Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Sveriges Radios Alexa-skill på Sonos One

Hej!

Jag har en Sonos One-högtalare där rösttjänsten Alexa är aktiverad.
Såg att Sveriges Radio har en "skill" för att kunna starta Sveriges Radio med röstkommande. Har aktiverat skillen men får det inte att fungera korrekt.

Om jag säger exempelvis "Alexa, play Channel P3 from Swedish Radio", så svarar Alexa med "playing P3", men sedan blir det bara tyst och det kommer inget ljud. Problemet kvarstår oavsett radiokanal som jag provar och Alexa fungerar i övrigt med högtalaren.

Sveriges Radio fungerar i övrigt att lyssna på direkt via Sonos egna app, men ej när jag försöker använda skillen för Sveriges radio via Alexa/röstkommando.

Har provat detta även på en bekants Amazon Echo som också har Alexa, och därifrån spelades radiokanaler upp när jag provade motsvarande, men alltså ej på Sonos One. Är detta något som ni kan felsöka eller bör jag vända mig direkt till Sonos?

Tack för hjälpen!
Mvh Felix

Kommentarer

 • Hej Felix!

  Vi webbmastrar vet inte vad detta kan bero på och de kolleger som utvecklat både Alexa-funktionen och Sonos-appen har fått frågan.

  Testa gärna om kombinationen Alexa plus Sonos får samma problem även efterhandslyssning på program! Alexa har ju rätt svårt med svenska program, så P3 Soul eller P4 Live, där det är lätt att uttala programmets namn på engelska brukar vara bra att testa med ...
  Annika Webbmaster
 • Hej igen, tack för svar!

  Jättesnällt och tacksamt att ni kikar på det!
  Har testat nu och det blir samma sak även med andra kanaler, jag får bekräftelse vid röstkommandot genom att högtalaren säger exempelvis "Playing P4 Live" men att det inte kommer något ljud efter det. Kanske är något som ligger hos Sonos, men snällt att du fört det vidare till kollegerna som utvecklat, de kanske hittar vad det beror på!

  Mvh Felix
  Felix
 • Hej Felix,

  Jag heter Magnus och jobbar som produktägare för Play på andra plattformar och det är mitt team som utvecklat Alexa-appen. Kul att du har aktiverat appen! Tyvärr har vi inte kunnat återskapa ditt problem av den enkla anledningen att vi inte har någon Sonos One. Och som du själv konstaterat så fungerar det utan problem på en Amazon Alexa enhet.  Jag ska försöka beställa en Sonos One och ber helt enkelt om att få återkomma ifrågan.
  Magnus
 • Hejsan!

  Jag upplever exakt samma felbild som Felix beskriver.

  /Jonas
  Jonas
 • Vi har införskaffat en Sonos One och kan tyvärr bara konstatera att vi får samma problem. När man aktiverar SR:s Alexa app svarar den på kommandona men när ljudet ska spelas upp i Sonos så händer det inget. Detta problem verkar drabba många användare av Sonos One och inte bara SR:s Alexa app. Läs gärna trådarna på Sonos forum.

  https://en.community.sonos.com/amazon-alexa-and-sonos-229102/resolving-the-majority-of-issues-with-alexa-on-sonos-6798039 
  Magnus
 • Tack Magnus, så trist!

  För tydlighetens skull:
  Magnus är min kollega, så vi som får samma problem är Sveriges Radio (vilket han skrev högre upp, men alla lyssnare läser inte hela tråden, så jag förtydligar det).

  Hoppas att detta fel kan åtgärdas från Sonos sida!
  Annika Webbmaster
 • Hej,
  Tack för svar i andra tråden Annika - samma problem här och ser fram emot att det ska fungera i framtiden. Det går att spela sveriges radio via tunein ("Alexa, play p3 on tunein radio"). Går dock inte att lyssna på specifika program.
  Mvh Erik
  Erik
 • Jag har samma problem med SR-skillen. Det funkar dock fint att ta in SR-nyheter via flash news.
  Kalle
 • Erik:
  Bra att du flyttade över hit, så att andra med exakt detta problem får del av Tunein-tipset.

  De program som vi erbjuder som podcasts kan du också finna i Tunein samt i andra podcast-appar (minns tyvärr inte vilka som finns för Sonos), men det går inte att lyssna i efterhand på våra musikprogram den vägen.

  Kalle:
  Bra tips det med! Tack.

  Alla:
  Dela gärna med er av tips för all få vår app att fungera (till exempel om ni i något forum dyker på något våra utvecklare bör kika på) eller om ni har tips som hjälper andra med Sonos One och Alexa att ta del av vårt innehåll via andra appar!
  Annika Webbmaster
 • Hej. Jag kan starta Sveriges radio via flash News. Men mitt problem är att när jag har valt P4 Sörmland så spelas P4 Kalmar.
  Tobbe
 • Hej Tobbe!

  Vad kan nu detta bero på? "Sörmland" och "Kalmar" låter väl inte likadant ... Befinner du dig i Kalmar-trakten?

  Har du testat att uttala det "fånigt svengelskt", typ Pi FåR (tjockt r-ljud) SåRm-länd?
  Annika Webbmaster
 • Hej
  Det har ingenting med utalet att göra.
  Jag ber henne bara läsa upp flash briefing och då kommer kalmar nyheterna trots att jag har konfigurerat sörmland.
  Tobias
 • Min kollega Magnus har kikat på detta. Eftersom vi lagt in alla lokala kanaler manuellt (klippt och klistrat), så misstänkte han att vi kunde ha gjort fel - men tyvärr var det inte så enkelt. Det ser rätt ut i systemet och - viktigare - det låter rätt. Hos oss kommer P4 Sörmlands nyheter som de ska.

  Kan du testa att konfigurera om detta, se om du kan få nyheterna från P4 Dalarna till exempel, och därefter försöka med P4 Sörmland på nytt?
  Annika Webbmaster
 • Hej

  Varför fungerar det inte att skicka ut ljudet till mina sonoshögtalare från Alexia. Det funkar fint att lyssna på p1 osv från eco-pucken men det går inte att skicka ut ”kanalen” till de andra högtalarna.

  Alexia play swedish radio p1 in Livingroom osv osv

  Tacksam för svar
  Karl
 • Hej Karl!

  Är detta fel specifikt för Sveriges Radios skill, eller är det mer övergripande problem att få Alexa att skicka ljud till Sonos?

  Gäller detta Sonos One? I så fall är det fler som har samma problem (som Felix, som startade denna tråd).

  Vi har även återskapat problemet själva på just Sonos One. Så här skrev min kollega högre upp i tråden:
  När man aktiverar SR:s Alexa app svarar den på kommandona men när ljudet ska spelas upp i Sonos så händer det inget. Detta problem verkar drabba många användare av Sonos One och inte bara SR:s Alexa app. Läs gärna trådarna på Sonos forum.
  https://en.community.sonos.com/amazon-alexa-and-sonos-229102/resolving-the-majority-of-issues-with-alexa-on-sonos-6798039


  Om någon hittar en lösning på problemet, så är vi förstås intresserade av att ta del av den!
  Annika Webbmaster
 • Hej, har samma problem m Alexa skill Swedish radio i Sonos One. Får ett fint svar ”Welcome to Swedish Radio, what do you want to listen to?”. Oavsett vad jag sedan säger (pii one, two etc) får jag svaret: ”I have trouble accessing your Swedish Radio skill right now”. Hur får jag igång det så att det funkar?
  Björn

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.