SR Play i Car Play

Hej
Jag har Iphone 7 med iOS 13.2.2
Har också en Mitsubishi PHEV Outlander 2019 som använder Car Play.
Alla appar jag testat fungerar utom SR Play.
Jag kan starta SR appen i telefon och lyssna i Car Play men inte byta kanal. Det finns ingen "bakåt" knapp. Ska man byta kanal så får man göra det i telefonen.
Om jag t.ex. byter till telefon och set går till baka till SR är det samma val kvar.
Jag kan stoppa och starta men inte byta kanal

Kommentarer

 • Jag har IPhone 7 och iOS 13.2.2 och får inte igång Sr Play i carplay. Försöker starta står det. Sen kommer gick inte att starta. Alla andra appar fungerar i carplay . Har en KIA CEED sw från 2019. Detta inträffade efter senaste uppdateringen av SR PLAY. Inte kul.
  Andreas Mårtensson
 • Kan vi få svar på detta?
  Andreas Mårtensson
 • Jag installerade appen Tunein och det fungerar perfekt.
  Alla SR-Kanaler finns där.


  Tommy Ahl
 • Hej och förlåt att svaret dröjt!

  I senaste versionen av appen åtgärdade vi en gammal bugg på CarPlay som hade med genvägar att göra. Vår lösning blev helt enkelt att ta bort dessa.

  Och det är en dålig lösning, det är vi medvetna om. Ni kan starta appen på telefonen och lyssna i CarPlay (som Tommy skrev), men i och med att det inte går att byta kanal där längre, är funktionaliteten sämre än innan. Utom för de CarPlay-användare som drabbades av buggen, förstås ...

  Jag trodde dock att det ska gå att byta kanal genom mobilen, så jag ber utvecklarna att kika på detta:
  Om jag t.ex. byter till telefon och sen går till baka till SR är det samma val kvar. 

  Tommy tipsar även om Tunein. Om ni av någon anledning inte trivs med Tunein, finns även MyTuner Radio för CarPlay. På andra plattformar finns våra kanaler med där, så det borde de finnas även i CarPlay, men jag har inte testat själv.

  Vi håller på med ett teknik-skifte i Iphone-appen. På sikt hoppas och tror jag att det skiftet kommer att medföra att vi kan skapa en bättre app än vad vi har haft förut. Men där är vi inte nu. Istället har ni en app som funkar sämre än för en vecka sen, och beklagar vi.
  Annika Webbmaster
 • Ja, den går inte igång ens längre. Bara att radera appen. Carplay köper inte lösningen alls. Får inte upp ngt på skärmen. Står bara ”kan inte ansluta” Försök igen.
  Andreas Mårtensson
 • Andreas:
  Trist! Fungerar det inte, även om du först startar ljudet i Iphone-appen på mobilen?

  Tommy:
  Utvecklarna behöver förstå hur det (inte! ) fungerar att bytta kanal.

  Har jag tolkat dig rätt?
  1. Du startar en kanal i Iphone, och den spelas i Carplay. Där ska det finnas stopp-knapp/start-knapp och femtonsekunders-knappar, samma typ av spelare som på låsskärmen i mobilen. Möjlighet att byta kanal saknas.
  2. Du övergår till telefon-appen, och där byter du kanal. Du hör önskad kanal i telefonen.
  3. När du öppnar appen i Carplay på nytt, fortsätter den dock att spela förra "Carplay-kanalen", inte den kanal du just bytte till. 
  Annika Webbmaster
 • CarPlay fungerade helt perfekt innan senaste uppdateringen, alltifrån programloggan och byte av kanal fungerade hur smidigt som helst. Hur svårt kan det vara att titta hur det fungerade tidigare. Vad är problemet. Jag kan spegla radion med Bluetooth men med kabel fungerar inte SR Play allt annat som Spotify ex fungerar. Hoppas på återkoppling
  Tomas
 • Från att man inte kunde byta kanal så kan jag inte ens starta SVT Play.
  Står bara ”kan inte ansluta”. 
  Använder nu appen Tunein och där finns SR Play kanalerna som val.
  Det fungerar bra.

  Tommy Ahl
 • Alla:
  App-utvecklarna får del av detta. Försämringen i att det inte går att byta kanal i CarPlay är förväntad, men "kan inte ansluta" och att ett kanalbyte i appen inte följer med till CarPlay är buggar.

  Tomas:
  Problemet var en bugg som gjorde att appen tidigare kraschade hos en del lyssnare. Att backa till den förra versionen är inte heller bra.

  Att spegla med Bluetooth är ett sätt att lösa det så länge appen inte fungerar. Ett annat är att ta del av vårt innehåll via Tunein eller MyTuner Radio, som båda fungerar i CarPlay.
  Annika Webbmaster
 • Andreas Mårtensson
 • Det är ju rent livsfarligt att föreslå att man ska använda iPhone att byta kanal!!! Den ska låsas upp, tittas på osv - då har ALL trafiksäkerhet försvunnit! Kan Ni inte bara göra om göra rätt!?
  Jan Persson
 • Finns det någon prognos på när kanalbytet gentemot CarPlay kan vara rättat alt att den nya plattformen är sjösatt?
  Leif Sandberg
 • Samma problem, det går inte ens att ansluta längre från CarPlay.
  Enda sättet är som sagt att starta SR play på mobilen, då spelar det i alla fall och man kan inte byta kanal.
  Som sagt innan, en klar försämring.
  Staffan
 • Jag har samma problem som många andra. Det går inte att starta appen i CarPlay. Precis som andra skriver är det den enda appen i CarPlay som inte funkar. Det är inte bra för trafiksäkerheten och något ni bör lösa snarast med högsta prioritet innan det händer en olycka för att folk sitter och pillar med mobilen när de kör. Sen vore det naturligtvis bra om ni i fortsättningen testar CarPlay innan ni släpper en ny version. Det går naturligtvis att använda andra appar, men då finns det tusentals kanaler att välja på och det gör också att man tappar koncentrationen på vägen i onödan när man bara vill lyssna på SR.
  Magnus
 • Hej! Jag får heller inte SR appen att fungera med Apple Carplay i min Volvo efter uppgraderingen till iOS 13, får ”kan ej ansluta till Play”, alla andra app:ar fungerar dock utmärkt. Mycket irriterande då jag gillar SR appen. Skulle vara tacksam om ni snart kan lösa buggen
  Samuel
 • Playappen är nu helt obrukbar. Provat både med tråd och trådlöst (genom en ny Dongel). Får bara upp ”kan ej ansluta., försök igen)
  Fungerar den för någon?
  Per
 • Nej, appen funkar inte alls på carplay just nu. Tunein är tyvärr inte ett alternativ för oss som vill spela upp vissa program som tex dokumentärer. Visst, jag kan styra m telefonen, men det är inte särskilt lagligt när jag kör bil. Så lite bakläxa trots att det är en gratistjänst i utlandet 😉
  Daniel
 • Bil-spela App funkar daaligt om man gaa strax, ta det lungt köring med distaktion ,kommer barn,Djur ,is bahn olyka björn, Drukit ! Vad !
  Andrw

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.