Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Väckarklocka i SR Play app

Vi har en iPhone 7 med SR Play version 7.1.1 som har en väckarklocka funktion. Vi har en iPhone 6 med app i version 7.1.2 som inte har väckarklocka. Vi har försökt att ladda i ner igen men kan inte få fram väckarklocka funktionen i iPone 6. vad kan vara problemet?

Fredrik Berinder Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Fredrik!
  Här har app-teamet skrivit om varför denna funktion togs bort:
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?progr...

  Jesper Webbmaster
 • Hej!

  Tack för svar men väldigt tråkigt. Går det att få tillbaka gamla versionen trots bristerna? Vi har köpt två laddstationer till sängborden för detta ändamål.

  Vi känner oss lurade eftersom bilderna i AppStore har kvar väckarklockan på skärmdumparna. Hade vi vetat så hade vi inte uppgraderat.

  Mvh
  Fredrik

  Fredrik
 • Hej Fredrik,
  Det var tråkigt att höra, vi är väldigt ledsna för det, det går ju tyvärr inte att backa i versionerna när man har laddat ner. Vi kunde inte förutse att det hade de konsekvenserna för er när vi tog beslutet att ta bort väckarklockan.

  Vi beklagar att bilderna som visas i Appstore är fel, det var en miss från vår sida att inte uppdatera dem, bra att ni påtalade det. Vi ska byta dem så att de visar rätt!

  Vänliga hälsningar Ursula Haas /Appteamet Sveriges Radio

  Ursula Haas
 • Vad krävs för att ni ska ändra ert beslut och lägga tillbaka denna fantastiska funktion med väckarklockan. Den var ju mitt ALLT på morgonen.
  Snälla rara ni, lägg tillbaka den i appen.
  Med vänlig hälsning

  Rickard Eriksson
 • Håller verkligen med Rickard. Blev så glad när jag upptäckt väckarklockan - och nu är den plötsligt borta sad en helt underbar morgonrutin som jag saknat sen jag var barn! Vore så glad & tacksam om ni la tillbaka den.

  Susanne
 • Någon som kan tipsa om en annan app där man kan vakna till radio (dvs inte bara låtar)? Eftersom SR tydligen inte vill erbjuda detta längre.

  Fredrik
 • Hej Fredrik

  Tunein är ett exempel på en radioapp som har en väckarklocka men med liknande begränsningar som vår hade.

  Vi vill förstås inget hellre än att många vaknar till Sveriges Radio, i vår egen app eller på något annat sätt. Hittills har vi inte lyckats ta fram en lösning för IOS som gör det enkelt för flertalet att använda en sån funktion. Hittar ni exempel på någon app för IOS som har löst detta på ett bra sätt så får ni mer än gärna tipsa oss.

  Vänliga hälsningar Mattias Örtqvist, Sveriges Radio Digitala Medier

  Mattias Örtqvist
 • Sämsta förändringen någonsin! Backa och låt oss behålla. Använt sen den kom utan problem.

  Peter Aronsson
 • Tråkigt att ni tar bort den bästa funktionen ni haft på länge.
  Jag kommer nu att använda SR-play betydligt mindre än innan, kanske någon gånger om året till skillnad mot nu som är varje dag.

  Jag hittade en klockradio att ladda ner till telefonen som heter minklockradio2

  Nu har jag iPhone och vet inte om den även finns till Android och tyvärr kostar den lite och är inte lika användarvänlig som SR-Plays klockradio.

  Ronny Bengtsson
 • Hej!

  Väckarklockan kommer tillbaka. Vi kommer att ta fram en uppdaterad version av Play för IOS med den gamla väckarklockan med någon mindre justering.
  Tack vare era reaktioner och en del efterforskningar har vi nu hittat ett mätfel och konstaterat att funktionen hade betydligt mer användning än vad vi först trodde när vi beslutade att ta bort funktionen. Det var också kul att se hur mycket den uppskattades av er här i forumet trots sina brister.
  Vi ber om ursäkt, hoppas ni har tålamod att vänta in en uppdaterad version och tackar för ert engagemang som hjälpte oss att upptäcka felet.

  Med vänliga hälsningar
  Mattias Örtqvist, Sveriges Radio Digitala Medier

  Mattias Örtqvist
 • Det var roligt att höra - och tack för er lyhördhet: värdigt Public Service!
  /peter

  Peter Aronsson
 • Jag kommer att se fram mot att den kommer tillbaka, för den var betydligt bättre än dom alternativ som finns att ladda ner och dom problemet som ni nämner ser jag inte som ett problem, för vem använder telefonen efter att man ställt in klockradion på väckning och sedan ska sova?
  Det är för övrigt ett "problem" som delas med dom få alternativ som finns att ladda ner.

  Ronny Bengtsson
 • Wow vad kul att höra! Instämmer med tidigare inlägg. Stort tack för detta smile

  Susanne
 • Tack SR! Mycket uppskattat!

  Fredrik
 • Är det inte möjligt att få in en fade in-funktion? Så man inte vaknar i total panik? Hade varit en underbar funktion!

  Bill
 • Hej alla!

  Jag vill först citera min kollega Mattias och tacka för ert engagemang som hjälpte oss att upptäcka felet.

  Sedan vill jag tacka Mattias, Ursula och alla andra inblandade för att ni var snabba med att lyssna på våra lyssnare och ompröva beslutet (samt ta reda på varför den statistik som låg till grund för beslutet blivit fel).

  Vi kommer alltså att lägga tillbaka funktionen, men vi kommer i nuläget inte att lägga resurser på att förbättra den. Bills förslag om fade-in är ju annars väldigt bra. Jag framför tipset till app-teamet, eftersom det är de som får ta ställning till om det är värt att lägga resurser på. Annars sparar vi detta förslag (liksom andra smarta idéer vi fått om väckarklockan). Den dag tekniken är mognare kanske vi kan lägga mer omsorg på att få till detta!

  Finns funktionen med fade-in i någon annan "klockradio-app" för Ios som vi kan kika på?

  Annika Webbmaster
 • Funktionen fade-in finns i miniklockradio2

  Ronny Bengtsson
 • Tack!

  Annika Webbmaster
 • Tack för att den kommer tillbaka!!!

  Anna
 • Tack!!!! Jag längtar redan, lyckans dag

  sofia
 • Vi beklagar att vi försämrat era mornar.

  All hjälp att vakna på rätt sida är ju välkommen, i synnerhet nu under den mörka årstiden, när det ändå är extra svårt att vakna! Har ni tips på vilka appar (radio eller annat) som fungerar fint medan vi väntar på Play-väckningens återkomst, så tipsa gärna varandra!

  Trevlig helg

  Annika Webbmaster
 • Miniklockradio2 (med fade in-funktion) är ett bra tips.

  Tunein radio finns också.

  Annika Webbmaster
 • Nu har Apple godkänt förändringarna (det är lite andra saker förutom väckarklockan som de behövde kika på). Vi har ett datum för release:
  Den 13 februari kommer väckarklockan tillbaka!

  Tack igen för att ni så tydligt hjälpte oss att förstå att vi fattat ett dåligt beslut.
  Annika Webbmaster
 • Fantastiskt! Som jag har saknat den och att få vakna till behagliga röster och intresssnta ämnen istället för hemska larmsignaler. Tack!
  Hanna
 • Idag kommer den, alltså!

  Fixar som har gjorts i väckarklockan är:
  - Snooze fungerar igen
  - Väckarklockan ringer även om du har telefonen på ljudlöst.

  En liten förändring vi gjort i gränssnittet är att det numera bara är menyn som visar om klockan är påslagen, du ser tiden som är satt, annars står det AV. (Den balk som tidigare låg på alla sidor kommer inte att fungera för framtida app-versioner, så vi har förberett genom att ta bort redan nu.)
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy