Till senaste kommentaren

Saknar väckarklocka i Iphone-appen

Efter en app uppdatering så har väckarklocka försvunnit som alternativ. Hoppas att det åtgärdas snarast. Tack.
Ristin Thomasson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Väckarklockan är tyvärr borttagen. Anledningen är att väckarklockan i Ios-appen fungerar dåligt. Den har, som du som använt funktionen vet, alltid krävt att du har både skärmen och appen igång, vilket beror på Apples begränsningar i vad en app får göra i bakgrunden.

  Inte ens med skärmen på har den dock fungerat för alla lyssnare. En mycket stor andel av alla aktiverade alarm, startar inte som de borde ha gjort. I och med att många har problem med den, vill vi inte behålla en klockradio där våra lyssnare riskerar att försova sig. Det bästa vore naturligtvis att skapa en klockradio-funktion som fungerar bättre, men förutsättningarna för detta är dåliga.

  Att klockradion försvinner just nu, beror på att vi i vintras bytte ut huvudkomponenten i appen, ljudspelaren, och att väckarklockan inte fungerar i den nya spelaren. Fram tills nu har vi behållit den äldre tekniken i just väckarklockan, men att appen parallellt har använt två olika tekniker för att spela upp våra kanaler, har lett till nya problem där de olika spelarna hamnar i konflikt med varandra.

  Det finns andra appar där du kan vakna till våra kanaler. Så här skriver en annan lyssnare om en av dessa:
  Nu har jag provat ”myAlarmklock” som det tipsades om. Jag föredrar fortfarande den som var i sr-appen men nu kan vi i alla fall vakna till radion även om det tyvärr är reklam i appen. Men jag tackar i alla fall för tipset!
  Hela familjen vaknar på ett mycket trevligare sätt och när det sedan blir Musikhjälpen igen så blir det några minuter extra lyssning varje morgon. ❤️ (Lenita den 29 maj)
  Alternativa radioappar med väckarklocka:Tack för att du vill vakna med Sveriges Radio, och förlåt oss för att vi inte har kvar den möjligheten i vår egen app. Jag hoppas att du har förståelse för varför vi gjort så.
  Annika Webbmaster
 • Hejsan.

  Jag saknar klockradio funktionen i SR appen för IPhone/Ipad efter uppdateringen och vill att den kommer tillbaka i en framtida uppdatering.

  De problem som ni skriver har upplevts har jag inte stört mig på utan det har fungerat bra.

  Däremot fungerar Android versionen som fortfarande har klockradio i SR appen inte bra för den går inte att lita på om den spelar radio eller inte.

  Ge oss användare klockradio funktionen tillbaka I SR appen!!!

  Hälsningar Roger

  Roger Hammar
 • Hej Roger!

  Genom statistiken ser vi att väckarklockan i vår Android-app används mer och fungerar bättre än vad väckarklockan gjorde i Iphone-appen. Påfallande hög andel av de larm som ställts i Iphone, har aldrig gått igång.

  Bra att det har fungerat för dig, för det gör det troligt att du utan problem kan använda någon av de gratis-appar jag tipsade om ovan. 

  De problem du har med Android-appens väckarklocka har jag stort hopp att lösa, om du berättar vad du har för Android-telefon! Hos de lyssnare som har problem med Android-larmet, brukar en enkel inställning i telefonens batteri-hantering lösa det.


  Annika Webbmaster
 • Jag älskade väckarklockan. Man kunde vakna till P1 morgon även utomlands. Hoppas att den kommer tillbaks.
  Stefan Olsson
 • Saknar alarmklockan!! Hoppas att den snarast kommer tillbaka. Tack för allt annat som SR-appen ger och allt annat som ni på SR gör.
  RM
 • Hej Stefan och RM!

  Vi har inga planer på att återinföra väckarklockan, så jag hoppas att ni kan hitta ett alternativ där ni kan vakna till er vanliga kanal med hjälp av en annan app.

  Här är tre förslag på appar där våra kanaler finns med:
  Om den sista skrev en annan lyssnare (Lenita den 29 maj):
  Nu har jag provat ”myAlarmklock” som det tipsades om. Jag föredrar fortfarande den som var i sr-appen men nu kan vi i alla fall vakna till radion även om det tyvärr är reklam i appen. Men jag tackar i alla fall för tipset!
  Hela familjen vaknar på ett mycket trevligare sätt och när det sedan blir Musikhjälpen igen så blir det några minuter extra lyssning varje morgon. ❤️
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.