Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

P4 i Squeezebox: No items found in playlist

Hej

Sen igår går det inte att lyssna på några p4-kanaler på squeezebox. Varför? P3 fungerar.

Mvh anette
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hm ...

  Förmodligen hämtar din Squeezebox ljuden via ett mellanled som har IP-adress utanför Sverige. Under OS blockerar vi tyvärr utländska IP-nummer:
  Läs mer om blockeringen här

  Om du befinner dig i Sverige kan du kanske själv lägga in adressen till din P4-kanal för att komma förbi problemet? (Jag har för mig att Squeezebox kan hämta ljud på olika vis.)

  Här finns direktlänkar som borde fungera:
  MP3-länkar som M3U (192 kbps)  Annika Webbmaster
 • Tack Annika. Ska se om jag kan testa det. Är i Sverige så det du skriver stämmer säkert.

  Trevlig kväll

  Mvh anette
  Anette
 • Även om man lägger in direktlänk själv kan man inte lyssna iaf om man lyssnar via Squeezebox server "i molnet", nu kallad Mysqueezebox. Kan kanske funka om man kör på en lokal/egen server.
  Jonas
 • Ok. Eftersom jag är totalt oteknisk så kunde jag inte ens hitta var jag ska få in direktlänken. Så server lär jag gå helt bet på.... Men tack ändå :).
  Anette
 • Jo att lyssna via en egen lokal server funkar, men det är ju lite meckigt om man inte har en sådan igång.
  Jonas
 • Jag tror dig, men jag kan inte sånt. Får lyssna i telefonen tills OS är över.
  Anette
 • Måste vara något annat som strular. P1, P2, P3 även P5 Sthlm fungerar men inte P4 stationerna .... alla på Mysqueezebox. Något för en tekniker att titta på ...
  Kent
 • Lyssnar i Sverige...
  Kent
 • Jo, men problemet är att när du använder MySqueezebox lyssnar du via utlandet, och P4 är nu spärrat för all lyssning i eller via utlandet. Helkorkat att det är spärrat hela tiden, även när det inte är OS-sändningar!
  Jonas
 • Hej!

  Som Jonas skriver är problemet att de lyssnare som ansluter via mysqueezebox.com "rent tekniskt" kommer till Sveriges Radios servrar via ett utländskt IP-nummer.

  Lyssnare som går via en egen Logitech Media Server får inte detta problem, så det är ett sätt att lösa problemet.
  Ladda hem Logitech Media Server

  Men jag förstår Anette och andra som inte känner sig bekväma med den tekniken. (Anledningen till att ha en Internetradio är ofta ju att det ska vara så enkelt som möjligt att lyssna!) Förutom att lyssna via dator eller mobil, har ju vi som befinner oss i Sverige möjlighet att lyssna på FM-sändningarna av P4. Den möjligheten har inte de lyssnare som verkligen befinner sig utrikes ...

  Helkorkat att det är spärrat hela tiden, även när det inte är OS-sändningar!
  Ja, det är frustrerande. Nu är det i och för sig rätt lite sändningar som är helt fria från OS-innehåll i P4 framöver:
  Radiosportens sändningstider under OS 

  I den här tråden vill jag att vi håller oss till ämnet Squeezebox-lyssning som blockeras trots att ni befinner er i Sverige. Om ni har synpunkter på geografisk blockering i stort eller varför vi inte slår på och av denna beroende på vad som sänds, så vill jag gärna försöka berätta mer och ta del av era tankar, men i en annan tråd i forumet. Här:
  Lyssnare utomlands når inte P4 direkt​​​

  Vi beklagar krånglet!
  Annika Webbmaster
 • Instämmer med Jonas, kass att det är spärrat även när det inte är OS sändningar! Måste ju finnas annat sätt att lösa det på utan att man ska behöva krångla med en lokal server?!
  Per
 • Som sagt är det något jag gärna svarar på, men inte i denna tråd.

  Vi tar den frågan här:
  Lyssnare utomlands når inte P4 direkt
  Annika Webbmaster
 • Hej Annika

  Fast Pers inlägg gäller inte utomlands, det är detsamma som jag skrev om? Varför är hela p4 spärrat och inte bara os-sändningarna?

  Mvh anette
  Anette
 • Har det alltid varit så vid OS sändningarna?
  Olof
 • Varför har ingen information gått ut? Skulle ha sparat mycket tid.
  Lennart Henriksson
 • Anette och Per:
  Jag tänkte mest att det var en fråga som kan leda till en lång diskussion, och eftersom frågan ju är densamma oavsett om blockeringen sker inom eller utanför Sveriges gräns, så är det vettigare att ta den i en tråd som handlar om blockeringen som sådan, snarare än i en tråd som handlar om varför Logitech-enheter i Sverige blockeras. Risken blir nämligen att de konstruktiva tipsen om hur ni kommer runt problemet för Logitech "drunknar" i en lång diskussion om varför vi valt att göra som vi har gjort.

  Men en snabb förklaring kan jag visst ge. Att slå på och av geoblockering för en liveström är rätt komplicerat. Eftersom vi tack och lov sällan behöver blockera innehåll, är det inget vi har utvecklat någon automatisk process för, utan det görs manuellt. Om vi då ska slå på och av detta, låt säga två gånger varje dygn, blir det dyrt. Vi bedömer att det mervärde som en mer riktad blockering ger för en liten skara lyssnare inte är värd den ökade kostnad som skulle det blir. Det vi sänder i P4 som inte är OS, är inte speciellt mycket ...

  Dessutom finns risken att något i den processen går fel och vi plötsligt av misstag bryter mot avtalen och släpper ut liverapportering över icke-svenska IP-adresser, vilket kan bli extremt dyrt och göra det svårt för oss att få rättigheter vid nästa stora mästerskap.

  Hoppas att det var förklaring nog. Om inte så tar vi det i en annan tråd.
  Annika Webbmaster
 • Olof:
  Jag vet inte riktigt när vi första gången var tvungna att blockera geografiskt, men har inte varit med om det annat än vid fotbolls-VM och OS (tror jag). Vid fotbolls-VM 2014 vet jag att vi hade det påslaget.

  Lennart:

  Hur hade du velat bli informerad? Det bästa är ju att informationen hörs eller syns direkt i displayen, men jag vet inte om det går på en Logitech? Har ni sett eller hört sådana meddelanden på andra radiokanaler som är begränsade geografiskt, som BBC:s sportsändningar? Jag håller helt med om att det finns ett förbättringsområde här!
  Annika Webbmaster
 • Hej Annika

  I alla fall jag överlever detta. Man kan inte lösa allt för alla. Tack för förklaringar och hjälp.

  Så nöjd med P4 i övrigt så tack för bra utbud och program.

  Mvh anette
  Anette
 • Jag anser att det inte är bra att man måste avstå SR P4 bara för att det sänds OS, varför??
  Olof
 • Anette:
  Vi vet ju att det är för att ni tycker om P4 som det är trist att det inte fungerar! Håll ut (och lyssna på din kanal i FM tills vidare).

  Olof:
  Se mitt svar till Anette och Per ovan!

  Fast om du befinner dig i Sverige, behöver du inte avstå. P4 sänder i FM. Och via din dator eller mobil. Och om du vill lyssna med just Logitech, har jag ovan tipsat om att lyssna via en egen Logitech Media Server.
  Ladda hem Logitech Media Server

  Så här svarade en annan lyssnare som nyss testat detta tips:
  Bra och tydligt svar. Jag har ställt om min Boom till Musikkälla - Logitech Media Server, och då fungerar P4 igen 

  Du måste alltså inte avstå från P4, ens om du vill lyssna med din Squeezebox.
  Annika Webbmaster
 • Jag får inte Logitech Media Server att fungera på min Mac, när man starar den så stängs den av direkt.
  Olof
 • Att jag inte kan lyssna på P4 lokalradio i Stockholm i min Squezzebox känns som en teknikalitet ni borde kunna lösa .... besviken

  Att det sedan beror på OS är bara droppen (det är ju inga lokalsändningar precis ...
  Kent
 • Olof:
  Åh, så trist att det krånglar! Jag önskar att jag kunde vara till större hjälp, men har inte egen erfarenhet av Logitech. Däremot vet jag sedan tidigare att det finns många hjälpsamma lyssnare i olika forum för just Logitech / Squeezebox ...

  Jag sökte på nätet och det verkar vara flera som har haft liknande problem på Mac. I den här tråden verkar det i alla fall lösa sig:
  http://forums.slimdevices.com/showthread.php?105996-Logitech-Media-Server-won-t-run-on-Mac 

  Kent:
  Om du kan hämta ljudet från en lokal server istället för mysqeezebox.com (genom att installera installera LMS, det som strular på Olofs Mac), så löser du den teknikaliteten.
  Annika Webbmaster
 • Jag gjorde som du sa, och det hjälpte mig, dessutom så fick jag igång SR Västerbotten P4...stort tack!
  Olof
 • Härligt att du tog dig tid och att det fungerade!

  Vad bra att du inte gav upp trots de problem du fick. Och det du gjort är ju lite "överkurs" när det gäller radiolyssning ... Att dra igång en egen server är ju något de flesta lyssnare inte gör varje dag ... (Folk som spelar spel över lokala nätverk, gör det däremot ofta.)

  Tack för att du berättade att det löste sig. Det kanske inspirerar fler till att våga testa - när belöningen är P4 i Squeezebox!
  Annika Webbmaster
 • Vad har OS överhuvudtaget att göra i en LOKAL kanal? Kan ni inte skapa en egen oskanal istället för att sabba den normalt bra kanalen. Att ni till råga på allt spärrar allt under OS för att det är enklare för er är ju riktigt lågt. Hälsa Stefan Livh att jag inte kan lyssna på honom de få ggr han får sända för den här skiten...
  Olle Lund
 • Måste tyvärr meddela att glädjen över att åter lyssna på lokalradion försvann, vi nästa omstart av radion så var det som förut. Det blir väl så att vänta tills OS är över...suck
  Olof
 • Olle Lund:
  P4 har flera uppdrag. Uppdraget är fördelat på nyheter, trafik och service, larmkanalsfunktioner, lokalradio, riksutbud ,sport, Utbildningsradio, finska sändningar och banradio samt livemusik och musik.

  Jag hälsar Stefan Livh att han är saknad, men vill samtidigt passa på att tipsa om att du (som väl befinner dig i Sverige) visst kan lyssna på honom, till exempel i FM, via en dator eller en mobil. Och ifall du befinner dig utomlands, kan du lyssna på Stefan Livh här:
  Förmiddag i P4 Göteborg, alla avsnitt

  Lycka till!
  Annika Webbmaster
 • Olof som lyssnade på P4 Västerbotten:
  Men så synd att det blev problem igen!

  Är det samma som tidigare, att du får igång Logitech Media Server, men att den stängs av direkt? Går detta inte att lösa på samma vis som förra gången i så fall?

  Annika Webbmaster
 • Min Logitech Media Server fungerar, men tyvärr så försvann Radio Västerbotten vid omstart av min radio.
  Olof
 • Ok. I en annan tråd har en lyssnare som startat LMS skrivit:
  Jag var dock tvungen att programmera om mina andra snabbknappar, eftersom de låg mot mysqueezebox.com.

  Kan det vara detta, att du inte hittar kanalen med "snabbvalet", men skulle kunna nå den på annat vis?

  Hoppas att svaret hjälper!
  Annika Webbmaster
 • God morgon!

  Om man lägger till länken till P4 som finns längre upp i diskussionen, som favorit i sin logitech squeezebox, funkar det att lyssna på P4.

  Gå till mysqueezebox.com, logga in och lägg till den under favoriter.

  Välj sedan favoriter i din squeezeboxradio istället för de förinställda kanalerna.
  Ralph
 • Tack för det tipset, som jag markerat som "bästa svar", Ralph. Jag tipsar om detta i alla support-trådar jag hittar som rör just Logitech och Squeezebox!

  Alla:
  Det är alltså de länkar ni finner här som ska läggas in:
  MP3-länkar som M3U (192 kbps)
  Annika Webbmaster
 • Hur lägger man in dessa länkar i Squeezebox, jag förstår inte?
  Olof
 • Hej!

  Så här står det på Logitechs hemsida. Hoppas att det ger mer hjälp, trots att det är på engelska. Om du kör fast, så berätta vilket steg det är som inte stämmer med hur det fungerar hos dig!

  Adding stations to Mysqueezebox.com:

  To add stations to mysqueezebox.com, do the following:

  1. In your Web browser, open your mysqueezebox.com home page.
  2. Click Favorites at the top of the screen:  3. Under the Add Favorites section, enter a Title for your station:  4. Enter the URL for your station, and click Add:
   NOTE: You will need to find this information from the radio station itself.
  The station will now be listed under the Favorites menu on your Squeezebox Radio, and also under Favorites > Manage Favorites within mysqueezebox.com

  ADDING MY OWN RADIO STATIONS TO SQUEEZEBOX RADIO

  Annika Webbmaster
 • Jag fick upp följande när jag skulle lägga till länken:
  Varning! Den här strömmen returnerade en okänd innehållstyp Caudio/x-mpegurl;charset=iso-8859-1). Den kanske inte kan spelas upp korrekt på spelaren.
  Olof
 • Japp, det stämmer. Det fick jag också.

  Men den funkade för mig.
  Ralph
 • Så bra, Ralf! Då hoppas jag att det fungerar även för dig, Olof!

  Jag skulle tro att det de reagerar mot är att länken slutar med .m3u och inte med exempelvis .mp3, men de allra flesta spelare klarar av m3u-listor.
  Annika Webbmaster
 • Det retar mig lite att jag inte provade i början på OS. 😉
  Ralph
 • Jo tack det fungerar, tack så hemskt mycke
  Olof
 • Vad bra! 😀
  Ralph
 • Ralph: Eftersom du är den första av alla lyssnare som återkopplat att detta fungerade, tycker jag att du ska vara mer stolt över den saken (som ju också hjälpt Olof och andra) än vad du ska vara gramse över att du inte testade tidigare ...

  Men jag förstår vad du menar. Och det retar mig att jag inte var lite mer nyfiken kring ifall verkligen en egen server krävdes, och inte undersökte detta närmare. Tyvärr var vi webbmastrar rätt överhopade med jobb just i början av blockeringen.

  Trevlig helg och trevlig lyssning!
  Annika Webbmaster
 • Jag förstår att det varit ganska mycket kring blockeringen.

  Jag tackar för bra radio och ett supportforum med snabb och bra feedback från webmasters.

  Ha det gott!
  Ralph
 • Jag instämmer med Ralphs inlägg, bra respons. Jag trodde inte att det skulle vara så stort engagemang, tusen tack

  mvh
  Olof
  Olof
 • Tack för dessa snälla ord!

  Nu är blockeringen över för denna gång, men vi som arbetar med webben på Sveriges Radio har en hel del problem som vi behöver ta itu med, som hur vi kan se till att endast blockera just de sändningar som vi har begränsade rättigheter för (OS-sändningarna i detta fall) och inte, som vi gjorde nu, blockera alla P4-kanaler dygnet runt.

  Och hur vi snabbare kan slå av detta. (Vi har förstått att blockeringen fortsatte tills i morse svensk tid, trots att OS avslutades igår.)
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.