Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Svensktoppen.

Hur kan en artist som varit död i 20 år vara med på listan.??
När ska Snoddas,Calle Jularbo,Julia Ceasar,eller kanske Eddie Meduza få vara med och tävla om platser..Måste väl vara en stor mängd med idag levande artister från Sverige som borde få chansen..
Lasse. Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej
  Jag vet inget om resonemanget bakom. Men det är ju en helt ny version, som också fallit publiken i smaken, med tanke på hur länge den legat på listan. Den kom in i slutet av maj förra året och ligger kvar ännu.
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/895202?programid=2023 
  Mvh
  Janne
 • Hej Lasse! Som Janne beskriver ovan så betraktas låten som en nyinspelning. Ted Gärdestads gamla låtar har plockats fram och så har man tagit mastertejperna och skalat bort allt som fanns där utom Teds röst. Därefter har man under ledning av Peter Nordahl och Norrköpings symfoniorkester arrangerat om låtarna och byggt upp allt runt symfoniorkesterljudbilden. Det har klassats som en helt ny produktion och även belönats med juryns hederspris under senaste Grammisgalan. Svensktoppsjuryn har dessutom gjort tummen upp men det är ändå extremt ovanligt att man arrangerar om låtar på detta sätt. Ted Gärdestad har utöver det en lång Svensktoppshistoria vilket man knappast kan säga om de artister du nämnde. Skulle det dock göras så med dem du nämnde eller kanske ännu mer relevant med artisterna som har haft lång Svensktoppshistorik som t.ex. Gunnar Wiklund eller Anna-Lena Löfgren så skulle man klassa det som nyutgåvor också.
  Michael Cederberg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.