Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Stöd för Android Auto

Android Auto är Googles bil-system. Det kan användas i bilar som stödjer det, men nu även i dom flesta telefonerna.
Som det är nu kan man använda tredjeparts-appar för att lyssna på era digitala kanaler, men det vore jättebra ifall eran officiella app kunde stödja Android Auto, så man kunde lyssna på era radiostationer direkt.

För utvecklare finns information om hur man gör det här: https://developer.android.com/training/auto/sta...

Andreas Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Andreas och tack för förslaget och länken, som app-utvecklarna får del av!

  Vi har tyvärr sällan möjlighet att lägga resurser på att utveckla special-appar av detta slag men om det bara krävs några få och små åtgärder för att anpassa den befintliga appen, kan det absolut vara värt den tiden.

  Annars går det ju, som du skriver, att använda tredjeparts-appar för att lyssna på våra kanaler (och även på många av våra program i efterhand).

  Tack för att du vill hjälpa oss att bli bättre!

  Annika Webbmaster
 • Hej Annika, tack för svaret.

  Nej det är alltså en relativt liten anpassning av den existerande appen som skulle krävas för att få in stödet för Android Auto, så förhoppningsvis kan det tillkomma stöd i er app för det någon gång framöver.

  Tack igen för svaret.

  Andreas
 • Vi får hoppas att det stämmer!

  Det är ju viktigt att gränssnittet av säkerhetsskäl är extremt enkelt, så jag misstänker att det krävs fler förändringar av appens gränssnitt än vad man först kan tro (förutom de tekniska förändringarna) - men där kanske det går att återanvända sådant vi utvecklat för andra projekt.

  Annika Webbmaster
 • Ja precis. Men det finns även ett default-gränssnitt som används om man inte inkluderar sitt egna. Se här för mer information: https://developer.android.com/design/auto/index...

  Andreas
 • Tack för tips och trevlig helg!

  Annika Webbmaster
 • Har ni diskuterat det här något? Det känns som att framförallt t.ex. P3-appen till Android skulle vara väldigt enkelt att porta. För er huvudapp så är det väl egentligen att välja kanal som är det viktiga och i P3 appen kanske att favoritmarkera en låt som spelas.
  Johan Dahlberg
 • Tack och förlåt bristande återkoppling.

  Vi kommer att arbeta med "Play på andra plattformar", och jag har sett till att projektledaren för det projektet får del av detta önskemål!
  Annika Webbmaster
 • Vill bara skriva och säga att även jag väntar ivrigt på stöd för Android Auto. smile

  Med vänliga hälsningar
  John

  John
 • Hej John!

  Tekniken för Android Auto är ännu inte släppt för den svenska marknaden. Det går, som ni i den här tråden vet, ändå att installera den app som krävs genom att hämta APK:n från andra källor än svenska Play store, och då fungerar det (som jag förstått det) bra.

  Att anpassa Sveriges Radio Play för Android Auto kräver en del förändringar i appens kod (vilket vi har labbat med och känner till rätt bra).

  Till skillnad från exempelvis Spotify eller Pocketcast, är Sveriges Radio Play en app som i princip helt riktar sig till lyssnare i Sverige. Vi finansieras med allmänna medel. Frågan är om vi ska lägga utvecklingstid på en teknik "som ännu inte finns" (samtidigt som den ändå används) i Sverige?

  Så länge detta inte är en teknik vi har i Sverige fullt ut, är vi försiktiga med att lägga resurser på det, men vi bevakar utvecklingen och förstår behovet. Nästa vecka kommer några av Androidutvecklarna att gå på en stor konferens som Google håller i. De kommer då att prata med Android Auto-teamet och försöka ta reda på hur deras planer för Sverige ser ut.

  Vill du ha några tips på appar vi tror kan vara bra alternativ när nu läget är som det är, eller räcker detta som svar tills vidare?
  Annika Webbmaster
 • Tack för svaret Annika. Jag tror vi alla känner till att man kan använda TuneIn och podcast appar för att lösa det tillfälligt.

  Jag kan köpa resonemanget om att inte plöja ner resurser i något som inte finns tillgängligt i Sverige. Jag är inte helt på det klara med hur mycket jobb det innebär. Det hade så klart varit kul om ni haft stödet även om jag förstått att ni inte kan lägga så mycket tid på det. Sen är ju frågan om det är antalet användare eller tillgängligheten som är intressant. Jag vet faktiskt inte hur många som använder Android Auto i Sverige. Men Swedroid skulle ju antagligen lätt kunna hjälpa er att få en siffra på hur intresset för Android Auto stöd är så ni kan väga det mot andra funktioner.

  Men det låter bra att höra med Android Auto-teamet och förhoppningsvis så dröjer det väl inte allt för länge även om man aldrig vet med Google.
  Johan Dahlberg
 • Tack för ett jättebra svar Annika! smile
  Jag håller med dig Johan i det du skriver, bra idé att använda Swedroid-communityt till en sådan fråga.

  Med vänliga hälsningar
  John
  John
 • Tillbaka till ursprunget, med andra ord ...

  Den Android-app vi har idag, har nämligent sina rötter i Swedroid-forumet:
  http://www.swedroid.se/forum/threads/sveriges-radio-foer-android-vilka-features.537/ 

  Ur den tråden växte det fram en app som hette SR Player. Många bidrog till dess framväxt, men framförallt blev det JDS (Jesper Svensson) som drog ett tungt lass.

  Ju mer Android växte, desto större blev behovet av support och allt fler önskemål om funktioner tillkom. Appen övergick till att bli Sveriges Radio Play 2010 och JDSfick betalt för sitt slit. (Korta versionen av en historia som är kul att följa i det forumet:
  http://www.swedroid.se/forum/threads/ponuls-sr-player-for-android.3408/ )

  Sedan dess har vi tagit fram ett öppet API, som förenklar för utvecklare utanför Sveriges Radio att skapa trevliga tjänster med vårt innehåll, och det finns en hel det sådana appar, t ex Lyssna-appen som många Android-användare tycker om. Läs om den hos Swedroid:
  http://www.swedroid.se/ny-tredjepartsapp-att-lyssna-pa-sveriges-radio/ 

  Det finns inget som hindrar att någon utvecklare inom eller utanför Swedroid bygger den app ni saknar idag med hjälp av vårt API.
  Annika Webbmaster
 • Obs, i de trådar som jag länkade till, finns möjlighet att följa historien bättre.

  Många inom Swedroid tyckte att appen blev betydligt sämre när vi kom in och förstörde bör jag lägga till, eftersom det annars kan verka som om jag har glömt vår historia eller medvetet försöker få oss att stå i bättre dager.

  För övrigt har även Play-appen för Ios sitt ursprung som en indie-app ...
  Annika Webbmaster
 • Någon som vet en work around for att lyssna på SRs specialsändningar som hockey/fotboll där en specifik match kan följas via Android Auto?

  Android Auto finns snart i alla nya bilar och en bra integration av SR skulle nog uppskattas av många.
  Johan
 • Hej Johan,

  Jag använder mig av en workaround där jag startar uppspelningen i SR-appen och sedan kopplar in kabeln. På så vis kan jag använda notisfältets uppspelningskontroller till att starta uppspelningen efter att den automatiskt pausats vid inkopplingen. Ljudet går oftast över på rätt sätt men ibland får jag koppla in 2 ggr innan det fungerar.
  Lycka till!

  Mvh John
  John
 • Jag använder Android Auto och styr Spotify, fungerar finfint.
  Men saknar SR Appen med alla favoritprogram i podd
  Raul
 • Bra work around, John!
  Johan, fungerar detta för dig?

  Raul, testa gärna Pocketcast! Jag tror att Spotify har ett mer begränsat utbud av våra program än Pocketcast.

  Som jag skrivit ovan, är Android auto en teknik vi valt att inte lägga resurser på så länge vi inte vet om och när detta lanseras i Sverige.
  Annika Webbmaster
 • Annika: Något nytt från Google I/O eller var det goddag yxskaft svar som vanligt från Google?
  Johan Dahlberg
 • Jag vet inte om det var god dag - yxskaft, men utvecklaren fick väl inga konkreta svar, utan mer en kedja av “det är språkstödet vi väntar på“.

  Nu försöker vi ta reda på ifall det finns något ställe där vi kan anmäla vårt intresse så att vi i så god tid som möjligt får information om när detta kommer till Sverige.
  Annika Webbmaster
 • Tack för svaret! Då får vi väl hoppas att de jobbar på med språkstödet då. De har tydligen höga krav då eftersom svenska redan stöds.
  Johan Dahlberg
 • Hej igen!

  "Apple-varianten av Auto", Car play, finns det nu stöd för i Sveriges Radio Play för Ios. Även om många blev lite besvikna över att det i första versionen endast är kanalerna som ingår ("dessa har jag ju redan i FM-radion"), så är det ett viktigt steg - även för er med Android, eftersom delar av det vi lär oss från Ios kommer att påverka ett framtida Android Auto-stöd:
  CarPlay-tråden, senaste veckan

  Språkstödet för svenska verkar nu ha blivit rätt vasst ... När Google är nu så bra på svenska så att svensk översättning var med på lanseringen av nya Babelfish-inspirerade (jmf Liftarens guide till galaxen) hörlurarna:
  Google Pixel Buds are wireless earbuds that translate conversations in real time

  (Otroligt cool funktion för övrigt!)

  Detta framförs givetvis till Androidutvecklarna, eftersom det kan innebära att svenskt språkstöd snart är officiellt ...

  Trevlig helg! Ert önskemål är inte bortglömt ...
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy