Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Sveriges Radios Alexa-skill på Sonos One

Hej!

Jag har en Sonos One-högtalare där rösttjänsten Alexa är aktiverad.
Såg att Sveriges Radio har en "skill" för att kunna starta Sveriges Radio med röstkommande. Har aktiverat skillen men får det inte att fungera korrekt.

Om jag säger exempelvis "Alexa, play Channel P3 from Swedish Radio", så svarar Alexa med "playing P3", men sedan blir det bara tyst och det kommer inget ljud. Problemet kvarstår oavsett radiokanal som jag provar och Alexa fungerar i övrigt med högtalaren.

Sveriges Radio fungerar i övrigt att lyssna på direkt via Sonos egna app, men ej när jag försöker använda skillen för Sveriges radio via Alexa/röstkommando.

Har provat detta även på en bekants Amazon Echo som också har Alexa, och därifrån spelades radiokanaler upp när jag provade motsvarande, men alltså ej på Sonos One. Är detta något som ni kan felsöka eller bör jag vända mig direkt till Sonos?

Tack för hjälpen!
Mvh Felix

Kommentarer

 • Hej Felix!

  Vi webbmastrar vet inte vad detta kan bero på och de kolleger som utvecklat både Alexa-funktionen och Sonos-appen har fått frågan.

  Testa gärna om kombinationen Alexa plus Sonos får samma problem även efterhandslyssning på program! Alexa har ju rätt svårt med svenska program, så P3 Soul eller P4 Live, där det är lätt att uttala programmets namn på engelska brukar vara bra att testa med ...
  Annika Webbmaster
 • Hej igen, tack för svar!

  Jättesnällt och tacksamt att ni kikar på det!
  Har testat nu och det blir samma sak även med andra kanaler, jag får bekräftelse vid röstkommandot genom att högtalaren säger exempelvis "Playing P4 Live" men att det inte kommer något ljud efter det. Kanske är något som ligger hos Sonos, men snällt att du fört det vidare till kollegerna som utvecklat, de kanske hittar vad det beror på!

  Mvh Felix
  Felix
 • Hej Felix,

  Jag heter Magnus och jobbar som produktägare för Play på andra plattformar och det är mitt team som utvecklat Alexa-appen. Kul att du har aktiverat appen! Tyvärr har vi inte kunnat återskapa ditt problem av den enkla anledningen att vi inte har någon Sonos One. Och som du själv konstaterat så fungerar det utan problem på en Amazon Alexa enhet.  Jag ska försöka beställa en Sonos One och ber helt enkelt om att få återkomma ifrågan.
  Magnus
 • Hejsan!

  Jag upplever exakt samma felbild som Felix beskriver.

  /Jonas
  Jonas
 • Vi har införskaffat en Sonos One och kan tyvärr bara konstatera att vi får samma problem. När man aktiverar SR:s Alexa app svarar den på kommandona men när ljudet ska spelas upp i Sonos så händer det inget. Detta problem verkar drabba många användare av Sonos One och inte bara SR:s Alexa app. Läs gärna trådarna på Sonos forum.

  https://en.community.sonos.com/amazon-alexa-and-sonos-229102/resolving-the-majority-of-issues-with-alexa-on-sonos-6798039 
  Magnus
 • Tack Magnus, så trist!

  För tydlighetens skull:
  Magnus är min kollega, så vi som får samma problem är Sveriges Radio (vilket han skrev högre upp, men alla lyssnare läser inte hela tråden, så jag förtydligar det).

  Hoppas att detta fel kan åtgärdas från Sonos sida!
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy