Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Direktströmmen är inte längre direkt (Chrome)

Hej! Kan nån hos er förklara hur det här funkar. Om jag slår på datorn på morgonen men inte loggar in på typ 30 minuter så startar webspelaren på nån helt annat tid en den rätta. Som idag släpar den med 1 och 1/2 timme!!! Men grafiskt så är det "live", och till och med vilken låt som spelas stämmer med spellistan, men låten jag hör gick för 90 minuter sen!?!?! Och om jag då klickar på "uppdatera" så är det inte säkert att jag hamnar rätt i tiden, kan få uppdatera ett par gånger för att så att säga hamna rätt.. Det här är ett väldigt jobbigt fenomen då jag använder radion för att hålla koll på tiden någorlunda. Jag kör Windows 10 och Chrome, Version 62.0.3202.94 (Officiell version) (64 bitar)

Kommentarer

 • Tack för en utomordentlig felbeskrivning!

  Kolleger till mig har berättat om samma fel (fast på Win 7), som jag då trodde berodde på att de först lyssnat och sedan pauserat, och att det var därför ljudströmmen kommit på efterkälken, alltså det jag trodde var fel när jag först svarade Carl-Johan här:
  Varför är live-lyssningen inte längre live?

  Även en pausering som är längre än femton minuter ska leda till att återanslutning till kanalens direktsändning, och hos dig är ju skillnaden större än så. Dessutom har du inte pauserat och informationen i spelaren (spellista, klocka och direkt-symbol) visar att spelaren i princip gör rätt - utom den där detaljen med att ljudet är fel.

  Och det är ju en enormt viktig detalj ...

  Detta är en bugg! Din felanmälan var vad som krävdes för att vi skulle förstå det. Tack! Vi löser det säkert, men om du vill ha alternativa sätt att lyssna innan vi löst problemet, så finns det två olika appar som kanske kan vara något för dig.

  Vår egen app som fungerar på Windows 10:
  Sveriges Radio på Xbox, Windows 10 och Windows-mobiler

  Ett tillägg i Chrome där du kan lyssna direkt på våra kanaler. Vi har inte skapat detta tillägg själva, men vi har skapat det du lyssnar på, och det är ju viktigast!
  Sveriges Radio Spelare, en app till webbläsaren Chrome

  Tack igen.
  Annika Webbmaster
 • Jag ändrar rubriken för att andra med samma fel ska hitta hit!
  Annika Webbmaster
 • Hej igen!

  Tydligen gjorde vi en release vid niotiden idag, som kan ha avhjälpt det problem du beskriver. Vi är därför väldigt intresserade av att veta om felet kvarstår!
  Annika Webbmaster
 • Hej igen! Lite återkoppling. Idag slogs datorn på straxt efter 7 men webläsareren öppnades inte förrens vid 8. Startade webspelaren på P4 Örebro direkt och insåg efter en stund att strömmen släpade med ca 1 1/2 timme! Dvs före datorn ens slogs på!
  Johan
 • Hej igen!

  När du startar datorn på morgonen, har den då varit avstängd innan, eller försatt i viloläge/strömsparläge? Jag funderar över varför jag inte kan återskapa felet och om det krävs några speciella (men inte speciellt ovanliga) omständigheter för att det ska inträffa ...
  Annika Webbmaster
 • Hej! Den har varit helt avstängd. Vilket gör det hela ganska konstigt.
  Johan
 • Verkligen! Det är också märkligt att du inte alltid (eller snarare rätt sällan) hamnar rätt vid uppdatering av webbsidan.

  Där undrar jag om en uppdatering med ctrl + F5, snarare än en vanlig uppdatering (motsvarar F5 i länken nedan) gör att du direkt kommer rätt, eller om det inte spelar någon roll. Det är ju bra att veta både för att du snabbare ska hamna rätt och för att vi får kunskap om felet av att ta reda på den saken ...
  What is the difference between using F5 and Ctrl+F5 to refresh a webpage?

  Annika Webbmaster
 • Nu använder jag den fina lilla knappen i webläsaren, och vilken variant av F5 det motsvarar vet jag inte.
  Johan
 • Lilla knappen motsvarar vanliga F5.

  Lyssnaren Micke här har beskrivit något jag tror är symptom på samma fel som det du får:
  Fel program på webben?

  Hans fel släppte i samband med att ett nytt program startade. När du uppdaterar gång på gång och det plötsligt blir rätt, kanske det skett i samband med att Ekot startat eller något? Alltså att övergången mellan olika program spelar in även hos dig?
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.