önskar dagens tablå på startsidan

Jag önskar att länk till dagens tablå finns på startsidan.Just nu är den svår att hitta och det behövs många klick.

Kommentarer

 • Hej!

  Eftersom du skrev hit med en dator (vilket jag som arbetar i forumet kan se), så svarar jag utifrån detta:
  På startsidan för respektive kanal finns en länk till tablån!

  Alltså exempelvis till P1 från denna sida:
  sverigesradio.se/p1

  Det finns en alternativ (snabb men "extremt dåligt skyltad") väg till de största kanalernas tablåer direkt från vår startsida sverigesradio.se, nämligen kanal-länken i "Lyssna direkt-rutan".

  Den länk jag ringat in på bilden går till P2:s tablå:  Den vägen har jag föreslagit att vi gör tydligare, genom att skriva ut "P1 tablå" etc. (Det är svårt att få plats med ordet "tablå" för lyssnare som valt exempelvis P4 Västernorrland eftersom det också måste finnas en länk för att byta vald kanal, men mina kolleger som arbetar medhemsidans form och funktion brukar kunna lösa svårare problem än så).

  Annika Webbmaster
 • En länk från appen till en tablå, dagens eller veckans allmänna, skulle fara fenomenalt bra. Jag tror inte jaf är ensam om att lyssna direktsänt när jag jobbar men händerna men sätter jag på radion och det är något jag inte är så intresserad av så letar jag upp något arkiverat. Då är ju frågan vad är det som börjar nästa heltimme idag? Är det något jag brukar tycka om som jag då kommer missa? Då hade det varit så smidigt att snabbt kunna kolla. Ungefär som man kunde på den där tryckta veckotablån man hade på insidan av städskrubbsdörren förr.
  Henrik Schön
 • Tack för förslaget!

  Tablå finns även i appen. Vi har planer på hur den ska visas upp tydligare, för även i appen är den alldeles för svår att hitta!

  Appens tablå återfinns under Direkt, när du trycker på texten vid önskad kanal. Hör av dig om du behöver en tydligare beskrivning!
  Annika Webbmaster
 • Det var ju kanonbra men ytterst svårt att hitta om men inte leker runt noggrant i appen. Skulle det inte bara kunna vara en knapp med texten TABLÅ under kanalernas direktsänd-knapp på förstasidan.
  Henrik Schön
 • Tack för förslaget! Jag framför det till app-kollegerna.

  En placering högt uppe på startsidan är appens "bästa yta", där både lyssnare och kolleger gärna vill se just de funktioner de själva använder frekvent. Vi vill därför samla det vi

  Tablån är viktig för många som lyssnar direkt på kanaler, men inte för alla. Den är exempelvis viktigare för P1:s publik än om du regelbundet lyssnar på P4 på vardagar, eftersom P4 sänds i långa block som "vanelyssnarna" har lärt sig. Och om man lyssnar på en kanal som mer är som ett musikflöde, som P4 Plus, är tablån rätt ointressant:  Den är inte heller så relevant för lyssnare som använder appen mest för nyheter eller efterhandslyssning på program.

  För dessa lyssnare skulle även en liten tablå-knapp bli något som ytterligare puttade ned det innehåll de egentligen vill nå. Dessutom upplevs appen som rörigare ju fler funktioner och länkar vi pressar in på startsidan.

  Jag har inte sett skisserna, men den tänkta placeringen av en tydlig tablå-länk är i det stora fönster som visar vad du lyssnar på när du startar en kanal. På det viset kommer vi som lyssnar direkt på kanaler att se denna länk och förhoppningsvis minnas att tablå-länken finns där när vi vill nå den, medan den inte stjäl yta och fokus för övriga lyssnare.

  Vad tror du om den lösningen?

  Annika Webbmaster
 • Det kan nog bli bra. Du har ju så klart rätt i att det mest är p1-lyssnarna som är betjänta av tablån.
  Henrik Schön
 • Tycker att Henriks förslag 'Tablå' länk under 'direkt länk' vore suveränt i desktop variant.

  Som det är nu ska kanal väljas först, innan tablån nås. Önskar att hemsidan kan ändra på ordningen.Tablålänken först sen välja kanal.

  För mig skulle det bli lite störande att först behöva trycka på direkt och starta ljudet innan jag kan läsa tablån. Önskar kunna läsa tablå utan att behöva sätta på ljudet.

  I appen tycker jag att det är ganska 'luftigt mellan ramarna', vid scrollning ner.
  Överst finns direktsändning, sen toppnyheter, poddar & program, teman o.s.v. Kanske det går att lägga in en 'ram' med dagens tablå mellan någon av ramarna?
  exempelvis poddar & program (dagens tablå) sen kommer teman?
  Loi Diep
 • Hej!

  För mig skulle det bli lite störande att först behöva trycka på direkt och starta ljudet innan jag kan läsa tablån. Önskar kunna läsa tablå utan att behöva sätta på ljudet.
  Jag var otydlig. Testa att klicka på kanal-rubriken, som jag tipsade om den 26 september. Den länken går till tablåerna för respektive kanal. Något ljud startas inte. (Ljudet startar däremot om du trycker på kvadraten med kanalens logotyp eller på den runda play-knappen.)

  Det är alltså själva kanalnamnen, de jag markerat med gult på bilden nedan, som är länkar till respektive tablå. Jag har rekommenderat de kolleger som arbetar med sajtens utseende att vi förtydligar den länken:  Annika Webbmaster
 • Tack, för tipset.
  Som du säger är det inte tydligt att det står kanalnamn för tablå.

  Det är dels kaka på kaka (gulmarkerat) p1. Framgår det inte tydligt redan, P1 med den stora blå fyrkant, orange för P2 osv.
  Dels är länken missvisande då länken inte leder till lyssna direkt trots att rubriken är lyssna direkt.
  Loi Diep
 • Mitt förslag är att helt enkelt komplettera med ordet "tablå":

  Annika Webbmaster
 • Så enkelt löst. Utmärkt.
  Loi Diep
 • Jag missade att svara på en del av din återkopplig:
  Det är dels kaka på kaka (gulmarkerat) p1. Framgår det inte tydligt redan, P1 med den stora blå fyrkant, orange för P2 osv.
  Jo, för nästan alla kanaler. För P4-kanalerna finns det visserligen en skillnad i loggan för exempelvis P4 Sörmland och P4 Södertälje, men den är så svår att urskilja, att kanalens namn behöver skrivas ut.
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.