Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Uppspelning till trådlös högtalare som Heos och Sonos

Hej! Finns det en "connect"-funktion i sr play? Som gör det smidigt att lyssna via trådlösa högtalare genom wifi, typ sonos eller heos. Denna typ av lyssning har blivit supervanlig och SR bör ha en sådan funktion. Exempelvis har spotify en sådan som är lättanvänd. Är detta något ni arbetar på?

Gurra Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej! I appen finns idag möjlighet att ansluta via Bluetooth, Airplay och Chromecast, och i alla fall vissa Sonosenheter går att ansluta med de två senare teknikerna.

  Specifikt stöd i form av en egen app till Sonos eller Heos på det vis som Spotify har, saknar vi däremot. Vi vet att ni är många som önskar detta, och det finns med bland de "bra förslag" som vi överväger att utveckla i framtiden (men det finns flera andra bra idéer och vi har begränsade resurser).

  Det går att lyssna på en del av vårt innehåll via andra appar (Spotify, Tune in och Stitcher till exempel).

  Tack för att du vill hjälpa oss att bli bättre!

  Annika Webbmaster
 • Vad gäller HEOS så finns till den en app med hjälp av vilken man kan spela upp flera av SRs kanaler, men inte innehållet i SR Play. Alltid något, men jag vill också kunna köra SR Play i mina HEOS.

  Göran Persson
 • Hej Göran!

  Ett sätt som kanske fungerar, är att spela upp vårt innehåll i appen eller från webben som vanligt, och sedan skicka det med Bluetooth till din Heos-anläggning ... Eller går det inte att göra så?

  Under nästa år kommer vi att arbeta betydligt bättre än idag med hur vi ska få vårt innehåll att fungera bättre på externa plattformar som just Heos. Om den bästa lösningen på detta är just en Heos-anpassad Play-app eller något annat, går inte att svara på idag. Det vi framförallt behöver förstå för att prioritera rätt är vilka behov det är lyssnare har.

  Berätta gärna vad det är du vill kunna göra, som är svårt med Heos idag! Är det att lyssna på de program som du inte kan finna i t ex Tunein, som musikprogram? Eller är det framförallt att det är krångligt och ologiskt att söka upp vårt innehåll i andra tjänster?

  Annika Webbmaster
 • Hej Annika, jag har HEOS 1 och den har inte bluetooth som standard, men som tillbehör. Med ett sådant kanske det skulle funka, även om jag tror att man då skickar bara till en viss av de ibland flera HEOS man kan ha i sitt system.

  Det gläder mig att ni fortsätter att jobba på detta. Vad man skulle vilja se är ju någon form av standard för denna typ av uppspelning så att inte Apple har sin, Sonos sin och HEOS och andra sin lösning. Men över detta råder ju inte SR och inte jag heller för den delen ;-)

  Göran Persson
 • Vad man skulle vilja se är ju någon form av standard för denna typ av uppspelning så att inte Apple har sin, Sonos sin och HEOS och andra sin lösning.

  Ja, det vore ju härligt!

  Som jag skrev tidigare:
  Berätta gärna vad det är du vill kunna göra, som är svårt med Heos idag! Är det att lyssna på de program som du inte kan finna i t ex Tunein, som musikprogram? Eller är det framförallt att det är krångligt och ologiskt att söka upp vårt innehåll i andra tjänster?

  Ju bättre vi förstår behovet, desto bättre rustade blir vi för att kunna svara mot detta!

  God fortsättning

  Annika Webbmaster
 • Det skulle vara otroligt praktiskt om det skulle finnas stöd i srplay appen för att ens heosenhet på samma sätt som spotify har utformat.

  I nuläget när när en går in på sr-play och spelar upp ett program finns en flik/remsa längst ner med tillgängliga enheter. Där finns dock bara iphone att välja. I exempelvis sporify ser det likadant ut med tillgängliga enheter med skillnaden att heosenheten finns som valbar enhet. Så spotify går att använda med heoshägtalare utan att gå in i heosappen.

  Det ända sättet att smidigt lyssna på sr-program på heos i nuläget är att göra det via spotify då många program läggs upp där (kanske alla?)

  Vänligen

  Gurra
 • Det ända sättet att smidigt lyssna på sr-program på heos i nuläget är att göra det via spotify då många program läggs upp där (kanske alla?)

  Tyvärr inte alla. Du bör även kunna finna våra program via Tunein. Inte alla, men om det är någon särskild du saknar kan du höra av dig till podd@sverigesradio.se, så lägger vi till den.

  Vi vet att detta är ett område som kan förbättras! Tack för att du berättade att det vore en hjälp för dig.

  Gott nytt år!

  Annika Webbmaster
 • Problemet med tunein är att det inte går att hoppa/spola i radioprogrammen i heosappen. Man måste alltid lyssna hela rakt igenom och börja från början om man stänger ner mellan lyssningarna. Allt som oftast lyssnar man i omgångar och det är svårt eftersom det inte går att flytta en regel fram eller tillbaka i heos på det sätt som går att göra i srplay och spotify.

  Gurra
 • Problemet med tunein är att det inte går att hoppa/spola i radioprogrammen i heosappen.

  Ojdå! Det låter ju onekligen som en rätt stor nackdel.

  Ytterligare ett sätt att lyssna är att ladda hem programmen med någon podcast-app (till exempel Podcaster som ingår i Iphonens grundutbud), och sedan spela upp dessa avsnitt direkt från telefonen, se Spela musik som är sparad på din mobila enhet sidan 20 i denna bruksanvisning:
  Bruksanvisning HEOS 1

  Fungerar det? Den vägen kan du få tillgång till alla program vi erbjuder för nedladdning. Hör av dig om du vill veta mer om hur du i så fall gör!

  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt inlägg & namn blir synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy