Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Uppspelning till trådlös högtalare som Heos och Sonos

Hej! Finns det en "connect"-funktion i sr play? Som gör det smidigt att lyssna via trådlösa högtalare genom wifi, typ sonos eller heos. Denna typ av lyssning har blivit supervanlig och SR bör ha en sådan funktion. Exempelvis har spotify en sådan som är lättanvänd. Är detta något ni arbetar på?

Gurra Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej! I appen finns idag möjlighet att ansluta via Bluetooth, Airplay och Chromecast, och i alla fall vissa Sonosenheter går att ansluta med de två senare teknikerna.

  Specifikt stöd i form av en egen app till Sonos eller Heos på det vis som Spotify har, saknar vi däremot. Vi vet att ni är många som önskar detta, och det finns med bland de "bra förslag" som vi överväger att utveckla i framtiden (men det finns flera andra bra idéer och vi har begränsade resurser).

  Det går att lyssna på en del av vårt innehåll via andra appar (Spotify, Tune in och Stitcher till exempel).

  Tack för att du vill hjälpa oss att bli bättre!

  Annika Webbmaster
 • Vad gäller HEOS så finns till den en app med hjälp av vilken man kan spela upp flera av SRs kanaler, men inte innehållet i SR Play. Alltid något, men jag vill också kunna köra SR Play i mina HEOS.

  Göran Persson
 • Hej Göran!

  Ett sätt som kanske fungerar, är att spela upp vårt innehåll i appen eller från webben som vanligt, och sedan skicka det med Bluetooth till din Heos-anläggning ... Eller går det inte att göra så?

  Under nästa år kommer vi att arbeta betydligt bättre än idag med hur vi ska få vårt innehåll att fungera bättre på externa plattformar som just Heos. Om den bästa lösningen på detta är just en Heos-anpassad Play-app eller något annat, går inte att svara på idag. Det vi framförallt behöver förstå för att prioritera rätt är vilka behov det är lyssnare har.

  Berätta gärna vad det är du vill kunna göra, som är svårt med Heos idag! Är det att lyssna på de program som du inte kan finna i t ex Tunein, som musikprogram? Eller är det framförallt att det är krångligt och ologiskt att söka upp vårt innehåll i andra tjänster?

  Annika Webbmaster
 • Hej Annika, jag har HEOS 1 och den har inte bluetooth som standard, men som tillbehör. Med ett sådant kanske det skulle funka, även om jag tror att man då skickar bara till en viss av de ibland flera HEOS man kan ha i sitt system.

  Det gläder mig att ni fortsätter att jobba på detta. Vad man skulle vilja se är ju någon form av standard för denna typ av uppspelning så att inte Apple har sin, Sonos sin och HEOS och andra sin lösning. Men över detta råder ju inte SR och inte jag heller för den delen ;-)

  Göran Persson
 • Vad man skulle vilja se är ju någon form av standard för denna typ av uppspelning så att inte Apple har sin, Sonos sin och HEOS och andra sin lösning.

  Ja, det vore ju härligt!

  Som jag skrev tidigare:
  Berätta gärna vad det är du vill kunna göra, som är svårt med Heos idag! Är det att lyssna på de program som du inte kan finna i t ex Tunein, som musikprogram? Eller är det framförallt att det är krångligt och ologiskt att söka upp vårt innehåll i andra tjänster?

  Ju bättre vi förstår behovet, desto bättre rustade blir vi för att kunna svara mot detta!

  God fortsättning

  Annika Webbmaster
 • Det skulle vara otroligt praktiskt om det skulle finnas stöd i srplay appen för att ens heosenhet på samma sätt som spotify har utformat.

  I nuläget när när en går in på sr-play och spelar upp ett program finns en flik/remsa längst ner med tillgängliga enheter. Där finns dock bara iphone att välja. I exempelvis sporify ser det likadant ut med tillgängliga enheter med skillnaden att heosenheten finns som valbar enhet. Så spotify går att använda med heoshägtalare utan att gå in i heosappen.

  Det ända sättet att smidigt lyssna på sr-program på heos i nuläget är att göra det via spotify då många program läggs upp där (kanske alla?)

  Vänligen

  Gurra
 • Det ända sättet att smidigt lyssna på sr-program på heos i nuläget är att göra det via spotify då många program läggs upp där (kanske alla?)

  Tyvärr inte alla. Du bör även kunna finna våra program via Tunein. Inte alla, men om det är någon särskild du saknar kan du höra av dig till podd@sverigesradio.se, så lägger vi till den.

  Vi vet att detta är ett område som kan förbättras! Tack för att du berättade att det vore en hjälp för dig.

  Gott nytt år!

  Annika Webbmaster
 • Problemet med tunein är att det inte går att hoppa/spola i radioprogrammen i heosappen. Man måste alltid lyssna hela rakt igenom och börja från början om man stänger ner mellan lyssningarna. Allt som oftast lyssnar man i omgångar och det är svårt eftersom det inte går att flytta en regel fram eller tillbaka i heos på det sätt som går att göra i srplay och spotify.

  Gurra
 • Problemet med tunein är att det inte går att hoppa/spola i radioprogrammen i heosappen.

  Ojdå! Det låter ju onekligen som en rätt stor nackdel.

  Ytterligare ett sätt att lyssna är att ladda hem programmen med någon podcast-app (till exempel Podcaster som ingår i Iphonens grundutbud), och sedan spela upp dessa avsnitt direkt från telefonen, se Spela musik som är sparad på din mobila enhet sidan 20 i denna bruksanvisning:
  Bruksanvisning HEOS 1

  Fungerar det? Den vägen kan du få tillgång till alla program vi erbjuder för nedladdning. Hör av dig om du vill veta mer om hur du i så fall gör!

  Annika Webbmaster
 • Hej
  I december 2016 skrev ni "Vi har en egen app för Sonos på gång! Med den kommer du att kunna lyssna på alla program från sverigesradio.se i din Sonos." (http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2332&artikel=6585954) - är detta projekt dött?
  spelevinken
 • Hej spelevinken
  Nej projektet lever. Appen är klar sedan månader men ännu inte accepterad. Den KAN dock läggas in som beta-app inom kort. Så om du kan ställa in så du får tillgång även till beta-versioner kan det vara värt att hålla utkik.
  Mvh
  Janne Webbmaster
 • Har ställt in som beta-app, ser fram emot ankomsten.
  spelevinken
 • Sonos kräver en streaming-URL. Vilken URL har de olika kanalerna P1, P2 mm?
  Patrik
 • Hej Patrik
  Olika typer av länkar finns samlade här
  http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3756&grupp=10632
  mvh
  Janne Webbmaster
 • Hej! Tänkte köpa Sonos-systemet till hela lägenheten nu idag efter jobbet, förutsatte att alla era program publicerades även på spotify och podcaster typ, men ser nu att det bara är en liten del, tex pipsändningarna från ekot utan bara morgon och kvart i. undrar därför, precis som många andra i tråden: när kommer er app och vad kommer man kunna göra med den?
  Håller alla tummarna för ett snabbt, positivt och tvärsäkert svar så att jag kan gå och shoppa nu!.=)
  Cat
 • Tidigare i denna tråd skrev Annika hos er så här, förresten:
  "Tyvärr inte alla. Du bör även kunna finna våra program via Tunein. Inte alla, men om det är någon särskild du saknar kan du höra av dig till podd@sverigesradio.se, så lägger vi till den."
  Det lät så säkert - betyder det att ni verkligen lägger till alla program man mejlar om? Känns som att ni borde ha några begräsningar, annars hade ni väl lagt ut allt utan att man skulle behöva be om det?
  Hej igen!
  Cat
 • Hej Cat.
  Jag har bett vår produktägare för Sonosappen att beskriva läget där.
  Vad gäller att lägga till program i Tunein är mitt intryck att det verkar vara en komplicerad process. Ekot poddar bara huvudsändningarna, som du påpekar. Som jag förstått det kommer även de korta sändningarna att kunna höras i den kommande sonosappen.
  Mvh
  Janne Webbmaster
 • Hej,Magnus Suneson heter jag och är produktägare för “Play på andra plattformar”. I början av mars började vi utveckla en app som möjliggör för Sonos-användare att ta del av hela Sveriges Radios utbud av kanaler, extrakanaler, program och nyhetssändningar via sina Sonos-system.

  Sonos har en process där varje utvecklad app genomgår ett flertal både automatiska och manuella tester innan den släpps till användarna. Vi skickade in vår app den 25 april och vi befinner oss tyvärr fortfarande i kö för att få vår appen godkänd.
  Så fort den är godkänd kommer vi meddela det i denna tråd.

  Här är några skärmbilder från appen.


  Vyn över kanaler. (Iphone 6)  Vyn över program i dokumentär-kategorin. (Iphone 6)  Vyn över avsnitt för ett program. (Iphone 6)


  Vyn över Senaste nyheterna. (Iphone 6)
  Magnus
 • Tack Magnus
  Janne Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy