Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Nyheter spelas nästan aldrig till fullo

Varje morgon lyssnar jag i Android appen, först på P3 Nyheter, sedan lokala nyheter för Göteborg och Halland, sist Vetenskapsradion.

Så gott som varje dag med få undantag så avbryts sändningarna innan den är klar, vilket är väldigt irriterande.
Conny Ankargren Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej och förlåt att svaret kommer först nu!

  Detta är ett trist problem som beror på att nyheter spelas in från tablåns angivna tider. När verkligheten avviker från tablån blir det fel. I grunden behövs en annan teknisk lösning än den vi har idag, eftersom våra system är byggda på ett sätt som gör att vi inte kan ta höjd för att programmens verkliga sändningstid avviker från tablån.

  Ibland gör ju nyhetsläget att det är viktigare att sända det relevanta än att gå efter klockan! Då kan (och ska) den sändande redaktionen i efterhand korrigera, så att den automatiskt inspelade ljudfilen ersätts med en ny version där den verkliga sändningstiden styr. Men eftersom just nyheter ofta är något vi vill lyssna på när de är färska, så krävs det inte bara att redaktionen gör den manöver som behövs, utan att de gör det så snart de kan. Om du lyssnar på P3 Nyheter tio minuter efter att det sändes så blir du ju inte hjälpt av att den felaktiga ljudfilen ersätts två timmar senare ...

  Jag håller på med en informations-kampanj för att se till att alla berörda kolleger på redaktionerna är medvetna om vilka konsekvenser det blir när de inte håller tiden - och hur de ska göra för att kompensera för detta de gånger det blir avvikelser.

  Tack för att du vill hjälpa oss att bli bättre!
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.