Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Sena pushar om direktsändning ...

Hej,

Varför kommer pushar för extrasändningar regelmässigt efter det att sändningen redan börjat? Som i dag: regeringen presenterar myndighetsglyttar. Sändningen börjar kl 11.59, textrapporteringen inleds 12.07, cirka, och pushen kommer 10.13. Då är presskonferensen igång och det viktigaste är redan sagt av statsråden.
SR gör sig till med extrasändningar men missar lyssnarna pga sena pushar om sändningen. Synd. Se även bifogad bild.

Mvh – och hopp om snar bättring,
/JohanL

JohanL Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Johan!

  Vi håller på att titta på detta, som inte är helt lätt att lösa eftersom det finns många flaskhalsar som gör att en push som vi skickar klockan 12.00 inte nödvändigtvis når dig direkt. (Av din skärmdump att döma utesluter vi "batterisparläge" och "dålig uppkoppling" som är två faktorer som kan spela in.)

  Just när det handlar om kortare presskonferenser är det, som du skriver, risk att du inte hinner lyssna förrän det viktigaste är sagt ... Ett problem som inte enbart är aktuellt när en pushnotis inte syns direkt, utan även när du får notisen i tid, men faktiskt inte kan lyssna just då.

  Därför är det bra att känna till att så länge länken till sändningen fortfarande fungerar (även om själva sändningen är över och du hör en slinga om att du lyssnar på en extrakanal), så kan du spola bakåt i direktsändningsströmmen (i tre timmar i alla fall) och på så vis lyssna från början! Detta fungerar redan idag, men vi visar det inte på ett bra sätt. Framöver kommer vi att göra en del förändringar som tydligare visar att det går att starta en extrasändning från början.

  Hoppas att detta var till hjälp!
  Annika Webbmaster
 • Tack för ett bra svar, Annika.
  Vi hoppas att allt löser sig på bästa sätt och att det funkar att skruva på alla parametrar som gör en bra tjänst ännu bättre.
  Allt gott!
  /JohanL
  JohanL

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.