänlig hälsning

  SVT
 • Aktuellt och inslag om fetma
  Överviktiga personer är noga med att påpeka att fetma är en sjukdom och så är det nog. Skillnaden mot många andra svåra sjukdomar är att vid fetma finns det en bot nämligen att gå ner i vikt. Klarar man inte det på egen gand så får man en fetmaoperation på landstingets bekostnad. Alldeles säkert har överviktiga en svår situation men långt lättare än många andra sjuka!!

  Kristina lundh
 • Vi är innerligt trötta på er reklam för kommande program . Ibland verkar det som om TV1 och TV2 har blivit reklam-TV.
  Man blir så trött på att se samma avsnitt av kommande program flera gånger under två veckors tid att man inte blir det minsta intresserad av att titta på programmet när det väl skall sändas!

  Siv Mörk
 • Till Aktuellt
  Såg del av intervjun med centerledaren. Tala om för politikerna att det finns inga enkla jobb!! Alla jobb måste skötas om samhället skall fungera. Centerledaren Annie Löf är och har alltid varit emot facken. Maud Olofsson tog knäcken på Sveriges fackförbund. Aktuellt älskar att framföra den s.k. alliansens åsikter.
  Alf Nyberg
 • När ska SVT ta konsekvenserna av att vissa medarbetare inte klarar sitt uppdrag som seriösa debattledare/journalister ? Låt dessa ägna sig åt annat om de har anställningstrygghet, många går ju till diverse "underhållningsprogram".
  Låt oss slippa katastrofala så kallade debatter som kvällens med Ylva Johansson och Annie Lööf. Anna Hedemo var oförskämd och stupid och man vred sig inför pinsamheten.
  Att hon har lett så många debatter som hon hävdade (vem bryr sig?) är det ännu ett skäl att byta ut henne.
  15 februari 2017
  Gunilla
 • Hej Gunilla och Alf.

  Vi ser till att vår nyhetsredaktion får del av den. Vill ni föra en dialog direkt med redaktionen kan ni använda någon av de här kontaktvägarna: http://www.svt.se/nyheter/sa-kontaktar-du-svt-nyheter .

  Vänlig hälsning
  SVT
 • Varför används ett långt inslag om astmamedicinanvändning i skidsporten i vanliga aktuellt?
  Tillhör inte detta långa reportage sporten?!


  loanne seles
 • Hej Ioannes.

  Vi vidarebefordrar ditt inlägg till redaktionen för SVT Nyheter. Vill du diskutera eller ha svar från dem kan du se kontaktuppgifter via länken här:

   http://www.svt.se/nyheter/sa-kontaktar-du-svt-nyheter

  Hälsningar
  SVT
 • Aktuellt har haft samma upplägg under flera år nu och avslutas kl 21:55 med "Nyhetssammanfattning" Dock har nyhetsuppläsarna svårt att lära sig att det heter så. Flera envisas med att kalla det för "En nyhetsuppdatering" En uppdatering betyder ALLTID att man tillför något nytt, man det är bara klipp från tidigare sända inslag och inga nya nyheter.
  Lars Jensen
 • Hur kommer det sig att nästan inget rapporteras om Sveriges unika arbetsmarknadssituation? Medan allt som kan betraktas som negativt i detta land får hur stor plats som helst. Och denna Oscarsgala, i varje nyhetssändning de senaste dagarna inför, under och efter, för vem görs dessa inslag? Vem avgör vad som ska sändas? Vilka kriterier utgår ni ifrån? Varför går samma inslag både i Rapport och Aktuellt? Är det inte olika redaktioner? Slå ihop dem till en, eller visa vad ni duger till, mina licenspengar kan absolut användas effektivare. SVT's trovärdighet och mitt intresse för er rapportering sjunker väldigt snabbt fn.
  Sören Öberg
 • Jag anser inte att Nils Holmqvist håller måttet som meteorolog i SVTs väderrapportering. Hans teatrala hållning och naiva framställningssätt är mycket påfrestande. Auditoriet han talar till består inte bara av 10- åringar. 
  Ställ högre krav på professionalitet.
  Anders Rönström
 • Hej! Trevligt inslag om 5:2-dieten och resultat inom diabetes, insulin mm.
  Sen summerar er reporter "inte mening att diabetespersoner ska laborera med kost utan nu hoppas man på ett läkemedel".
  Sponsras ni av läkemedelsindustrin?
  Är det inte bättre att råda diabetespatienter att ta upp kostråd och 5:2 med din läkare istället för att styra sitt liv mot läkemedel? Prata bra mat istället för tabletter?
  Det är väl inte läkemedelsbrist som gör oss sjuka. Hur tänker ni kring detta? Hade varit intressant att veta. 
  Lillebil
 • Hur tänkte ni när ni redigerade bort början och slutet ang "11 personer gripna efter upplopp på skola"? Norska Dagbladet visar betydligt längre klipp då de attackerande ropar på arabiska. 

  Då de flesta medier påstår att mörkande inte förekommer tycker jag att det är väldigt märkligt om ni anser det ligga mer i allmänhetens intresse att se intetsägande stillastående polisbilar som filmas i flera sekunder, som ni gör i ett annat klipp, istället för att visa upp gärningsmännen. 
  Linda Larsson
 • svt forum

  Ni får höja elementet så folk slipper ha vinterhalsduk på sej inne-
  Hugo
 • Vad har hänt med tv-nyheterna med text? Jag kan inte hitta dem nånstans mera. Det finns tiotals sjuksköterskor här i Filippinerna som undrar på samma sak. Vi har nämligen använt morgonens korta, textade nyhetsklipp som en viktig del av undervisningen här i vår svensk språkskola.
  Petteri Svedu
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.