Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Mer musik och mindre prat i Klassisk morgon

Klassisk morgon med Pernilla Eskilsdotter har bra musikval
Tack för det!
Men programmet skulle vinna på att ha mer musik och mindre PRAT!!!
Gunilla Wennerholm Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Gunilla och tack för beröm till Klassisk morgon!

  Det ska vara en mix av prat och musik i just detta program, och det är många som uppskattar detta. När Klassisk morgon fick utmärkelsen Årets morgonprogram på Radiogalan 2015, var just tilltalet och publikkontakten en del av motiveringen:
  I nära publikkontakt och med ett intresseväckande tilltal lotsas lyssnaren in i den klassiska musikens värld. Klassisk morgon i P2 är folkbildande och underhållande radio i morgonstunden.
  Klassisk morgon årets morgonprogram

  Men vi är alla olika. För dig som vill ha mindre prat, kanske det skulle passa bättre med webbkanalen P2 Klassiskt, som sänder utan prat mellan verken dygnet runt?
  P2 Klassiskt – webbkanal
  Testa gärna om du lyssnar via webben eller en app. Tyvärr sänder den kanalen inte i FM (utom för lyssnare i Stockholmstrakten, där kanalen ibland hörs när övriga landet har program på andra språk).

  Lyssnaren Thord Siljefelt (som hade skrivit ett inlägg som du svarade på - även om jag flyttade ditt svar till en egen sida), vill gärna höra mer prat, i alla fall om det handlar om kompositören eller annat som är intressant att höra kring musikstycket, så ditt tips kanske passar honom!

  Dina synpunkter och ditt beröm framförs till redaktionen för Klassisk morgon.
  Annika Webbmaster
 • Tack Annika för ditt svar!
  Jag tycker också mycket om allt tal,  som handlar om kompositören och själva musiken, men när det blir mer personligt prat om väder o egna privata associationer, då blir det för mycket prat för våra öron ( min man och jag)
  Med vänlig tacksam hälsning
  Gunilla Wennerholm
  Gunilla Wennerholm
 • Tack för det förtydligandet!

  Redaktionen har fått del av dina synpunkter och tackar för att du tagit dig tid och berätta hur du och din make skulle önska att programmet vore..
  Annika Webbmaster
 • Vi har klassisk morgon som väckarklocka och det är underbart härligt att vakna till den väl valda musiken. Men det här med det musikaliska frukostbordet! Vi har hört det länge nu, det känns krystat och börjar dessvärre få mig att vilja byta kanal eftersom de här frukostflingorna skorrar i mina öron! I somras hade man ett annat stuk på programmet då man associerade till öar, valsång och annat som kändes både uppfriskande och naturligt.  
  Vänliga hälsningar
  Margareta Johansson
  Margareta Johansson
 • Hej Margareta och tack för detta skolboksexempel på konstruktiv kritik!

  Det är ofta enklare att beskriva vad vi inte uppskattar och redaktionen för Klassisk morgon bryr sig förstås om den kritiken. Men när man som du också kan ge beskrivningar på variationer av programmet som ni uppskattade, blir det tydligare hur du önskar att programmet utvecklas, och då blir det lättare att förstå!

  Ditt beröm och denna konstruktiva kritik når självfallet alla berörda.
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy