Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

SSL Certifikat och ompekning

Hejsan!
Jag undrar varför SR.s site inte pekar om HTTP till HTTPS?
Alltså om jag blir länkad till er site via extern sida där de oftast skriver länken utan SSL skulle jag bli omdirigerad automatiskt till SSL.

Vid till exempel VMA blir jag ofta länkad till SR.se/lokal kanal för mer information om händelsen och i dessa "ake news"-tider skulle det vara bra om sidan verifierar att det är den avsändare jag litar på med "grön-skylt" - i detta fall Sveriges Radio.

Om den som länkar mig alltid anger länken i https är ju detta inget problem, men ni har säkert skäl för er rutin, men vilket skäl?


Tacksam för svar
Mvh
Micke

Kommentarer

 • Hej!

  Kort svar är att siten är gammal och har många beroenden som måste verifieras för https.
  Men arbetet är i full gång!

  Mvh,
  Jakob
  Jakob Sjögren
 • Tack Jakob!

  Micke:

  I princip varje dag tycker jag att jag hör eller ser att vi förändrat delar av sajten varje dag för att lösa olika SSL-frågor, men ännu är det några saker som återstår att lösa. Just nu håller jag på att fundera över hur vi ska hantera ett spel kopplat till ett program.

  Troligen hinner vi inte hantera alla dylika beroenden innan vi styr över trafiken. Det kan till och med finnas sällan använda tjänster som gått under vår radar, och vi inte ens har tänkt på att vi behöver hantera - men den typen av tjänster är troligen inget som påverkar speciellt många besökare.

  Exemplet med VMA var bra. Jag ska försöka nå ut till så många kolleger som möjligt och berätta att alla länkar vi själva skapar till vår sajt, bör vara med https. Jag ska också prata med teamet som utvecklar vårt publiceringsverktyg och höra om vi inte kan styra så att kolleger som manuellt skriver en länk med http i början får någon form av hint om att det - om möjligt - borde vara https.

  Tack för att du visar att frågan är viktig för många lyssnare.
  Annika Webbmaster
 • Nu har vi äntligen börjat dirigera om all trafik till https!
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.