Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför är live-lyssningen inte längre live?

Hej

Går in på http://sverigesradio.se och förökar lyssna på ett program live, men då får jag ljud från ett program som sänder 2-3 timmar tidigare. Vad är problemet?
Jag har en mac, med Mac Sierra 10.12.6
Carl-Johan HANSSON Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Carl-Johan!

  Det finns två tänkbara huvud-förklaringar. Antingen startade du helt enkelt ljudet genom att klicka på en länk som leder till ett program som vi har sänt tidigare och inte på en länk som startar en kanal, eller också startade du kanalen, men lyckades backa i liveströmmen (vilket går att göra i upp till en timme).

  Vad var det för något du hörde - och vad var det som egentligen skulle ha sänts den tiden? Jag vill gärna förstå hur detta fel kunde uppstå och om det finns något vi kan göra för att underlätta för lyssnare att hamna direkt - när det är det ni vill göra. Att det går att backa i live-strömmen är väldigt trevligt, men detta ska förstås bara ske när lyssnaren själv så önskar!

  Såg du hur du skulle göra för att snabbt återgå till att lyssna direkt? Det finns två ställen att klicka på, men ett av dem syns endast om du fäller ut en lite större version av spelaren genom att klicka på pilen bredvid volymkontrollen.

  Här har jag markerat dessa två ställen. Den vänstra pilen pekar på "direktknappen" (som alltså inte syns om man inte fäller ut en större version av spelaren) medan den högra pilen pekar på en "röd boll" på tidslinjen som visar var direktlyssningen ligger i förhållande till var jag själv är i min lyssning ... Båda går alltså att klicka på för att hamna direkt!  Annika Webbmaster


 • Hej, tror jag hitta problemet. Efter senaste uppdatering av Mac så måste man gå in på safari, inställningar för den här webbplatsen, och tillåta automatisk uppspelning av allt.
  /cj
  Carl-Johan HANSSON
 • Tack!

  Jag visste inte att det kunde yttra sig på det vis det blev hos dig. De flesta som har fått detta problem får mer symptom av att det inte blir något ljud alls, men att spelaren rör sig och det "ser ut" att fungera.

  Vi har skrivit om problemet här:
  Inget ljud i Safari 11 på Mac

  Bra att du själv kom fram till hur du skulle lösa det. Vi ska ha något tips om att tillåta automatisk uppspelning som ni med Safari 11 automatiskt ska få när ni besöker oss, men jag är osäker på riktigt hur detta är utformat. Det är möjligt att det tipset "drunknar" i bruset från en massa annan information på hemsidan, alternativt att själva tipset blockeras hos en del besökare (t ex med blockerande tillägg som ska hantera annonser).

  Om vi märker att ni är flera som inte får eller inte ser detta tips, så behöver vi nog förbättra det på något vis, så det var väldigt bra att du rapporterade in problemet.
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.