Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Så använder du SVT Play på din TV

https://kundo.se/site_media/attachment/forum_11...

Det finns flera sätt att använda SVT Play på en TV eller annan stor skärm.

Koppla ihop datorn och TV:n

Med moderna tv-apparater och datorer behöver du bara en hdmi-sladd för att överföra ljud och bild. Med äldre apparater är det knepigare. Så kopplar du ihop datorn med TVn.

Trådlös uppspelning med Android TV, Chromecast, AirPlay och Apple TV

  • Android TV: SVT Play finns som app till apparater med Android TV. Utöver det fungerar apparater med Android TV även som en Chromecast vilket betyder att du kan skicka video från en annan apparat med SVT Play.

  • Chomecast: Genom att ansluta en Chromecast-sticka till din TV kan du skicka (casta) video från SVT Play-apparna för iOS och Android. Du kan även skicka videor från svtplay.se på en dator med webbläsaren Google Chrome + tillägget Cast.

  • Apple TV: SVT Play finns som app på Apple TV. I äldre versioner finns den förinstallerad annars måste den laddas ner från App store. Med en Apple TV kan du även se och styra både SVT Play och Öppet arkiv (http://oppetarkiv.se) trådlöst via AirPlay-funktionen som finns i iPhone, iPad och iPod touch. Det senare är det enda sättet att titta på SVTs linjära tv-kanaler i SVT Play via Apple TV.

Observera att din mobil/dator behöver vara ansluten till samma nätverk som din Chromecast eller AppleTV för att den trådlösa uppspelningen ska fungera.

Mediecenter

Det finns olika modeller med internetuppkoppling som gör att du kan spela upp och styra ljud och bild på en TV. Om du har en Apple TV eller en apparat med Android TV kan du använda våra egen-utvecklade appar.

Smart-tv

Om du har en smart-tv och vill använda SVT Play kan du i vissa fall använda svtplay.se i smart-tvns webbläsare. Vår webbtjänst (hemsida) svtplay.se är dock främst anpassad för webbläsare i datorer, mobiler och surfplattor. Vi kan alltså inte garantera att det fungerar i din smart-tvs webbläsare och det kan sluta fungera på modeller där det har fungerat tidigare.

SVT har inte utvecklat appar för olika smart-tv-modeller. Däremot har vi utvecklat EN app byggd på en standard som heter HbbTV och fungerar i nyare smart-tvs. Vår app SVT Play för HbbTV BETA finns just nu tillgänglig på vissa smart-tv-modeller från 2015 och framåt. 

Varför fungerar inte SVT Play på min Smart TV?

SVTr
Vissa tv- och teleoperatörer erbjuder en inspelningstjänst för SVTs program. Tjänsten kallas SVTr. Vi ansvarar inte för operatörernas utformning och underhåll av SVTr. Eventuella brister i SVTr bör påtalas för respektive operatör.

SVT Play Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.