Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Väckarklockan iPhone funkar bara med skärmen på

Hej!

Jag har problem med att efter jag ställt in väckarklockan och stänger av telefonen kommer det upp en notis ”Oj då! Väckarklockan stängdes av. Öppna appen så att den sätts igång igen”. Väckarklockan funkar om man har igång telefonen, men då lyser telefonen under natten vilket är störigt. Jag har läst från andra som har haft problem med exakt samma sak och jag har stängt av strömsparläget och testat med det, men det funkar inte. Det verkar funka med Androidtelefoner men inte med iOS- systemstelefoner. Jag har en iPhone 7 med iOS 11.2 och version 8.0.1 på Sveriges radio-appen.

Tack på förhand.
Henrik Andersson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Henrik!

  Vår väckarklocka för Ios har tyvärr alltid krävt att man har både skärmen och appen igång, vilket beror på begränsningar i operativsystemet. Av den anledningen är väckarklockan i appen väldigt mörk. Skärmen ska störa så lite som möjligt (och det går att vända den nedåt).

  På Android fungerar det lite annorlunda, så där ska det gå att släcka skärmen.

  Vi trodde själva att denna begränsning skulle göra att ingen ville använda väckarklockan i Ios. Det finns väl ingen som ligger med skärmen lysande en hel natt ...?

  På grund av ett mätfel i vår statistik trodde vi själva att väckarklockan i Ios hade väldigt få användare, och tolkade det som en följd av att detta med att skärmen måste vara igång. För ungefär ett år sedan plockade vi därför bort väckarklockan.

  Då fick vi veta hur älskad och väl använd funktionen var, så vi lade tillbaka den så snart vi kunde. Hur frustrerade lyssnarna var när den försvann och hur glada de blev när den återkom kan du läsa här:
  Väckarklockan i iOS försvunnen

  Det är alltså inte det sätt vi önskar att en väckarklocka ska fungera på, men det är helt klart en funktion som många lyssnare uppskattar, trots denna brist!

  Tack för återkopplingen.
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.