Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Lyssna utan musik i appen?

Hej!
Det går inte att lyssna på de senaste P3-dokumentär avsnitten utan musik, en måste ist gå in via hemsidan. Är detta ett tillfälligt problem eller kommer det vara så permanent? Lite irriterande sad
Fridens
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Annie!

  Det är två olika saker som spelar in här! Dels är det att vissa avsnitt är repriser, där du behöver söka upp originalsändningen för att få versionen utan musik. Dels är detta val förändrat i den senaste versionen av appen, så med de avsnitt där valet finns, är det inte lika tydligt. Jag beskriver hur det fungerar med de två senaste avsnitten.

  Skotten i Ådalen -31 är en repris. I appen kan du använda sökfunktionen och söka på Ådalen, så hittar du en kortare version (utan musik) från 2011.

  Tågkraschen i Lerum finns i båda versionerna, men det är otydligt och, i mitt tycke, onödigt krångligt (vilket vi återkopplar till app-utvecklarna).

  Leta upp avsnittet, men starta inte lyssningen i listan där du hittar avsnittet (t ex bland sökträffar, favoriter eller under alla avsnitt av P3 Dokumentär), utan klicka på "texten bredvid bilden med play-knapp". Då öppnas ett läge med en play-knapp i en bild (se bifogad bild).  Klickar du på den bilden, får du valet "med eller utan musik".

  Hör av dig om du inte förstod hur jag menar!
  Annika Webbmaster
 • Hm ... Jag inser nu att valet mellan musik eller inte endast finns på Ios.

  Hur man lyssnar utan musik i Android, är jag osäker på. Det enda jag kommer på, är att först ladda hem det, för när du laddar hem ett avsnitt, har du detta val!
  Annika Webbmaster
 • Hej!
  Jag har Android men kan inte lyssna utan musik i appen. Jag har även laddat ned avsnitt men det går inte lyssna utan musik trots detta. Självklart har jag testat enligt beskrivningen som finns här på frågesidan, men det fungerar inte. Den enda möjligheten är att lyssna via hemsidan men jag upplever att det borde vara möjligt att lyssna via appen, hur ska jag gå tillväga?
  Elsa
 • Hej! Jag har också provat lyssna utan musik men på p3 spels senaste avsnitt och jag får inte bort musiken när jag provat ladda hem eller de som stod ovan! Varför ändra på appen när den var tydlig och fungerade tidigare? Jag har Android.
  Sonny
 • Jag har samma problem. Jätte frustrerande. Jag har också Android
  Sara
 • Hej
  Lyssna utan musik återkommer i nästa version. I väntan på det kan man välja att gå via sajten sverigesradio.se eller ladda ner versionen utan musik. Det som kan förvirra  här är att många program inte har någon poddversion, dvs version utan musik. Det är bara när en sådan finns som man får valet vid nedladdning.
  Mvh
  Janne
 • När förväntas nästa version komma?
  Har använt mig av appen länge, men nu står den på vänt tills den fixas.
  Blir stressad av musiken och appen var min flykt till det talade språket. Saknar den otroligt mycket sad

  Anna
 • Varför gör ni tjänsterna sämre? Bättre om ni gör dem bättre tycker jag.
  Roland
 • SR Play strular alltför mycket! Jättedåligt! Så sluta med att göra reklam för den.  För bättre gör ni den ju inte......
  Ewa
 • Hej!
  En ny version av appen, 5.1.1, ska finnas i Google Play:
  https://play.google.com/store/apps/details?id=se.sr.android&hl=sv

  I den kan ni "långtrycka" på Play-knappen för att få valet om ni vill lyssna med eller utan musik på de program där det alternativet finns.
  Annika Webbmaster
 • Tack, nu går det att lyssna utan musik. Men den tidigare lösningen var bättre, när man kunde se en länk till programmet utan musik. Nu måste man veta/läsa manualen för att göra samma sak. Tråkigt när ni försämrar en app...
  Roland
 • Tack, ❤
  Anna
 • Roland, du har helt rätt i din kritik!

  Den lösning vi fick ut i den här versionen av appen är inte den bästa lösningen, eftersom det fortfarande inte går att se snabbt om just detta avsnitt av t ex P3 Dokumentär finns även utan musik, men det är något vi kunde få ut snabbt, för att återställa denna funktion.

  Jag utgår från att vi behöver göra en annan lösning där det tydligt framgår om det finns två versioner av ett avsnitt eller inte, men det hade tagit längre tid att skapa.
  Annika Webbmaster
 • Tack, jag håller tummarna. På det stora hela är appen en fantastisk grej!

  :-)

  Roland

  Roland
 • Vilken totalmiss av apputvecklarna. Knepigt att behöva söka sig hit för att få reda på hur en ska göra för att få bort musiken. Knepigt också att de släpte ut en sådan halvfärdig version. Testas dom inte först? Hoppas de löser det på ett smidigare sätt i nästa version.
  Mathias
 • Bra att du hittade hit, Mathias!

  Jag håller med om att vi behöver förtydliga detta.

  Ett allmänt tips, som kan vara bra att känna till inte bara för vår app utan även för andra appar där något blivit knepigt vid en uppdatering, är att det kan finnas bra information med i de release-notes som finns med vid uppdateringen. Dessa går även att läsa i efterhand  i Google Play.

  För den senaste versionen av appen står det:
  Nytt i SR Play 5.1.1:
  • Fortsätt lyssna på avsnitt direkt från hemskärmen
  • Långtryck på spelarknappar ger en fråga om att lyssna med/utan musik
  • Flera mindre buggfixar och korrigeringar
  https://play.google.com/store/apps/details?id=se.sr.android&hl=sv 

  Men att de flesta lyssnare inte läser informationen som finns där, är vi medvetna om och vi arbetar på att detta ska bli tydligare igen!
  Annika Webbmaster
 • Aha, det har du rätt i, men det är nog sällan jag går tillbaka till app beskrivningen på playstore för en app jag använt rätt länge, tanken att göra det slog mig inte. När det var tydligt ena dagen och omöjligt att hitta andra dagen hur en lyssnar utan musik så trodde jag det var något större fel eller ett val från sr att inte tillåta lyssnade utan musik längre..
  Mathias
 • När det var tydligt ena dagen och omöjligt att hitta andra dagen hur en lyssnar utan musik så trodde jag det var något större fel

  Du trodde rätt. I version 5.1.0. hade valmöjligheten försvunnit så att läsa i playstore hade inte hjälpt.

  Att vi lade tillbaka den på det sätt vi nu har gjort, med "lång-tryck", är liksom en nödlösning som vi snabbt lade ut, för att akut lösa problemet. Och där är ju release-notes inte speciellt hjälpsamt, eftersom de flesta av oss inte lusläser sådana, men några läser dem ju.

  Att nå ut till lyssnare med information de har nytta av är svårt. Av statistiken ser jag att många läser denna tråd utan att skriva i den, vilket jag tolkar som att de trots allt nås av informationen, men sett i förhållande till hur många som har appen, är det förstås en väldigt liten andel. Många är säkert frustrerade och tror att det inte längre går att välja, precis som du trodde.
  Annika Webbmaster
 • Det hade uppskattats om det fanns en bättre organiserad möjlighet att delta i ett betaprogram där man har möjlighet att köra kommande versioner, då får ni värdefull information. Men då krävs det att ni kör tydliga ändringsloggar så det är tydligt vad man ska vara extra uppmärksam på samt vilka nya features ni vill ha körtid på.
  Carl Bengtsson
 • Tusen tack!!! Nu funkar det på min Android! Långtrycket! Äntligen!!! Nu får jag lyssna ikapp...UTAN störande musikavbrott:)
  Laila Fridh
 • Carl, det förslaget framför vi till app-teamet!

  Relaterat (men egentligen inte riktigt samma sak):
  Vi håller på att rekrytera en lyssnargrupp som hjälper oss med betatester, enkäter och andra utforskningar. Jag har bett de kolleger som arbetar med denna testgrupp att skriva lite mer om detta på vår Utvecklingsblogg (och besvara frågor som Var? Vad? När? Hur? Hur länge? Hur mycket? Vad händer sedan?), eftersom jag själv gärna vill veta mer innan jag ber lyssnare deltaga ...

  Den som är intresserad får dock gärna gå med i denna lyssnargrupp även innan jag riktigt kan förklara vad det innebär, förutom det som redan står vid formuläret där man anmäler sig:
  Du som kommit hit har förhoppningsvis ett intresse av att göra Sveriges Radio bättre. Om du är intresserad av att testa våra nya funktioner, specialbyggt innehåll och ge oss feedback: svara på frågorna här så kontaktar vi dig med roliga saker några gånger i månaden framöver.
  https://sv.surveymonkey.com/r/GJ63TZK 

  Laila:
  Bra att du sett att det (åtminstone för närvarande) är långtryck som gäller! App-teamet vet om att detta sätt inte är lika tydligt som det förra. Jag hoppas att vi kan skapa en tydligare variant snart!
  Annika Webbmaster
 • Är det fortfarande problem med att lyssna utan musik? Dagens morgonpasset funkar inte att lyssna på utan musik även med ett "långtryck"... Har upplevt problemen hela förra veckan också. Har senaste versionen av appen android.
  Karl
 • Hej!
  På min Android funkar långtryck-lösningen (bättre än inget) men även om jag laddar ner "utan musik" är avsnitten av Tankesmedjan frustrerande 56 minuter långa och tralliga. Nedladdning verkar inte vara en lösning.
  TK
 • Hej!
  Nu har vi releasat till 10% av androidanvändarna:
  Tekniska release notes, SR Play 5.1.2 för Android, med bland annat dessa förbäytringar:
  • Borttag från sidan Nedladdat är mer pålitligt
  • Uppspelning av nedladdade avsnitt är mer pålitliga
  • Rättade en bugg där appen kunde krascha när man försökte navigera till en avsnittssida
  • Rättade en bugg där appen kunde krascha på hemskärmen
  Om någon av er i denna tråd tillhör de tio procent som först fått denna version, vill vi gärna veta om ni märkt någon förbättting!
  Annika Webbmaster
 • Karl, för Morgonpasset så dröjer den musikfria versionen lite längre än den med musik, eftersom den måste klippas ned först. Kanske försökte du lyssna innan båda versionerna fanns på plats? I det läget går det förstås inte att välja genom lång-press.
  Annika Webbmaster
 • Hej.
  Jag laddar hem musikfria versioner av morgonpasset. Men då den laddat ner färdigt och jag trycker på play så spelar den ändå upp versionen MED musik. Varför gör den så? Jag antar den dessutom tar mobilsurf för att kunna spela upp.
  Anneli
 • Hej!

  Har samma problem som Anneli här ovan, och ibland är det nödvändigt då jag inte vill missa något, och därför måste växla till versionen med musik då de som klipper använt en slö häcksax och klippt bort intressanta prator för helt plötsligt hamnar man i en diskussion man inte känner igen, och då börjar tragglandet. Då måste jag ta bort den musikfria versionen av programmet som jag laddat ner, och ladda ner versionen med musik. När jag sedan försöker starta den startas istället versionen utan musik i streamad form. Då måste jag ta bort det nerladdade avsnittet, stänga ner appen, starta om den, och upprepa detta ett par gånger innan jag äntligen får det att fungera och jag kan lyssna ikapp de bortklippta sekunderna eller minuterna.

  Snälla snälla snälla återställ de finfina funktionerna som fanns förut, där man kunde ladda ner båda versioner och växla mellan dem smidigt. Jag saknar också att kunna hålla fingret på ett avsnitt för att få upp alternativet "ta bort nerladdat avsnitt" för nu måste man gå in på samtliga avsnitt man vill ta bort och bocka av bocken där uppe, och ta bort avsnittet, som man förövrigt inte vet vilken version man har nerladdad... musik eller utan... Förut kunde man antingen svepa avsnittet åt sidan eller hålla fingret tryckt på avsnittet för att få upp valet att ta bort det. Nu kan man bara göra det på ett sätt, och det är krångligt.

  Om man precis satt igång ett avsnitt och vill spola i det går det inte heller. Man måste först spola framåt ett par gånger med "15 sekunder" knappen, eller vänta lite, innan man kan spola genom att föra markören till valt ställe på avsnittet. Också detta är oerhört enerverande. Låt oss spola? Låt oss!

  Jag förstår att ni vill förnya er och göra den "snyggare" eller "hippare" eller något men när man tar bort två hjul från en bil spelar det ingen roll hur fräck den blir, det går inte så bra att köra den liksom. Återställ dessa fantastiska funktioner ni har berövat oss. Jag brukade lovprisa appen för folk jag pratade med, men nu går jag och lyssnar i det tysta och vill helst inte prata om det...

  MVH Dragan
  Dragan
 • Hej igen!

  Nu läste jag ikapp lite ovan, och ser hur man skiftar mellan klippt och oklippt version av program, men man kan ändå inte ladda ner både klippt och oklippt? Eller finns det någon doldisfunktion för det med tro? smile  Jag är ofta ute i rörelse och ska jag streama så tar batteriet slut jättefort. Ogillar också söktiden när man spolar, så därför vill jag kunna ladda ner båda versioner och växla mellan dem.

  En till sak jag kom på nu! Ibland vill jag sätta igång appen och lyssna på något nerladdat avsnitt av något program, men är i hissen eller garaget eller annat ställe utan täckning, och då söker appen först i kanske 30 sekunder innan den ger mig menyn i hörnet och låter mig spela upp nerladdade låtar. Varför inte låta den vara tillgänglig från början, så att vi kan lyssna på nerladdad media direkt? Utan att vänta på att inte få kontakt. Det känns bara onödigt.

  Förövrigt måste jag säga att du webbmaster Annika verkar vara väldigt på tårna med att ge respons och svar på frågor, och trots mycket negativ feedback håller du god min och gott hopp om tjänsten och lyssnarna, det är riktigt jävla bra kundservice det, och sådana som du är sällsynta i din position, så jag vill också tacka dig för din väldigt aktiva och tålmodiga respons, men samtidigt vidhåller jag att appen bara blivit sämre på de flesta sätt sedan den större uppdateringen som ändrade utseendet och allt. Så cred till dig, och buuuuu till dem som bestämt att ni ska ta bort lysande funktioner.
  Dragan
 • Anneli:
  Jag svarade just på ett annat inlägg från dig om samma sak i en annan tråd. Vi fortsätter i den!

  Dragan:
  Jag blir väldigt glad över att du ser att jag anstränger mig, och att du tog dig tid att ge mig cred för det! Tack.

  Och så slås jag över att vi ständigt inser att lyssnare är otroligt olika och använder appen på sätt vi inte känner till förrän vi råkar förstöra det sätt någon hittills använt. Vi vet att en del lyssnare föredrar att lyssna med musik och andra utan, och att en liten grupp växlar så att de kanske vill lyssna på P3 Dokumentär med musik och P3 Spel utan. Men mig veterligen har jag inte fått en tydlig beskrivning tidigare från någon lyssnare som växlar mellan två versioner av samma avsnitt - och som dessutom laddar hem båda.

  Förklaringen kan förstås vara att ni som gör på det viset inte har haft någon anledning att kontakta oss så länge detta fungerade, så det är möjligt att vi kommer att få in liknande beskrivningar nu när vi förstört denna möjlighet. Men att vi har saboterat detta är inget vi har reflekterat över, eftersom vi liksom inte har tänkt på det scenariot.

  De förbättringar vi nu håller på att genomföra går ut på att appen i alla lägen i första hand ska välja att spela upp det avsnitt som redan är nedladdat (men, om jag har förstått saken rätt ska det gå att "köra över", så att du ska kunna nå den andra versionen. Men ladda hem båda tror jag inte att vi kommer att ha stöd för. (Jag behöver dock kolla av det med app-teamet.)

  Inför sommaren kommer vi att lansera en ny trepunktsmeny som man till exempel når från alla listor med avsnitt. Där hittar du valet att spela upp med eller utan musik eller ladda ned. Long press (eller långtryck på svenska) på play-knappen kommer också att ta fram samma meny. Jag tror att du den vägen kommer att kunna nå ett avsnitt med musik, även om du har samma avsnitt utan musik nedladdat.

  Eftersom ditt behov i första hand är att kunna nå musikversionen när vi varit framme med häcksaxen och gjort program obegripliga, kanske det ändå blir okej? Eller har du behov i vardagen av att ha båda versionerna just nedladdade (t ex för att du arbetar där du ibland inte har möjlighet att koppla upp dig ens för en kort stund)? Ju bättre vi förstår behovet, desto större förutsättningar får vi att hitta vettiga lösningar!

  Tack för att du berättade om detta scenario! Och tack (igen) för snälla ord om min insats.

  Båda:
  Trevlig midsommar!
  Annika Webbmaster
 • Uppföljning:
  Ok, jag såg motivet (spara batteri) till varför du föredrar att ha avsnitten nedladdade. Men om det är något kort stycke då och då du behöver kolla av mot musikversionen, så kanske det ändå fungerar att streama just då?

  App-utvecklarna har bekräftat att vi tyvärr inte har någon plan att erbjuda båda versionerna för nedladdning som det ser ut nu. Jag hoppas att det är okej för dina behov.

  Vissa program skulle jag kunna tänka ut speciallösningar för, som Verkligheten i P3, där söndagsprogrammet är ett "best of" av alla veckans program. Där går det ju att ladda hem söndagens avsnitt utan musik och de andra för "vid behovs-lyssning" med musik.

  Jag missade också att svara på frågan om "radera flera", som du ju har rätt i att vi har ett behov av. Och det kommer. När minns jag inte, men tar reda på ...

  Återkommer alltså!
  Annika Webbmaster
 • Ok, här kommer ett svävande svar. Det finns med i vår backlogg, men Android-utvecklarna kunde inte sätta någon tid på det.
  Annika Webbmaster
 • Det betyder att det i alla fall inte hinns med i nästa release.
  Annika Webbmaster
 • Hej. Efter många år utan att lyckas hitta P1 på 92,4 här på Kungsholmen på min tio år gamla radio för jag vill lyssna på Sommar, laborerade jag med allt möjligt på radion. Jag testade med att välja M 92,4 men där fanns det inget program så jag testade med FM 92,4 och där var det någon som pratade. Men P1 ligger väl på M eller var det den man tog bort för tio år sedan.
  Hur gör jag för att kunna lyssna på Sommar klockan 13.00

  Tack

  Kalle
 • Hej!

  Det tog mig en stund att hitta ett avsnitt som det går att långtrycka på. Jag använder Android-appen.
  Jag tycker att det borde finnas någon ikon eller liknande, som visar om avsnittet finns tillgängligt att spela upp utan musik!
  Stora anledningen är att jag vill ju oftast lyssna på längre P4-sändningar med nyheter osv. än bara de på 3 minuter, för att slippa gå till mobilen och sätta på nästa avsnitt hela tiden.
  Kan inte bara sätta igång ett 150–200 minuter långt avsnitt, för att sedan stup i minuten behöva spola fram för att skippa låtar jag inte är sugen på att lyssna på. Längden är oavsett för lång för det sättet jag använder mig av er app, men utan musik så kan jag både se hur långa avsnitten är, samt slippa distraheras av att spola fram eller annars tvingas lyssna på musik jag inte vill höra. 

  Jag kan inte köa sändningar heller, eller skapa någonslags lista som man kan spela igenom. Möjlighet till att köa och och spellista av avsnitt/sändningar och även nedladdningar hade verkligen hjälpt mycket!

  Jag har ADHD och dålig tidsuppfattning, vilket er app verkligen hjälpt mycket med. 
  Har snackat så länge om att jag borde börja lyssna på radio, och ta del av nyheter på det sättet (istället för att ha femtielva flikar öppnade från alla möjliga nyhetssajter på både mobilen och datorn), sedan upptäckte jag er app.

  Gör jag en musik-lista så är det ju svårt att höra när det gått "15 minuter", "25 minuter" osv., och det är lätt hänt att man börjar redigera i musiklistan och sätter fler låtar på kö eller vill byta låt osv. istället för att hålla sig till det man ska göra (t ex göra sig iordning).
  Med er app lyckas jag slita mig bort ifrån mobilen och datorn, och kan lyssna på information samtidigt som jag gör annat, så att jag inte riskerar att "fastna" framför datorn/mobilen som vanligt.
  Jag hör hur mycket tid som går, t ex när jag är i duschen, borstar tänderna, plockar undan, diskar.
  Jag slipper hålla koll på klockan (eller råka tappa bort tiden), eller hålla på med ett stressigt kakofoni av alarm (som man också kan glömma bort att sätta igång oavsett!), när jag bara kan välja avsnitt av en viss längd, spela upp det, sätta igång med (och ostört fokusera på) vad jag behöver göra, för att sedan veta att "efter avsnittet är slut så behöver du lägga ifrån dig det du håller på med och sätta på dig ytterskorna för att hinna till bussen i tid".

  Just nu är det mest SR P1 Ekot–sändningar (Morgoneko kl 07 på 18 minuter, Lunchekot osv.) som jag lyssnar på, på grund av detta. 
  Men jag vill ju gärna kunna få höra hur det står till lokalt med, utan att det ska ske i 3-minutersklipp som måste spelas var för sig, med ett klick, varje gång, istället för att kunna ha valda avsnitt på kö som automatiskt spelas upp. Vill också slippa leta efter vilka avsnitt som går att få utan musik genom att behöva långtrycka på en massa för att "prova", när det hade varit så mycket enklare om man bara kunde se att "denna går att spela upp utan musik".


  Ursäkta för så lång text, men ville vara utförlig för ni verkar väldigt intresserade av hur vi användare använder oss av appen. Jag är själv interaktionsdesigner, så jag vet hur trevligt det är med detaljerad feedback om hur användarna gör, tänker och tycker. :)
  Ayla Markkula
 • Sveriges radio! Rätta till alla fel! Gör om och gör rätt! NU! Så här får det inte vara. Långtryck?! Glöm det!
  Ewa
 • Hej Ewa!
  Tack för respons!
  Du finner nu denna funktion i menyn som fälls ut genom att du trycker på de tre prickarna uppe till höger. Jag gissar att det var vad du ville vi skulle göra om och rätt.
  Jesper Webbmaster
 • Nej det var inte alls det som jag menade. Jag vill ha tillbaka appen som den var tidigare.
  En sak till: färdiglyssnade program går inte att ta bort längre.
  Är ni medvetna om hur mycket sämre er app har blivit? Kommer ni att göra något åt alla problem? Eller ska det se ut så här?
  Ewa
 • Du tar bort avsnitten genom att svepa på som i alla vyer i appen.
  Om du vill att jag ska rapportera in alla dessa problem så måste du skriva vilka det är.
  Jesper Webbmaster
 • Hej igen!

  Det går långsamt framåt, men än har ni en del att reda ut. Min app envisas med att streama musikfria avsnitt av Morgonpasset istället för att spela dem som nerladdade. De kommer inte heller alltid upp i "nerladdat" trots att jag har laddat ner dem.

  Och ni måste ju verkligen återinföra möjligheten att ladda ner ett program både MED och UTAN musik. Både Morgonpasset och Sommar i P1 vill jag kunna växla mellan avsnittet med och utan musik. Jättekonstig grej att ta bort. Vad är anledningen till att ni tagit bort denna möjligheten? Ni måste väl ha goda skäl när ni tar bort en viktig funktion?
  Dragan Milenkovic
 • Utöver att jag efter halva dagen har 20% batteri kvar, istället för 75% som jag hade vid samma tid med den gamla appen, tar det längre tid att spola när den spolar i streamade avsnitt, och luren blir stekhet om jag rör på mig mycket och streamar....

  Det hade också varit toppen om man kunde se när ett avsnitt av t.ex. Morgonpasset kommit ut utan musik, istället för att behöva gå in flera gånger om dagen och börja att ladda ner det, bara för att se om det genast börjar laddas ner (har då uppenbarligen inte kommit utan musik) eller om man får upp valet att ladda ner det utan. Här var det ju så himla tydligt och bra förut.

  Jag spred er app förut, fått flera vänner att börja använda den och de har blivit aktiva SR-lyssnare sedan dess, men även de är idag fly förbannade över de många försämringar den nya versionen innebär. Jag kan bara vara med dem. Det är ok att ha vissa buggar och sådär i nya appar, men detta som ni gjort är det värsta exemplet av en försämring vid uppdatering av app som jag någonsin varit med om, och jag är 80-talist och har sett många uppdateringar och nyutgåvor av appar och program... Det mest sunda hade varit att återställa den gamla appen och skrota denna utgåvan helt och hållet. Svälja förlusterna och ha kvar den gamla och bara putsa lite på den istället. Låt denna femhövdade elefantråtta somna in med den lilla värdighet den fortfarande har kvar?
  Dragan Milenkovic
 • Jag ger Dragan rätt i allt han säger!
  Av vilken anledning har ni förstört en app som tidigare fungerade bra?
  Lyssna på oss användare och återställ appen till vad den var. Som det är nu blir man bara förbannad av att använda den. Och det kan väl ändå inte ha varit er avsikt?
  Ewa
 • Hej Dragan!
  Tack för konstruktiv och bra kritik! smile Jag tar med detta till våra utvecklare. Att kunna lyssna utan musik går om du laddar ner den allra senaste versionen av appen. Så här gör du:
  Ny trepunktsmeny på alla avsnittslistor och avsnitt där man bl a hittar valet att spela upp med eller utan musik eller nedladdning. Även long press på avsnitt tar fram samma meny.

  Jag har förstått att det finns dom som inte gillar long-press, men nu har vi alltså även en meny.
  Jesper Webbmaster
 • Tack så mycket Jesper! Både för snabb respons och positiv info! Menyn man nu fäller upp med de tre punkterna är toppen, men mest gillar jag longpress! Härligt att båda alternativen finns, så att man anpassa hanteringen till ens vardag. Är jag på språng kör jag nu med longpress då man slipper sikta noga på punkterna när man rör på sig, och sitter jag ner trycker jag på punkterna för snabbare hantering. Toppbetyg på den funktionen! Upptäckte att man nu åter igen kan dra avsnitt åt sidan för att ta bort dem, hurra! Nu saknas det bara att man ska kunna ladda ner ett avsnitt både med och utan musik, för att kunna växla mellan dem vid behov. Jag ger mig inte på den här punkten, det borde inte vara svår kod? Ni kan! Ni vill! smile

  Det finns en liten grej som kan vara ett problem i dagsläget dock. Ibland blir luren riktigt varm och batteriet sugs ut jättefort. Den enda appen som förut gjort så mot mig är Snapchat, men den har jag nedstängd. Ibland räcker det dock inte att stänga ner appar som vevar igång luren så att den blir stekhet, det krävs en omstart. Dock har nu detta hänt ett par gånger utan att jag ens har haft igång Snapchat den dagen, och inte heller fått några notiser från den. Den enda appen jag haft igång är SR. Kan det vara så att ni har någon detalj i programmet som går i loop och tuggar upp batteriet? Jag kör med Android.

  Härligt jobbat allihopa! Nu kan man faktiskt använda appen utan att flera gånger om dagen få utbrott och vråla högt i sin lägenhet eller bil, eller utsätta sin telefon för onödigt hårda och aggressiva tryck!
  Dragan Milenkovic
 • Jag väljer att lyssna från webbplatsen. Utan musik. Men...det hörs inget ljud överhuvudtaget!!!
  Ska jag skratta eller gråta?
  Ewa
 • Idag hade jag problem med Morgonpasset. Klickade ladda ner utan musik, och gick sedan till min "Nerladdat-katalog" men där fanns inte avsnittet (detta händer då och då) så jag går in på avsnittet igen, och då står där en nerladdningssymbol i hörnet, som att jag inte har laddat ner avsnittet. När jag trycker på den igen frågar den om jag vill ta bort det nerladdade avsnittet? Om jag väljer nej, och väljer att spela det istället, börjar den streama istället, och luren blir stekhet och batteriet säger "hejdå". Jag fick ta bort och ladda ner det ett par gånger innan jag fick ordning på det. När jag sedan bytte till Gessles sommarprat började den spela den nerladdade versionen, vilket var fantastiskt. Sedan ringde jag ett telefonsamtal, då pausas ju avsnittet automatiskt, men efter vi la på fortsatte jag lyssna men kände att det blev väldigt varmt om benet.... tog upp den och jag hade gått från 40% till 13 på 25-35 min av Gessles prat....
  Android.
  Sonylur.
  Nyaste versionen av appen.
  Kram!
  Dragan Milenkovic
 • Ewa: Det blir väldigt svårt att hjälpa dig om det enda vi får reda på är att det inte fungerar. Hur lyssnar du när du går till sajten, med dator eller mobil? Får du felmeddelanden?
  Kan du testa en alternativ webbläsare?
  Dragan: det låter onekligen mycket. Jag ber utvecklarna kolla på det här. Vi får ta upp batteriförbrukning i våra diskussioner när arbetet sätter igång med apparna efter semestrarna
  Jesper Webbmaster
 • Jag lyssnar i min mobil. Jag lyssnar på så sätt att jag går in på webbsidan och väljer lyssna utan musik. Då får jag vare sig musik eller prat. Det är helt tyst. Det här händer dock inte varje gång.
  Vad jag är mest intresserad av att få veta är när ni tänker göra nästa uppdatering. Och att ni då ser till att appen funkar.
  Ewa
 • Dragan:
  Vi har kikat extra på om det finns några bakgrundsprocesser som kan ha bidragit till ditt problem med varm lur, och verkligen funnit ett par ställen där vi kunde förbättra detta, så jag hoppas att version 5.3 av appen inte dras med detta problem.

  Ewa:
  Vi har ytterst sällan möjlighet att backa till en äldre variant, men alltid möjlighet att rätta fel.

  Om jag förstår dig rätt har du från början varit app-lyssnare, men genom att det blev problem med appen, har du övergått till att lyssna från hemsidan, där det också är problem, om än inte samma och inte alltid. Denna tråd handlar om app-problemen, men vi vill självfallet lösa även problem med sajten, så om du har kvar sådana, vill vi gärna få veta det!

  När det gäller appen, så har det för en vecka sedan ungefär kommit en version som heter 5.3. I den har vi löst problem som berott på att spelaren i vissa lägen har förväxlade de två versionerna (musik eller ej) av program, vilket i sin tur gav flera följdfel. Eftersom det problemet legat till grund för rätt många andra fel (filer som inte hittats, avsnitt som försökt strömma från servern, trots att det funnits ett nedladdat med mera), hoppas och tror jag att väldigt många buggar och problem nu är historia.

  Är det något vi har missat att rätta till, så berätta gärna hur det problemet yttrar sig!

  Annika Webbmaster
 • Hej på er!

  Ja tack, det har blivit mycket bättre, eller i stort sett bra vad gäller batteriförbrukningen. Nu kan jag åter igen lyssna en hel dag utan att ladda. Tack så mycket för att ni hörsammar våra spekulationer och åsikter.
  Dragan Milenkovic
 • Skönt att det blivit bättre!

  En bugg vet jag finns kvar. Vissa avsnitt under "ej tillgängliga avsnitt" återkommer trots att de först ser ut att raderas korrekt.

  Om någon i denna tråd har drabbats, så finns det en tråd som handlar om just det problemet här:
  Går inte att ta bort 'ej tillgängliga avsnitt'

  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Jag samtycker till att vissa uppgifter lagras om mig. Läs vår policy