Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

P1 fungerar inte längre, Hitachi Reciva

Hej, ändrade ni något igår?? P1 "dog" på min internetradio. Övriga SR-kanaler fungerar men inte P1. Lite tråkigt då P1 är det enda jag lyssnar på regelbundet. Har det blivit fel i era länkar??
Göran Nilsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • PS, Hitachi Reciva, lyssnar SR P1 stream.
  Göran Nilsson
 • Nu har jag räknat ut det! Ni har slutat lägga innehåll i mp3-strömmen för P1 men aa+, 168 kbp finns kvar. Då lyssnar jag på den istället när jag nu har bra nät i ett civiliserat land.
  Ni kunde kanske tala om när ni ändrar...
  Göran Nilsson
 • Hej Göran!

  Våra MP3-länkar fungerar som de brukar och vi har inte fått in andra felanmälningar om detta.

  Kvarstår felet?

  De strömmar vi har är:
  • AAC 192 kbps
  • AAC 96 kbps
  • AAC 32 kbps
  • MP3 192 kbps
  • MP3 128 kbps
  • MP3 64 kbps
  Här hittar du alla länkar:
  Direktlänkar, Sveriges Radio
  Annika Webbmaster
 • Tack för svaret. AAC fungerar men mp3/p1 är tyst. Övriga kanaler är ok men inte p1.
  Mvh
  Göran
  Göran Nilsson
 • PS,
  för övrigt vill jag ge beröm för att era servrar är stabila numera och också klarar omsändningar. Vi höll ju på i flera år med att försöka reda ut var ni hade fel när ni försökte brottas med instabila transmissionskanaler. Det är historia numera men det visar i alla fall att envishet lönar sig, åtminstone ibland. Numera har jag pensionerat min egen svenska reläserver och lyssnar direkt på era strömmar.
  Mvh
  Göran
  Göran Nilsson
 • Tack!

  Skönt att du har märkt en förbättring när det gäller tekniken. Tack för påminnelsen - jag kikade på några äldre inlägg du skrivit och känner mig glad över att vissa saker blivit mycket bättre.

  Vilken kvalitet är det du har MP3-problemet med?
  Har du lagt in ljudlänken själv, eller har Reciva hämtat den från en central databas?

  Jag fick igång P1 i MP3 på 192 kbps och har inte fått in felanmälningar från andra lyssnare, men utesluter inte att det är fel på någon annan kvalitet eller att vi kan ha ett fel som endast märks vid vissa specifika omständigheter, så vi vill förstås förstå varför det inte fungerar som det borde hos dig!
  Annika Webbmaster
 • Hitachi-Recivan är inte särskilt expertvänlig...(Avsed för amatörer kan tänka, det innebär att allt den verkligen gör är dolt om man inte debuggar nätförbindelsen. Den har inga felsökningshjälpmedel.) Den söker kanaler på namn, säkert via en central databas någonstans. Jag vet inte vilken databas som används eller hur den refreshar. Det kan mycket väl vara så att det liggen en cashad länk någonstans, kanske ute i nätet som leder till något som numera inte betjänas med P1, sen dan innan jag rapporterade mitt problem ursprungligen. Kanalen är inte tom utan har en "tyst" ström, med visst (c:a 10 min?) mellanrum kommer det ett "pling", ungefär som på reservkanalerna för samhällsinformation.
  Recivan hittar alltså en "gammal" SR-P1/mp3 kanal som ni sände P1 på i ett par år, men inte nu sen jag noterade förändringen. Eftersom jag lyssnar på P1 varje dag, via nätet, så är datum för förändringen helt säker. Tidpunkten kan jag tyvärr inte ge.
  Det enklaste är väl att vänta ett tag, utan att göra något så kanske det blir städat. De flesta cashfunktioner som finns brukar ha en clearing åtminste någon gång i månaden. Jag plockar upp den här tråden efter nyår istället efter att ha kollat läget då.

  (PS Efter att ha mätt min P1/aac kan jag bekräfta att den är 192 kbps)
  Göran
 • Hej igen
  De mp3-länkar vi har i 192 är
  http://sverigesradio.se/topsy/direkt/132-hi-mp3.m3u 
  och
  http://sverigesradio.se/topsy/direkt/132-hi-mp3.pls 
  som båda fungerar vid test.
  Blir intressant att se om det löser sig automatiskt. Oss veterligen har vi inte upphört med någon kanal. Vet inte heller om någon gammal sökväg kan ha upphört att gälla nyligen.
  Mvh
  Janne

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.