Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

App i Sonos: Program går ej att skilja åt

Hej!

Grymt bra att Sveriges Radio finns som app direkt i Sonos så man slipper lyssna i mobilen eller streama till Chromecast via er mobilapp. MEN! Programavsnitten saknar datum så det sändes vilket gör det omöjligt att navigera och välja rätt. Se exemplet i bifogad skärmdump.

Mvh, MarcusMarcus Jacobsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Marcus och tack för den intressanta illustrationen!

  Den här typen av program, Förmiddag i P4 Sjuhärad och andra långa programblock från lokala kanaler, gör sig verkligen inte i Sonos-appen. Eller för den delen på webben (där i och för sig sändningsdatum syns):
  https://sverigesradio.se/formiddagip4sjuharad 

  Vi har inte givit dem speciellt mycket kärlek, och det beror på att de lokala P4-programmens stora kvalitet är att de är "här och nu". Efterhandslyssningen  på ett helt programblock är extremt låg (vilket förstås blir förstärkt av att vi inte lagt krut på att förbättra innehållet).

  Detta problem gäller dock inte enbart "långa lokala P4-program", utan i princip kan man säga att de program har "lite spretigt innehåll" och där snarare de enskilda inslagen är vad som avlyssnas på webben (P1 Morgon, Sportextra, Vetenskapsradion), ofta har sämre beskrivningar av avsnitten. Och så länge vi fokuserat på vår egen hemsida, har det kunnat få vara så. Vissa program är "inslagsguidande" (som de prograam jag nämnt ovan) andra är "avsnittsorienterade" (som Stil, P3 Dokumentär och Klotet).

  Men redan i våra mobil-appar som vi har haft i många år, är det ett problem. De inslag som programmens redaktioner lägger möda på att klippa ut och förse med bilder och fördjupande länkar finns inte med där. I Sveriges Radio Play finns enbart kanaler och hela avsnitt. Och ju spretigare floran av plattformar blir, desto tydligare blir det att i alla fall vissa av dessa "inslagsguidande program" måste arbeta även med att avsnitten får bra beskrivningar, annars gör vi det alldeles för svårt för dig som Sonos-användare (och andra lyssnare utanför sverigesradio.se) att hitta detta.

  Där har vi en del redaktioner som redan idag arbetar både med att skapa bra inslag och att se till att avsnittsbeskrivningarna ger oss en förståelse för vilket av alla deras avsnitt det gäller. Se exempelvis Godmorgon världen, Nordegren och Epstein eller P4 Extra (som är ett extra intressant exempel då de ibland har "den generiska bilden och beskrivningen", och ibland har lagt ned arbetet som krävs för att ändra.

  Man kan helt enkelt säga att vi har en del att arbeta med när det gäller hur vi ska göra.

  Stort tack för din bild (jag lägger in den så att den syns utan att man behöver klicka på en bifogad fil)! Det är just den typ av återkoppling som gör det så tydligt vad som saknas för att den här typen av "inslagsguidande  program" verkligen ska fungera på exempelvis Sonos.

  Förslaget att lägga in datumet är bra, men tyvärr inget vi i nuläget kommer att kunna göra, eftersom Sonos-appen skapades inom ett tillfälligt projekt, där vi snabbt tog fram många bra tjänster, men i nuläget inte har bestämt hur dessa ska förvaltas. Vi spar det förslaget, för om vi vidareutvecklar Sonos-appen framöver (vilket jag personligen hoppas - men jag fattar  inte de besluten), så är det en enkel förbättring som skulle göra stor nytta!

  Tack för att du vill hjälpa oss att bli bättre.
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.