Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Spara ljudfil

Jag vill spara en ljudfil eftersom jag inte hinner lyssna innan filen tas bort

Kommentarer

 • Hej Lars!

  Vad rör det sig om för ljud?
  Annika Webbmaster
 • Jag skulle vilja spara ner ljudfiler till min egen dator och det är framför allt filer som avser SR:s radioföljetonger.
 • Hej Lars!

  Då ber jag extra mycket om ursäkt över att du fått vänta på svar, för Gift av Tove Ditlevsen kommer att försvinna midnatt natt mot torsdag medan Den gula tapeten av Charlotte Perkins Gilman och Väggen av Marlen Haushofer försvinner från hemsidan dagarna därefter. Om du har laddat hem avsnitten från hemsidan, kommer de dock att finnas kvar hos dig! Jag hoppas därför att du hinner läsa detta och inte stöter på några oväntade problem. (OBS, om du använder vår mobil-app Sveries Radio Play och laddar hem ett avsnitt den vägen, så försvinner detta därifrån samtidigt som det försvinner i appen och från hemsidan!)

  Jag beskriver här hur du gör på en Windows-dator med Chrome, eftersom jag bakom kulisserna ser att det var en sådan du skrev hit med första gången.

  På startsidan för Radioföljetongen & Radionovellen ser du hur länge respektive följetong finns tillgänglig, vilket oftast är i 30 dagar efter det att sista avsnittet sänts. Ett fåtal läggs dock ut under en längre period än så, i nuläget 1 år. Så här ser det ut en bit ned på den sidan idag (fast den slarvigt ritade gula ramen runt Väggen-rutan saknas hos dig):  Klicka någonstans i rutan för den följetong du vill ladda hem - eller lyssna på utan att ladda hem. I exemplet Väggen kommer du då till denna sida:
  Väggen av Marlen Haushofer

  På den sidan finns det olika slags länkar. Vanliga "play-länkar" (blå med vit pil) för att spela upp ett avsnitt. En länk för att spela alla avsnitt av en följetong i en följd är extra fiffig, och den har jag markerat. Jag har även markerat "nedladdningslänkarna" som är viktiga för det du vill göra!  Denna typ av nedladdningslänkar har vi inte på alla program, men på många, och i de flesta fall är det program som vi har rättigheter för "för evigt". Det är, vad jag vet, endast drama och uppläsningar som har nedladdningsmöjlighet under en begränsad tid.

  Nåväl, klicka på en länk "Ladda ned" - så laddas programmet ned på din hårddisk. Om du vill styra exakt var filen sparas, så kan du klicka med högra musknappen och välja "spara länk som", och sedan få en vy där du kan välja att spara på ditt USB-minne, på skrivbordet eller i en mapp du skapat som du kallar "noveller" - eller vad du föredrar!

  Detta är enklare att göra än att beskriva, så jag önskar dig lycka till och ber dig att återkomma om det inte fungerar som jag beskrivit hos dig!

  Annika Webbmaster
 • Tack för ditt svar. Jag testar!
  /Lasse

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.