Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

VMA i mina valda områden

Hej,

Vore trevligt om VMA notiser som skickades ut vore kopplade geografiskt till den P4 kanal jag har valt för övriga nyheter.

T.ex. det VMA som skickades ut nyss som gäller Ånge påverkar inte mig 80 mil bort.

Om det blir aktuellt så fundera inte en sekund på att låsa till gps, erbjud kanske det som en möjlighet. Men sikta på att täcka upp geografiska områden via val jag som användare kan göra istället.
Henrik Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej
  Tack för ditt inlägg. Jag funderar då så här:
  Det är ändå relativt få viktiga meddeladen till allmänheten som går ut. T.ex. i semestertider kanske du råkar vara just i Ånge när det händer? Kanske man inte heller ändrar P4-kanaler i Play vartefter man färdas genom landet?
  Mvh
  Janne Webbmaster
 • Ja, jo, å andra sidan så har det flesta  semester 4 av 52 veckor.

  Tycker det skulle vara en galet trevlig funktion om det gick att välja bort det som inte är relevant.

  Notiserna i mobilen börjar liksom tappa i värde eftersom det är så galet många som vill att deras appar ska få störa med all möjlig både relevant och orelevant information.

  Jag förstår "du kanske inte är hemma" synen på det hela. Men vill man att appens notiser inte ska tappa sitt värde hos mottagaren så är det något man bör reflektera över.

  Jag kommer iaf. Att stänga av VMA notiser framöver.

  Tack för mig!
  Henrik
 • Hej
  Självklart för jag vidare dina synpunkter till projektledningen för reflektion.
  Och visst behöver man kunna styra vilka appar som får skicka notiser.
  Oroväckande om du vill stänga av VMA-notiserna just. Kan ju vara nog så viktiga någon gång.
  Mvh
  Janne Webbmaster
 • Jag håller med Henrik. VMA-notiser kommer nu så ofta att jag stängt av dem. Det bör vara valbart om man vill ha alla eller bara regionalt. Om du är bekymrad över att folk reser och har "fel" lokalradiokanal inställd så använd i stället enhetens lokalisering och larma bara ut sådant som är i låt oss säga 15-20 mils radie kring aktuell position. Är ni riktigt smarta kan dessutom appen använda lokaliseringen till att förstå när man är på resande fot och då utöka avståndet till kanske 50 mils radie i just den huvudriktning man färdas. Det går att göra hur intelligent som helst om man bara vill. Med tillgång till lokalisering kan det dessutom vara valbart om man vill ett fast lokalradioval eller om även det skall styras av aktuell position. Jag kan gärna vara med och betatesta om ni behöver fler till det.
  Pelle
 • Hej Pelle! bra synpunkter och bra tips! tack! smile
  jag ser till att app-utvecklarna får ta del av detta.
  Jesper Webbmaster
 • Låt Appen ta del av mobilens GPS-position, även när ej öppen, så är problemet löst. Funkar på iPhone iaf, troligen även Android.
  Jonas
 • Hej Jonas
  Precis, det är ju det optimala. Jag vet helt ärligt inte om detta är något vi kommer kolla på, men önskemålet är framfört! :)
  Jesper Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt inlägg & namn blir synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy