Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Kanaler live på Apple TV?

Hej hej! Först! Härligt att ni fått ut en svtplay-app till AppleTV. =)
Undrar däremot varför inte er kanaler som sänds live på webben och i era andra appar kan finnas att tillgå där, så slipper man Airplay:a även de? Kommer det att fixas i framtiden?

Emanuel Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej

  Kul att du gillar SVTplay till Apple tv! Vi har i det här läget valt att fokusera på on demand-utbudet tillsammans med live-sändningarna, däremot har jag inget svar på om eller när det kommer att fixas i framtiden.

  Tommie
 • Surt sa räven! Gick just och köpte mig en Apple TV i tron om att slippa behöva montera antenn..... Trodde ju givetvis att det skulle fungera på samma sätt som på webben. Vad är logiken i att inte erbjuda kanaler?

  David
 • Det går fortfarande att skicka live-kanalerna från iPhone/iPad till AppleTV:n så har du en sådan kan du klara dig utan antenn även idag. Men, skulle verkligen vara mycket smidigare att ha det även i appen på AppleTV:n.

  SVT, är det rättighetsproblem eller bara att ni inte hunnit med?

  Jag och många med mig ser fram emot att få kanalerna även till AppleTV appen.

  Emanuel
 • Hej igen

  Som Emanuel mycket riktigt påpekar är det möjligt att skicka live-kanalerna via Airplay från en iOS enhet. Och våra live-sändningar finns redan nu tillgängliga i SVT Play appen på Apple TV.

  Sen tar jag med mig era önskemål om live-kanalerna direkt i Apple TV till vårat utvecklingsarbete.

  Tommie
 • Ja, men den lösningen känns ju inte direkt smidig som permanentlösning. Om det är den slutgiltiga lösningen så måste nog en antenn upp:-). Ni borde se affärsnyttan med att lösa detta, eftersom man då enkelt skulle kunna se public service utan att behöver mecka upp en antenn. Det kostar en slant att sätta upp en antenn och en massa jobb, varpå jag överväger beställa ett betalabbonemang via bredbandet istället. Och då börjar man ju kanske titta på TV3, TV5 etc.... ja, ni fattar poängen;-)

  David Söderlund
 • Kommentaren har flyttats till ett separat inlägg.

  Jonas
 • Vill bara öka stödet för synpunkterna som framförs här. Livekanalerna måste in i Apple TV-appen!

  Jonatan
 • Jag tycker det vore utmärkt att få tillgång till SVT:s hela utbud i Apple-TV, utan att behöva koppla till iPhone eller annan utrustning. Vad är det som gör att detta inte redan är verklighet?

  Håkan Karlberg
 • Förstår inte heller varför inte detta är fixat?

  Med vänlig hälsning, Marcus

  marcus
 • Om jag fick kanalerna i Apple TV appen så skulle mitt tittande bli så mycket mer förenklat. Snälla fixa det!

  Michael
 • Håller med!

  Niklas
 • Vill gärna se svt kanaler live via appletv. Är detta bara en fråga om utveckling eller handlar det om rättigheter??

  Jon Mattsson
 • Vi har valt att inte inkludera kanalerna på Apple TV i och med att de redan finns tillgängliga via den vanliga TV:n.

  Tommie
 • Förvånande svar, man blir mycket besviken. Inte alls vad man förväntar sig av SVT.

  Jonatan
 • "Goddag yxskaft"! Vilket oseriöst svar från SVT!

  Håkan Karlberg
 • Men herregud SVT, inte hade man väl bett om detta om det redan fanns i tv'n?! Det finns inte alls i tv'n! Man måste ju (i de flesta fall) släpa hem en montör, köpa antenn och dra 10-20 meter kabel.... Jag har gjort precis detta efter det jag också ställde frågan i denna tråden för ca ett halvår sedan. Känns rätt korkat att man skall behöva göra det år 2015 när man dessutom betalat för att få 100Mb fiber nedgrävt till huset. Det som skulle vara framtiden.....

  David
 • Hej, Apple TV är våran och väldigt många andras enda TV. Jag har inte som alternativ att använda någon "vanlig" TV pga radioskugga. Visst går det med iPhone och Airplay men det blir ju krångligt. Jag vill gärna att min 5-åring ska kunna slå igång Barnkanalen själv :-)

  Hoppas ni omvärderar ert beslut och uppdaterar appen med livekanalerna. Det vore guld värt för 99% av alla svenska Apple TV användare.

  VH Jon

  Jon Mattsson
 • Alltså. Som de andra skriver här. Att man har en TV betyder inte att man har "den vanliga TV:n", stämmer inte på oss i alla fall. Vad menar ni med den "vanliga tv:n"? Sen, Airplay av livekanalerna fungerar ibland, men er app är fruktansvärt buggig vad gäller Airplay, och uppdateringarna senaste året/åren gör den inte bättre. Appen och airplay i appen har snarare blivit sämre och sämre. Om det är alternativet ni fortfarande rekommenderar så kanske ni kan se över det tills dess ni kommer till insikt och lägger till stöd även för live-kanelerna i Apple TV appen. Är det verkligen så mycket jobb? ni har ju redan tillgång till materialet strömmande via webben, och ni använder det redan i andra appar och på webbsidan. Jag vet i alla fall många som skulle bli glada över live-kanelerna i den "vanliga TV:n" (åsyftar i detta fallet apple tv:n).

  Emanuel
 • Jag håller med alla andra här. Har två Apple tv och på de tv som de är kopplade till finns ingen antennkabel. Hoppas verkligen ni omvärderar erat beslut.

  Emil
 • TV4 klarar tekniken, är det SVTs mening att vi ska hänvisas till den kommersiella kanalen istället?

  Johan
 • Låt oss vara tydliga med att detta inte är en teknisk fråga utan ett beslut som vi tagit. I och med att våra kanaler finns tillgängliga i den vanliga TV:n så prioriterar vi direkt- och eftersända program istället.

  Tommie
 • I mitt fall handlar det om att öht kunna se på TV!
  Vi bor utanför storstadsregionen och den analoga mottagningen är stundtals urusel, alternativet blir att avstå från att titta på SVT:s utbud och välja TV4 istället.

  Johan Zachrisson
 • Vad är den vanliga TV:n? Jag har en vanlig TV, jag har inga SVT-kaneler där.
  Behöver ni fortfarande prioritera direkt- och eftersända program nu när dessa redan finns i appen. Nästa steg torde väl vara att göra även live-kanalerna tillgängliga. Jag vill gärna kunna se live-kanalerna utan att behöva använda airplay (som dessutom av någon anledning fungerar extremt sporadiskt med just svtplay).

  Emanuel
 • Att det är ett beslut är bara än mer upprörande. SVT och särskilt SVT Play har alltid legat i framkant och drivit utvecklingen. Är man orolig över att förlora licensintäkter? News flash: ingen har förlorat på att ge kunder det de vill ha. Tvärt om, det brukar vara en rätt lyckad affärsidé.

  Jonatan Forsberg
 • Nästan så man kan tro att antenntillverkare har lobbyister på SVT?! Varför har ni tagit et beslut som baseras på gårdagens teknik? Eller menar ni på fullaste allvar att marksänd tv kommer vara framtiden?

  David
 • Det är ju precis det svaret som är svårt att förstå?? Skapande av badwill i ett nötskal. Skärpning!!

  Marcus
 • Det är så märkligt. Jag till exempel, har ett problem med min antenn som gör att inga kanaler i mux 1 fungerar, dock har jag en apple tv som vi till 99% använder. Tex streamat i tv4, netflix osv. De gånger jag nu vill titta på SVT så får jag välja att vänta till efter programavslut för att kunna se. Så lätt då att bara lägga till denna funktionalitet så att samma enhet kan användas för tv tittande. Har även exemplet vid min "stora" tv där jag idag har ett abb från bredbandsbolaget, jag skulle vilja säga upp det abbonemanget men i dagsläget så fungerar det inte enbart med en apple tv utan man måste byta ingång på tvn för att kunna se på svt istället för övriga funktioner. Detta tycker varken min fru eller barn fungerar.

  Emil Nöjd
 • 4play har lagt till sina kanaler :-)

  Torbjörn
 • Kom igen! Vi är troligtvis i framkant men vi har ingen angten så vi har INTE SVT i TVn! Så onödigt och irriterande att det inte finns där. Ska jag som inte har antenn diskrimineras och detta samtidigt som jag betalar licens.
  Gör om och gör RÄTT!

  Mattias
 • Håller med övriga inlägg. Jag har inte SVT-kanalerna i TVn, utan är i nuläget beroende av dator för att se kanalerna. Skulle vara bra om det funkade i SVTs Apple TV app.

  Magnus
 • Jag instämmer helt med ovanstående. Använder Apple-TV till allt jag tittar på UTOM när jag vill se live på SVT. Känns så märkligt eftersom SVT för övrigt har legat långt fram och känns som om de är både teknik- och trendkänsliga.
  Om det bara handlar om att lägga till något (jag trodde det hade med rättigheter och Apple att göra) så är det väl en enkel sak att åtgärda för att ge användarna samma enkla sätt att använda appen som TV4 har valt att göra sedan länge.

  Ulrica
 • Har just packat upp min Apple TV och upptäcker detta???? Hade tänkt säga upp kabeltv abonnemanget men det får tydligen vänta.

  Äppelpaj
 • Hej SVT! Har ni kommit fram till att ändra på detta?

  Mohammad
 • Hej Mohammad

  Tillsvidare står vi fast vid samma beslut då vi menar att kanalerna finns i den vanliga TV:n som en kopplar sin Apple TV eller Android TV till.

  Tommie
 • Hej Tommie,
  Som du ser i den här tråden förväntar sig användarna livekanaler i Apple TV. Det är inte alls självklart att man har SVT i TVn.
  Det handlar om användarvänlighet för brukarna och SVTs anseende som lyhörda och tekniktillvända..

  Äppelpaj
 • Hej Tommie

  Fast nu 2015 så fungerar det inte alltid så. Jag använder AppleTV till allt, utom svt. Har två stycken AppleTV varav den ena är kopplad till en tv utan antenn. det betyder att jag på den TVn inte får in SVT. På den andra så måste vi byta från ATV till Tv för att se SVT, det betyder att barnen (som inte hanterar fjärren) måste välja det ena eller det andra. Användarupplevelsen blir helt enkelt klart försämrad. Jag tycker att detta är uselt av SVT och visar på en mentalitet där de inte alls lyssnar på sina användare.

  Emil
 • Hej Tommie,

  Ursäkta men ni förstår uppenbarligen inte att det finns MÅNGA som INTE har någon analog sladd in i TVn. Vi vill ha SVTs kanaler och har bett om detta länge.
  Varför kan ni inte bara fixa detta omgående!

  Hur kan ni vara så bakåtsträvande? Det finns ju uppenbarligen flera med mig som ser detta som ett STORT problem och som ni enkelt kan fixa men inte vill för att ni tror att ALLA har analog gammal TV men så är INTE fallet.

  Kom igen lyssna på era kunder!

  Mattias
 • Ja, jag måste återigen stämma in i klagokören. Får ibland ta upp livekanalen på telefonen och klona bilden till ATV med AirPlay. Känns helt sjukt att den dryga hanteringen ska krävas endast på grund av public services principbeslut.

  Att barnen blir utan SVT live är uppenbart.

  Jonatan Forsberg
 • Se och lär av TV4 ;-)

  Torbjörn
 • Hej SVT.

  Jag gissar att svaret är att Teracom som står för det fasta marknätet och till 100% ägs av staten är en liten sko som ligger i kläm här. Det är väl sannolikt det rätta svaret på frågan varför det inte görs någon utveckling som kunde hota det företaget och statliga arbetstillfällen som skattebetalarna står för.

  Eller hur SVT? Svaret att "det redan finns i TV'n" är ju bara fjantigt och känns som en lögn det måste ni väl ändå tycka själva.... Inget annat företag skulle svara så.

  David Söderund
 • Instämmer som vanligt med alla andra. SVT ger återigen ett svar som inte följer någon logik alls. Vanliga tv:n!? Vi tittar på min vanliga tv och där finns inga SVT-livekanaler. Vi tänker inte skaffa ett tvabonnemang, antenn och digitalbox bara för att kunna se SVT på. Vilket dessutom skulle inbegripa att använda fler fjärrkontroller och att hålla på átt växla bildkälla etc. Varför ska man behöva en massa extragrunkor bara för att se public service? Nä. För oss blir det ingen SVT livetv, alldeles för krångligt.
  Ni skriver ju själva att det inte finns någon teknisk begränsning. Bara att slå på. Ni sänder det ju redan via nätet. Suck.

  Emanuel Lundman
 • Men ni upprepar er helt obegripligt. Vi betalar er för att se. ' tillsvidare' vad är det för nonsenssvar?

  Marcus Edstam

  Marcus Edstam
 • Det är nog så att mer eller mindre alla i landet som köpt Apple TV eller liknande förväntar sig att detta ska fungera. Det handlar inte om att "finns i TVn" eller liknande. Kom igen nu, dags att ompröva det här beslutet.

  Jon
 • Jag förstår inte hur SVT tänker. Om man nu har en app i Apple TVn, varför vill man då inte att kunderna ska kunna titta på live TV i den?

  Magnus
 • Det är inte frågan om att komma undan från att betala licensen, vilket vi i familjen gör. Det är för oss det bästa sättet att se direkt på programmen. Ta bladet från munnen SVT och ge oss ett ordentligt svar. Jag förväntar mig svar från ansvarig person!

  Håkan Karlberg
 • Hej igen

  Denna gång har vi tagit ett beslut som några tycker är fel, däribland ni som skrivit här, men vi hoppas att ni inte tolkar det som att vi inte lyssnar på er användare. Det gör vi. Ni ska även veta att era synpunkter är kända inom SVT men tillsvidare står vi fast vid vårt tidigare beslut om att inte inkludera kanalerna.

  Låt oss även förtydliga att live-sändningar går att se på Apple TV och Android TV, även webbexklusiva sådana. Och SVT:s kanaler har den högsta täckningsgraden i marknätet och når 99,8% av alla fastboende hushåll i Sverige, allt enligt kravet i SVT:s sändningstillstånd.

  Sen finns det andra argument och vi tar gärna emot era förslag om hur vi gör våra tjänster bättre.

  Tommie
 • Tommy/SVT, varför finns kanalerna via Canal Digitals satellit och deras sattelitdigitalboxar när de nu ändå finns på den "vanliga tv:n"? Varför finns svt:s livekanaler i comhems kabeltvnät och via deras kabeltvboxar om de nu ändå finns på den "vanliga tv:n"? Varför finns live-kanalarna via internet och på exempelvis AppleTv-boxen om de nu ändå finns på den vanl... nej just det ja... Ert svar saknar ju fortfarande någon logisk förklaring. Vad ligger bakom beslutet? Med tanke på att ni själva sagt att det inte finns några tekniska begränsningar att bara slå igång livekanelerna i den app ni redan har på AppleTv:n. Kan ni inte åtminstone ge en vettig förklaring till beslutet?

  Emanuel
 • Varför inkluderar ni svt play alls i Apple/Android-TV då de redan finns tillgängliga på webben?
  Håller inte med i ert resonemang.

  Ta t.ex. hyresvärden jag bor i, ett kommunalt bolag i Göteborg där samtliga kommunala hyreshus har gått över till fiber och TV enbart kan fås via IP-tv och då krävs en extra iptv-box eller annan egen lösning såsom boxer och antenn.

  För oss som har denna situation ökar anledningen att även vilja se era vanliga kanaler även på Apple/Android-tv då jag slipper skaffa boxer eller iptvbox. Förr hade vi ert utbud via kabel-tv fast det är omöjligt nu då det avtalet är borta sedan länge.

  Stefan
 • Hej

  Här måste ni ju verkligen tänka om. Vi har t.ex. inte någon traditionell TV kvar och antennen på taket togs bort för många år sedan. Det är väl en ganska vanlig utveckling.

  Att ni når 99,8% med signaler som ingen tar emot hjälper ju inte oss användare speciellt mycket, eller hur?!

  Var då lite konsekventa, stäng av live-kanalerna via web och appen också! Tvinga ut alla på stan och köpa TV-mottagare och sätta upp antenner.

  Thomas
 • Ni kanske inte får göra så och det må vara tekniskt omöjligt.

  Men alla som betalar tv-licens, vore ju smidigt om åtminstone dom kunde se live-kanaler, om det är detta som är grundorsaken.

  Stefan
 • För att se livekanalerna kan man ju ansluta en dator till TVn så är det problemet löst! Och när man väl gjort det så kan man ju lika gärna se hela SVTPlay via datorn och kasta ut Apple TV-lådan.
  Eller så gör SVT om och gör rätt.

  äppelpaj
 • Tommie: Så som jag tolkar alla inlägg från er på SVT i det här tråden så är det att den enda anledningen ni lägger fram är att ni inte känner för det. Någon form av grund för det beslutet måste ni ju ändå ha.

  Oavsett om anledningen till beslutet är att ni är rädda för att folk ska kasta ut TVn, jobbigt att underhålla en massa funktioner, rättighetsaspekter eller tekniska problem, så hade man haft betydligt mer respekt för er ifall ni hade gett en (eller flera) anledning.

  Man skulle ju kunna spekulera att ni inte vill stöta er med ComHem och alla de andra monopolbolagen genom att göra Android TV attraktivare än t.ex. Tivo. Ska man kalla sig för Public Service så borde man ju ändå satsa på att underlätta för folk att konsumera tjänsterna eller ge en bra anledning.

  Så vore trevligt att få en (eller flera) anledning till att ni inte väljer att stödja Android TVs (eller Apple TV om de har något liknande) inbyggda stöd för kanaler.

  Johan Dahlberg
 • "Vi har valt att inte inkludera kanalerna på Apple TV i och med att de redan finns tillgängliga via den vanliga TV:n."

  Är ju för övrigt inte sant. En TV i sig har ju inte tillgång till SVT utan kräver ju att man betalar för utrustning. Som återigen kommer ifrån stora monopolbolag som är betydligt dyrare än Apple TV och Android TV.

  Johan Dahlberg
 • När det gäller olika former av vidaresändning av våra kanalerna så ryms det under det vi menade med "vanlig tv". Läs gärna mer om det här http://www.svt.se/omsvt/om-sandningarna/utsandn....

  Sen får ni gärna berätta mer om hur ni använder kanalerna och hur vi kan anpassa våra tjänster för att tillgodose de behoven. Nästan allt innehåll som visas i våra kanalerna finns redan tillgängligt i appen som antingen livesändningar eller on demand-program. Kan vi bli bättre på att presentera innehållet i form av tablåer? Är det att slippa välja och bara följa med i ett flöde av program som lockar? Kom gärna med inspel på hur ni skulle vilja konsumera vårt innehåll.

  Tommie
 • Fast det är ju inte det diskussionen handlar om eller missförstår jag. Vi alla här vill att SVT livestreamar kanalerna i ATV på samma sätt som görs i appen eller på nätet. I ATV finns ju i dagsläget inte den funktionen och det är ett stort minus. Ni hänvisar till appen i IOS men det är inte rätt väg att gå. Det är för det första osmidigt och för det andra fungerar sällan airplay från appen. Jag personligen vill ha samma upplägg som TV4 har eller som finns på nätet. Välj kanal och så finns där samma stream som på tv. Ta eurovision som exempel, eller något större som ändå inte ligger som livestream. Man vill inte behöva vänta tills det är sänt för att kunna se. Barnen vill kunna sätta på Barnkanalen utan att behöva söka efter programmen osv osv.

  Emil
 • Man vill slippa sätta upp antenn Tommie....... Fokusera på det.

  David
 • Man vill slippa ens ha en tv-mottagare (som inte är i form av mediacenter). Det är dåtid.

  Thomas
 • Vårt största use-case för att kunna se kanal istället för att välja manuellt mellan olika play-program är om barnen skall kolla lite tv. Då är det bra att kunna titta på barnkanalen och få en blandad mix av program. Istället för att de själva bara skall välja sitt favoritprogram, avsnitt efter avsnitt.

  Thomas
 • De är sjukt att ni på SVT fortsätter att försvara er varför detta inte ska göras istället för att bara säga
  Sorry vi hade fel vi fixar det.
  Gör om gör rätt.
  En av de längsta och mest diskuterade trådarna kan ju knappast ha fel utan det är ni som tänkt fel.

  Mattias
 • Kommentaren har flyttats till ett separat inlägg.

  Johan Dahlberg
 • Hej!
  Denna tråd har pågått länge utan ett rimligt svar från SVT.

  Betalar för SVT utbud men kan ej se det live. Har ej antenn, Har ej dator för detta syfte. Har AppleTv.

  Varför ska jag betala för utbud jag inte kan se live?
  När kan jag se kanaler live i AppleTv?

  Mats
 • Hej. När tänker ni på SVT erbjuda era kanaler "live" i Apple TV? Även om de finns i tv-nätet så kanske man inte har antennuttag där man ska använda enheten i fråga.

  Anders
 • Hej!

  Har just skaffat AppleTV 4 och blev väldigt förvånad att Live-kanalerna saknas i appen.. När kommer det?

  Mvh
  Alex

  Alex
 • Jag vill också skriva under på att jag saknar live "kanaler" i appeltv. Jag har betalar tv-licens (iom att det inte är några tekniska hinder) så tycker att vi faktiskt har rätt till det.
  Jag kör med en bildskärm utan "tv-mottagare" och är inte intresserad av ytterligare box. som kommer att kosta mig per månad.
  Hur ska jag kunna se kanalerna live??? Har ingen iOS-enhet och vill inte skaffa varken det eller ny tv inkl antenn.

  Dennis
 • Kommer ni att erbjuda kanaler live på apple tv i framtiden? Mycket besviken på att det inte finns tillgängligt.

  Robin
 • Måste också ansluta till skaran som saknar SVT:s live-kanaler i AppleTV. Appen är ett lyft jämfört med att kolla på en PC (en eloge till SVT för detta) men livesändningar saknas verkligen (och 5.1-ljud).

  Tobias
 • Vi vet att alla i den här tråden vill att vi ska lägga till kanalerna på Apple TV. Men tillsvidare står vi fast vid vårt tidigare beslut att inte inkludera dem. Däremot är vi mer än intresserade av att veta vad det är som gör kanalerna så eftertraktade när i princip alla program går att se, inklusive livesändningar.

  Tidigare har vi hört att det är möjligheten att zappa samt automatisk start av program, främst för barn, som är kanalernas styrka. Är det något mer som just du gillar med kanalerna?

  Tommie
 • Ett par av problemen som nämnts innan:

  • Det går inte att se Barnkanalen.
  • Jag vill kunna ge blandning till mitt barn som annars bara ser ETT program och alla avsnitt
  • I Appen måste man starta ett nytt avsnitt hela tiden istället som på Netflix som startar ett nytt.

  Fixar ni inte detta får jag helt enkelt säga upp TV licensen. Eftersom jag inte har en digital mottagare så borde jag ju ha rätten att göra det till och med...

  Hur kan ni vara så enormt trångsynta att ni forsätter att säga att NI har rätt. Kunden har ALLTID rätt och vi VILL ha kanalerna NU!

  Mattias
 • Den enklaste anledningen är att SVT:s livesändningar blir tillgängliga via en så populär mediaspelare, som Apple TV är. Precis som SR som erbjuder alla sina program, podcasts och nyheter separat på hemsidan så finns samma utbud via deras app på alla plattformar.

  Mohammad Manouchehr
 • @Tommie: Nej, inte alla. Vi är många som vill ha det till Android TV också. SVT fortsätter med en dåres envishet i denna fråga.

  Thomas
 • Hej Tommie!
  Märklig fråga från er. Du skriver ju själv:
  "valt att inte inkludera kanalerna på Apple TV i och med att de redan finns tillgängliga via den vanliga TV:n."
  Vanlig tv idag är inte tjock-tv via antennuttag, det är appar i tv'n via bredband, Apple tv och liknande lösningar.
  När nu fiber/bredband levereras till allt fler hem och gamla antennlösningar försvinner så finns inte möjligheten längre via den vanliga tv'n.
  Via telefon och ipad är du tvungen till Wifi-lösning men via nyare tv och Apple tv med rj45 uttag kan du ha fast installation med stabilare uppkoppling som förmodligen är mindre skadlig för din hälsa.

  Mats
 • Livekanalerna är eftertraktade eftersom många inte har möjlighet att se dem på annat sätt i TV apparaten. Det är vanligt att man inte har vare sig antenn, parabol eller kabeltv-abonnemang och inte heller vill skaffa det. Man vill ha en (1) apparat för att få åtkomst till hela sin konsumtion av rörliga bilder.
  Man förväntar sig också att det som är möjligt att genomföra faktiskt också genomförs.
  Att med berått mod låta bli livekanalerna är som om ICA slutade sälja mjölk eftersom Hemköp säljer det. "Gå dit då om ni absolut ska ha det". Sovjetunionen upplöstes för mer än 20 år sen...

  Vladimir
 • Tommie, varför har ni inte resonerat på samma sätt när det gäller Ipad, dator etc i sådana fall?! Där finns ju kanalerna? God dag yxskaft som vanligt.

  Det är klart att det är en annan intressekonflikt som ligger bakom beslutet.

  David
 • Tommie, om vi vänder på det; Vad skulle nedsidan vara för er att lägga ut Kanaler-sektionen i Apple TV-appen också? Jag ser bara uppsidor och inga nedsidor och därför blir det resonemang väldigt märkligt ur ett affärsperspektiv.

  Live-kanalerna fyller uppenbarligen flertalet syften:

  • Allt material tillgängliggörs inte direkt från livesändningarna direkt i Play.
  • Önskemål om program som startar direkt efter varandra är ju till synes stort
  • Allting samlat på ett enda ställe utan att behöva skifta enheter och sätt att konsumera ert material är för användarupplevelsen ett enormt plus
  • Er Live-sektion i Play är tyvärr allt annat än logisk och lätt att förstå sig på.
  • Alla program läggs inte i er Live-sektion, vilket gör det väldigt svårt att som användare veta vad man kan förväntas hitta där, och det är inte heller det någon bra användarupplevelse.
  Mikael
 • Hej Tommie! Det vore verkligen kalas om ni ville lägga till detta (det finns ju redan på PC så jag förstår inte logiken i ditt resonemang, då borde ju detsamma gälla där eftersom alla avsnitt finns där också). För att svara på din fråga om varför så är det ibland trevligt att bara kunna låta TV:n stå på utan att göra ett aktivt val om vad man tittar på. Särskilt för min sambo som vill lära sig bättre svenska så är det bra att kunna ha ljudet på i bakgrunden.

  Jesper
 • Hej igen,
  Jag hade förväntat mig svaret att ni inte har hunnit med bara. Att bara inte vilja utan att ens ha en bra anledning är riktigt dåligt.
  Snegla gärna på TV4 om ni behöver tips på hur det kan fungera.

  Alex
 • Hej. Jag vill bara säga att jag håller med om att det är galet att inte kunna se era kanaler i Apple tv appen. Hemma hos oss har vi ingen antenn eller annat sätt att komma åt SVT:s utbud än genom er app. Jag hoppades på att Apple tv skulle bli vår räddning. Barnen vill kunna se Bolibompa på kvällarna, och det blir inte samma sak att bläddra i ett arkiv.

  Jag får fortsätta streama SVT från mobilen, vilket känns väldigt onödigt, och dessutom gör mobilen oanvändbar medan man streamar.

  Jonatan Arting
 • Hej!

  Jag kan bara hålla med föregående skribenter. När det nu finns en app till Apple TV så ser jag verkligen ingen anledning till att inte inkludera live-kanalerna i den. AirPlay fungerar inte lika bra och är krångligare.

  Hoppas ni fixar det asap!

  Alex
 • Wow. Vilket envist mantra ni för, SVT. Vad är det som är så svårt att förstå? Vi som har en Apple TV vill kunna se på TV som alla andra gör. Jag förstår inte varför ni gör den här tråden till en kundundersökning, folk är upprörda och besvikna på det högst tvivelaktiga beslutet ni tagit och håller fast vid, och ni vänder det till att försöka få oss intresserade av att hjälpa er förstå vad som gör kanal-tittande intressant? Borde ni inte veta det själva? Vi, som många andra, vill ha TV-tablån live på vår TV. Anledningen till att surfplatta/dator/telefon blivit mer populära än traditionellt linjärt tv-tittande tror inte jag handlar om att man inte vill sitta framför tv:n eller alltid själv välja vad man vill se på, det är ANVÄNDARVÄNLIGHETEN. Nu har Apple, tack och lov, tagit ett stort steg i rätt riktning, de gör TV:n som mediastation intressant igen, om SVT nu skulle se den möjligheten är jag helt övertygad om att vi inom en snar framtid kommer se både mer efterstreaming och högre procent linjärt tv-tittande på SVT. Så, där fick ni lite hjälp till kundundersökningen ändå. Hoppas ni överväger möjligheterna som en omvärdering av erat beslut skulle ge.

  Jesper
 • Tack för ett klokt inlägg Jesper! Det verkar som SVT är totalt likgiltiga för oss tittares önskemål. Det verkar också som SVT har samma uppgift som Systembolaget d.v.s. att ha så få kunder som möjligt.

  Håkan Karlberg
 • Kan det möjligen ha att göra med att videoströmmen (mpeg4?) som skickas till AppleTV inte är skyddad/krypterad på samma sätt som t ex flash-videoströmmen som går till en PC? Om vissa programleverantörer inte godtar icke-skyddad streaming så finns det ju en rimlig orsak till att live-sändningar saknas.

  Dessutom, öppnar man livesändningar för AppleTV öppnar man säkert för många andra program/appar som man inte vill skall användas för att titta på live-SVT.

  Tobias
 • @Tobias, nej, de har redan sagt att det inte finns några tekniska hinder eller juridiska.
  Dessutom kräver inte SVTPlay flash varken på dator eller annan enhet. Skulle flash krävas skulle svtplay inte fungera på mobiler, ej heller deras "appar" som bara är ett skal runt webbsidan.

  Emanuel
 • Spännande att folk spekulerar kring SVTs motiv och de själva bara säger att de "valt" att göra så här utan vidare förklaring. Finns inga tekniska eller juridiska skäl eller något slags styrdokument bakom beslutet så återstår väl bara trots eller prestige? Som skattebetalare och licensbetalare anser jag att SVT är delvis mitt företag som ska tillgodose mina intressen och önskemål. Det är inte ok att framhärda utan förklaring.

  Äppelskrutt
 • Personligen så tycker jag att en play-app är totalt värdelös om man inte kan få fram live-sändningar i den. Jag kan redan väldigt enkelt kan kolla Netflix och TV4 genom Apple TV:n, varför ska ni då krångla till det och tvinga mig att hämta Samsung-fjärren och byta till TV-sändningarna när jag vill kolla SVT? Gör om gör rätt, för det här är inte rätt för fem öre.

  Axel
 • Allvarligt, kom in i matchen!
  Ställde ni någonsin frågan till er själva när ni utvecklade appen: "Vill jag kunna se live även på Apple TV?" Tycket majoriteten verkligen att man INTE behövde kunna det, ELLER var det för jobbigt/dyrt att genomföra?

  Såg verkligen fram emot att få kunna använda min nyinköpta Apple TV på andra TVn i huset som inte har någon digitalbox/antenn (Noter att vi inte har någon antenn kopplad utan kör allt via fiber. DVS utan digitalbox/antenn = ingen kanal alls! )

  Det borde vara tillräckligt med klagomål här nu för att räkna ut att alla som inte skrivit men som kör appen vill kunna streama live också (förutom ni som satt runt konferensbordet och bestämde då...?)!

  Tjänsten/utbudet är till för oss kunder! Hade detta varit ett normalt företag hade folk hoppat av sitt abonnemang, men nu går det ju inte till så enkelt i det här landet då storebror bestämma.

  Boka genast ett internt möte och dra detta i hamn. Ni har tekniken.

  Under tiden kan ni döpa om appen till SVT-Arkiv istället.
  Rätt så förbannad!

  Pierre
 • SVT, hur kan ni vara så tysta? Det måste väl ligga i ert intresse att så många som möjligt vill titta på era kanaler? En del av oss har inte tillgång till marksänd tv eller tv via antennuttaget, för oss finns det ett behov av att kunna se på SVT live i appen.

  Anders
 • Vore perfekt att kunna titta på streamad live-tv direkt i Apple TV. Jag vill inte växla och fippla med bildkällor bara för att se live. Inte säkert att man ens har eller vill ha antennuttag tillgängligt. Mycket mer troligt att man har wi-fi. Streamad tv är framtiden, lägg in livekanaler i Apple TV. Nu.

  Andreas
 • Håller med övriga skribenter, vi kör utan antenn/kabel och använder internet för allt TV tittande. Att inte ha kanalerna i Apple TV appen men i Apple IOS appen känns mycket märkligt och ogenomtänkt.

  Vänligen åtgärda och tack på förhand smile

  Johan
 • Det borde vara licensavgift även när man ser via fiber/internet. Vi tittar bara på internatsändningarna men betalar licensen ändå, av goodwill från vår sida.

  Det vore fint om man slapp blockera en iOS-enhet för att tablåtitta, så ni borde verkligen uppgraderat apple-TV så den åtminstone fungerar som iOS-appen.

  Vänligen,
  Joachim

  Joachim
 • Vill visa mitt stöd för att ni ändrar ert beslut i denna fråga. Själv har jag ingen tv-antenn så för mig finns inte live kanalerna "tillgängliga via den vanliga TV:n".

  Johan
 • Vill också visa mitt stöd för att ni ändrar ert beslut i denna fråga och börjar tillåta live stream i Apple tv appen. Det blir bara fånigt när det tillåts via AirPlay.

  Johan Uveborn
 • Håller med tidigare talare. Vi har sagt upp alla tv-abonnemang och kör allt via AppleTV. Väldigt trist att inte hitta kanalerna LIVE via A-TV.

  Johan C
 • Hoppas ni ändrar er, finns ingen logik i att inte erbjuda live streaming till Apple TV?
  Konkurrerar det med andra lösningar som andra företag erbjuder?

  Mvh,
  Tomas W

  Tomas Windahl
 • Samma här, kör bara Apple TV så "vanlig" sändning finns inte!

  Martin
 • Jag håller med alla övriga: Släpp loss kanalerna på SVT play för Apple TV. Vi har sagt upp Com Hem för att bara ha Apple TV eftersom vi bara ser på SVT. Stor besvikelse att man inte kan se live på ATV men däremot på våra Ipads (!).

  Urban
 • Kan ni på SVT bara bekräfta att Live-kanalerna kommer inom några veckor? Ni har ju redan kanalerna på iPhone och iPad så är knappast något större jobb att lägga till dem även på AppleTV!?

  Alex
 • Håller helt med föregående inlägg. Denna begränsning är bara rent absurd. Tillåt live SVT i Apple TV! I vår familj tittar vi också endast på SVTs kanaler, och är villiga att fortsätta betala för det.

  Markus
 • Hej vänner på SVT
  Sluta med begränsningarna och släpp materialet även där och låt mig välja vilket sätt jag tittar på TV, fixa en liten rad med kontroll kod för betald tv-avgift om det är just detta som hindrar er.

  Patrik
 • Jag är en varm anhängare av Public Service, men i det här fallet blir jag besviken. Vår familj använder numera enbart Apple TV för all TV- och filmkonsumtion. Frånvaron av kanaler i SVT play-appen i Apple TV leder till att andra kanaler används betydligt mer, i vårt normalfall står (den betalade) TV4-appen på kontinuerligt. Hade SVT:s kanaler legat ute skulle de ha skvalat här hemma, precis som tablå-TV alltid har gjort. Nu skvalar bara TV4. Det är en missuppfattning att tablå-TV är död och att alla vill välja allt. Vi ser enstaka program på SVT play-appen, men vi skulle ha använt den betydligt mer om den hade haft kanaler och kunnat stå på som en "vanlig TV".

  Erik Norberg
 • Det är kanske någon egendomlig form av censur? En bekant till mig skrev ett inlägg som ifrågasatte den tekniska kunskapen hos SVT men det inlägget har, såvitt vi erfarit, inte publicerats på forumet. Censur alltså! Att meddelandet/kommit fram bekräftas av att bekantingen (som bara gjort detta inlägg) får tips om nya inlägg till sin mail.

  Jag bor så till att de markbundna sändningarna ofta är så sönderpixlade att de inte går att se på. Vi nödgas då nöja oss med TV4 som verkar ta sitt upodrag på allvar!

  Skärpning SVT!

  /Johan

  Johan Z
 • Instämmer verkligen med tidigare kommentarer om att även släppa "Live TV" till Apple TV:n. Känns som en oerhört fånig begränsning av en annars lysande app. Numera har man kanske inte ens antenn framdragen till alla TV apparater och då är detta en tjänst som förenklar mycket.

  Erik Jonasson
 • Någon borde ju skicka denna tråden till uppdrag granskning:-) Uppenbart är det här en känslig fråga som SVT undviker svara ärligt på.... Jag ser endast 2 möjliga anledningar.
  1: Man håller statliga Terracom under armarna. Dom hade ju gått i graven om svensons inte längre måste krypa upp på taket och skruva antenner.
  2: En Apple TV är ingen mottagare som definieras i TV licensen. Den skulle närmast liknas vid en dator/surfplatta, och därmed befrias från avgift.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/TV-avgift_i_Sverige

  Nå SVT, vilket svar blir det? :-)

  David
 • För att undvika ryktespridning måste vi än en gång poängtera att programmen inklusive live-sändningarna går att se även på Apple TV. Det som skiljer appen i Apple TV från till exempel SVT Play.se är att de inte presenteras i en kanal.

  Vi vill helst inte låsa tråden då era synpunkter och kritik är värdefull. Men det blir ett problem när spekulationer och desinformation ersätter det svar vi faktiskt gett. Vi har valt att inte lägga till kanalerna då de redan finns tillgängliga genom marksänd tv, satellit-tv , kabel-tv och IPTV. Utöver det finns som sagt programmen tillgängliga på Apple TV men presenteras på ett annat sätt.

  Det är inte av tekniska skäl vi tagit detta beslut. Var snäll och läs tidigare inlägg och svar för att upprätthålla en bra diskussion. Inlägg som bryter mot våra regler kommer även i fortsättningen att raderas.

  Slutligen ska ni veta att vi läser alla inlägg och det tydliga önskemålet om kanalerna till Apple TV är väl känt inom SVT.

  Tommie
 • Låter som att det är en löjlig principsak nu från SVTs sida. Ni har ju redan appen och kanalerna finns redan i alla andra appar. Ni tillåtet dessutom Airplay så varför vill ni inte göra det enkelt för oss som vill se på SVT även på vår tv hemma utan att behöva krångla med en antenn på taket?
  TV4 har redan visat vägen åt er.

  Alexander
 • Intressant!

  Tommie skriver:
  "För att undvika ryktespridning måste vi än en gång poängtera att programmen inklusive live-sändningarna går att se även på Apple TV."

  Vänligen berätta då för oss hur man ser live-sändningar via Apple TV!

  Mvh/Johan Z

  Johan
 • Livesändningarna kommer du åt antingen från programsidan eller listan "Live" på startsidan, liknande hur det fungerar på SVT Play.se

  Tommie
 • Hej Tommie,

  Jag väljer att inte kalla det för live-funktion utan kanal-funktion i min text, jag tror du förstår hur jag tänker.

  det glädjer mig och ärar er att ni verkligen visar att ni läser och förstår vad vi skriver. Inga av de kommentarer som jag läst menar att utbudet från marksänd TV (mtv) och Apple-TV (atv) skulle skilja sig åt. Om jag vill se på "Veckans Brott" vet jag att det kommer upp på programsidan några minuter efter att sändningen börjar. Hade jag haft kanal-funktion hade jag kunnat knappa in rätt kanal och se slutet av aktuellt, eller hur nu tablån ligger. Så hade mitt program dykt upp därefter. Det var en anledning till att ha kanal-funktion även på atv:n. Den finns ju på telefonen, iPaden och alla andra plattformar.

  En annan anledning är att det faktiskt är allmänbildande att bara slå på TVn och zappa runt bland kanaler lite - plötsligt hittar man ett ämne man inte visste att man var intresserad av. Det blir svårare att göra så om man skall sitta och läsa, oftast torra, programbeskrivningar.

  Tredje och sista anledningen att jag vill ha tillgång till kanal-sändningar även på atv:n är att ibland behöver man opium, ibland vill man bara krasha i soffan och bli matad av vad som kommer.

  Slutligen har jag respekt för att ni "valt" och "har beslutat", men det är absolut ingenting som inte kan ändra sig - den här tråden är väl lite av en folkstorm kan man tycka, och det är väl ett tecken på att de kan vara idé att revidera beslutet? SVT har ju genom åren verkligen visat både tekniskt och politiskt hur man skall utnyttja de digitala kanalerna, en föregångare verkligen!

  Joachim
 • Så nu går alla program att se live som en ström? Eller vad är det du menar Tommie? Har ni verkligen inte förstått att vi alla menar HELA den vanliga liveströmmen som ligger ute på SVT.se dvs 1an, 2an, Barnkanalen osv... Inte behöva byta program enligt tablån för att kunna följa densamma.

  Emil
 • Nej, det går inte att se alla program live som en ström. Det har vi gått igenom tidigare. Men det går att se en live-sändning av ett program. I och med att förinspelade program släpps direkt går det på så sätt att se alla program vi har rättigheter att visa på Apple TV samtidigt som de visas i kanalerna.

  Det ska också nämnas att vi så klart kan ändra oss, men just nu har vi tagit detta beslut och försöker (så gott det går) att förklara hur vi resonerat. Vi gör löpande utvärderingar av SVT Play och i det arbetet så väger vi in flera faktorer varav en är synpunkter från användarna (läs den här tråden).

  Tommie
 • Hej Tommie! Jag är ledsen om jag inte förstår, men jag har följt den här tråden sedan flera veckor tillbaka och kan inte se att du på något sätt förklarat varför ni valt att inte ha en kanalström annat än med "vi har tagit ett beslut".

  Vi verkar vara många som inte vill investera i dåtidens teknik, såsom IP-TV, så förklara gärna grundligt för oss varför ni valt bort kanalströmmar för Apple TV när det finns på i princip varje annan plattform. Hur gick resonemanget när ni beslutade detta? Finns det kanske ett mötesprotokoll man kan ta del av så att vi kan se att det är ett välgrundat beslut?

  Jesper
 • Vi har gått igenom tidigare att alla på detta forum vill se programmen just i en ström som om man kollade på "svt-play, kanaler". Ska man så att säga simulera detta i apple tv så blir det ett himla knappande fram och tillbaka i tablåerna och om det råkar vara ett icke förinspelat program ni inte livesänder så kommer man att misslyckas.
  Tommie har fortfarande inte förklarat varför SVT beslutat det här, bara att. Det räcker inte.

  Sisyfos
 • Hej Tommie,
  I så fall tycker jag att det är på tiden att ta upp det igen och ge förslag att omvärdera beslutet. Begränsningar i utbud och tjänster är inte något ni blir speciellt uppskattade för. Jag tror de kommentarer ni finner här är ett uttryck för att man uppskattar SVT:s programutbud och sörjer de begränsningar som ligger för handen eftersom att dessa snarare får de användare som yttrar sig att vila ögonen på andra kanaler.
  Keep up the good work ... but make it slightly better, please! /Patrik

  Patrik
 • Hej SVT.

  Det som jag tror skulle kunna lösa detta för oss Apple TV tittare är en tablå, dvs varje kanals tablå i en lista. För som det är nu måste jag som inte har någon annan mottagare sitta och titta på er web eller i en tidning för att veta vad som sänds om en stund för att då leta upp det programmet på live sidan.

  Om det skulle lösa ert mentala-/avtalshinder så är det gott nog för mig.

  Johan
 • Tommie, jag tror inte jag är ensam om att känna att de svar vi hittills fått på frågan varför mest liknar "därför". Jag kan själv inte se på era svar att ni gett någon vettig förklaring eller ens försökt svara på alla de följdfrågor som ert/era (de är likadana) inlägg skapat. Finns det inte någon på SVT som kan ge en vettig förklaring till varför det inte finns möjlighet att se kanalerna live på ATV:n när de finns i appar till telefon/plattor och i webbläsaren? Det mest uppenbara stället där man i en SVT app som användare vill kunna se kanalerna live väljer SVT av någon anledning att hoppa över bara för att? Det måste finnas något skäl mer än "därför" som ni väljer bort detta!? Jag tror inte, när jag läser inläggen här, att ni hittills har lyckats att förklara för någon överhuvudtaget vad anledningen till ert beslut är, om det är något mer än "därför". Ni har inte lyckats förklara hur ni har resonerat och jag har inte sett till någon förklaring. Varför inte ge er in i diskussionen och svara på några följdfrågor över vad ni menar med ert inlägg? För ert svar är än så länge inget svar.

  Emanuel
 • SVT play appen är riktigt uppskattad bortsett från att den saknar tabben kanaler samt funktionen som Netflix har att fortsätta ned nästa avsnitt i en serie. Orsaken till varför kanaler saknas i ATV känns väldigt oklar då SVT valt att inkludera den på web, iPhone och iPad.

  Främsta anledningen för mig att vilja ha kanaler är att då kan jag ha Barnkanalen på. När barnen sedan vill fortsätta med ett specifikt program kan man enkelt leta upp fler avsnitt utan att växla mellan digital-tv och ATV. Nu premieras inte omväxling alls. Vilket gör att nya serier/ program riskerar att inte upptäckas. Smart tv apparaterna blir snabbt föråldrade och uppdateras dåligt. Telia behöver en egen nätverkssladd parallellt med övrig nätverk om man väljer bort deras router.

  I det sällskapet framstår ATV som en klar vinnare.

  Utöver detta är det många med mig som ledsnat på antalet lådor som man måste ha kopplat till tvn.

  Johan U
 • "Nej, det går inte att se alla program live som en ström."
  Ok, fixa det så finns det inget att klaga på.

  MrWest
 • Tack Tommie för att du läser och är aktiv i diskussionen. Det är mycket uppskattat!

  Jag har länge varit intresserad, och förfasad, av hur distributionsrätter för digitalt medieinnehåll hanteras. Är det här skon klämmer? Faller ATV mellan stolarna i befintliga distributionsavtal? Jag kan lätt föreställa mig att avtalen täcker web och mobila enheter, men att ATV i så fall inte kvalar in i någon definierad kategori.

  Andreas
 • Hej. Igår skulle jag titta på veckans brott, kl21.
  Det gick inte så bra.
  Inget nytt avsnitt dök upp!
  Det fanns heller inte i live kategorin!
  jag har ingen tv-antenn (varför skulle jag?) det känns passé!
  Så kan någon förklara för mig hur jag kan se det via Atv'n (den tiden det sänds)???

  Dennis
 • Tommie, din kommentar att det redan finns som marksänd tv, satellit-tv , kabel-tv och IPTV... Jag förstår inte, Vad menar du? Ni levererar väl inte någon IPTV? Det är väl precis det vi licensbetalare ber om i denna tråden?.....

  David
 • Försök skilja på att vi inte svarat och att vi svarat något som ni inte håller med om. Vi har full förståelse för att alla inte håller med om vårt resonemang och vill ställa följdfrågor men ren desinformation är inte bra för någon, allra minst nya användare som undrar vad som gäller.

  Förinspelade program släpps samma tid som de sänds på TV men ibland kan det dröja någon minut innan appen uppdaterats. Undantaget är program vi inte har rättigheter att visa.

  IP-TV är en annan teknik än den som används för att sända våra kanaler på SVT Play. Här kan ni läsa mer om det http://www.svt.se/omsvt/om-sandningarna/utsandn...

  Tommie
 • Hej,
  jag kommenterar igen. SVT skriver:
  "Vi har valt att inte lägga till kanalerna då de redan finns tillgängliga genom marksänd tv, satellit-tv , kabel-tv och IPTV."
  Mitt problem som tittare/kund till SVT är att jag INTE har marksänd tv, satellit-tv eller kabel-tv. Det enda jag har är Apple-tv (per definition IPTV) och att jag då inte kan se livekanalerna. Jag hoppas ni tar intryck av detta och ändrar vad jag upplever ett principiellt beslut (det uppges att beslutet inte är tekniska begränsningar eller upphovsrättsliga). SVT Play är fantastiskt men just i detta fall anser jag att ni har resonerat fel.

  Med vänlig hälsning
  Urban

  Urban Ståhl
 • Hej Tommie. Jag väntade 20 minuter på ansnittet?

  Dennis
 • Men det är ju Telia som levererar det. Mao det kostar pengar, eller hur? Varför vill ni att man skall betala Telia (er konkurrent?) massa pengar för att se IPTV?? Det är här jag tror er logik ter sig aningen märklig.... Om vi licensbetalare (kunder) önskar denna tjänsten av er, så är det ju bara och göra. Såvida det inte är för dyrt, tekniskt svårt, legala problem eller annat som inte gör det möjligt. Ni skulle ju faktiskt, av den är tråden att döma, få en högre kundnöjdhet.

  David
 • Jag vet inte, men om ni inte förstår vad vi menar så kanske det är lika bra att ni låser tråden? För vi kommer väl inte längre. Ni vill inte förklara och vi förstår inte logiken bakom. Vet inte om vi kommer så mycket längre eftersom ni inte vill svara på några följdfrågor utan bara repeterar samma sak om och om igen.
  Jag ser inte någon här i tråden som förstår logiken bakom ert beslut.
  Finns det någon som förstår?

  Emanuel
 • Förlåt Tommie, jag har följt tråden från början men kan inte se att du delat med dig av något "resonemang". Du har svarat att SVT inte vill leverera kanalerna live på Apple TV, inget mer. Vad som efterfrågas är en motivering till det beslutet vilket alltså ännu inte getts.

  Jonatan
 • Hej

  Vi sänder TV med 4 olika tekniker, eller plattformar som man också kallar det: marksänd tv, satellit-tv , kabel-tv och IPTV. Bara via marksänd TV når vi 99,8% av alla fastboende hushåll i Sverige. Mot den bakgrunden har vi valt att inte ta med våra linjära kanaler i Apple TV, däremot finns i alla program och livesändningar från SVT Play även på Apple TV.

  Att kanalerna finns i våra appar till datorer, mobiler och surfplattor beror på att de har andra användningsområden och inte är anslutna till en TV. Men vi har förstått att många av er även vill se kanalerna i Apple TV, tyvärr finns inget beslut om att erbjuda det i nuläget.

  Därför väljer vi nu att låsa denna tråd då det inte finns någon mer information. Om/när det kommer mer information ger vi den här.

  Tommie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.