Till senaste kommentaren

Varför behövs plats- och identitetsåtkomst i senaste SR Play för Android?

Hej SR,

Varför behöver ni tillgång till (1) platsinfo och (2) identitet i senaste uppdateringen av Sveriges Radio Play för Android?

Med vänliga hälsningar
Elias Mossholm

Elias Mossholm Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Elias!

  Ni är väldigt många som hört av er om detta, och eftersom nästan alla har startat varsin ny tråd, utgår jag från att jag kan klippa och klistra delar av samma svar till er alla...

  Vi är lite tagna på sängen, och håller på att undersöka detta. Det troligaste är att det här är en ofrivillig följd av vi introducerat push-notiser.

  Självfallet vill vi vara tydliga med vad vår app vill ha reda på om dig och din telefon, och varför! När det gäller andra uppgifter, så har vi samlat dessa här:
  Därför behöver Sveriges Radio Play veta om du pratar i telefon

  Så snart vi har mer kött på benen om den här nya rättigheten och vet om den inte bara är en ofrivillig utan dessutom oundviklig följd av push-notiserna, så kommer vi att uppdatera den artikeln med aktuell information.

  Är det något mer vi bör förklara i den artikeln? Vi kommer att prata om hur vi kan nå ut med detta bättre än en artikel.

  Tack för att du reagerade!

  Annika Webbmaster
 • Kan vi få en uppdatering?

  Conny
 • Absolut!

  Så här skriver min kollega Henrik Tornberg:

  Not om rättigheter för Androidappen
  Vissa användare har noterat att Android-Play nu efterfrågar rättigheter kring plats (location) och konto-id (account). Dessa har tillkommit för att stöjda pushnotiserna, och vi använder denna information endast för just pushnotiser. I och med frågorna från er lyssnare har vi dock kikat närmare på funktionen, och det går att ha pushnotiser utan att använda riktigt så många olika rättigheter i telefonen som Play nu efterfrågar. Vi tittar därför skyndsamt på att ta bort de rättigheter i Android som vi kan. Vi återkommer med mer information längre fram.

  Denna artikel är uppdaterad:
  Därför behöver Sveriges Radio Play veta om du pratar i telefon

  Annika Webbmaster
 • Höjer på ögonbrynen för osedvanligt klara svar. Guldstjärna!

  Vay
 • Tack, jag har framfört det till både Henrik och andra kolleger.

  Jag har även kompletterat svaret till de lyssnare som inte aktivt bett om en uppdatering (även om jag ännu inte hunnit leta fram alla).

  Trevlig helg!

  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.