Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Ljudet försvinner då och då (Firefox 56)

ljudet försvinner då och då...........har firefox

Kommentarer

 • Hej Lennart!

  Många lyssnare har problem att lyssna direkt med högsta kvalitet i senaste Firefox (56) på Windows. Vi har felsökt. men tyvärr inte förstått vad felet beror på, men vi vet att ni som drabbas slipper detta problem genom att sänka kvaliteten på ljudströmmen:
  1. Klicka på den lilla pilen till höger om volymreglaget i spelaren i Firefox
  2. Då fälls ett lager ut där du ser vilken ljudkvalitet du använder nu
  3. Klicka på "ljudkvalitet" för att ändra denna. Att byta från hög till mellan har hjälpt andra lyssnare!.

  Tack för att du rapporterade in detta!
  Annika Webbmaster
 • Har samma problem som Lennart. Har dessutom testat med Explorer. Då blev det ännu värre såtillvida att radioprogrammet måste startas igen manuellt efter avbrotten. Jag gissar att felet ligger i att någon minnesbuffert i datorn är för kort  men jag vet ej vad man skall göra åt detta.
  To
 • Hej To!
  Testade du att sänka ljudkvaliteten, som jag tipsade Lennart om?
  Annika Webbmaster
 • Hej
  Jag har samma problem med Firefox vid hög ljudkavlitet ( har inte testat någon annan browser ). Mellan-ljudkvalitet fungerar.
  Kolla bifogade skärmdumpar, vid rött streck försvinner ljudet några sekunder.
  Vid blått streck bytte jag till mellankvalitet.
  Tyder inte detta på att playern inte fyller på sin buffert som den ska vid hög ljudkvalitet, medan vid mellan-kvalitet hanterar den buffertpåfyllningen som den ska ?
  /Anders

  Anders
 • Hej! Noterade samma problem, men först idag. Har Firefox på Mac, 56.0.2, som uppdaterades 26 okt. Sänkte ljudkvaliteten till "mellan" och det verkar ha hjälpt.
  Men frågan är varför problemet inte uppstod på en gång!

  Lena Kumlin  
  Lena Kumlin
 • Jag delar Anders uppfattning om dåligt fylld buffert. Finns det någon som kan tala om hur man ändrar denna inställning i Windows? Att minska ljudkvalitén tycker jag inte är något alternativ. Jag vill ha bästa möjliga ljud, främst på musiken när jag lyssnar.
  To
 • Hej!
  Tack för tipset att sänka ljudkvalitén till mellan!
  Var mycket frustrerande att plötsligt inte kunna lyssna på P4 Plus.
  Ljudet försvann med en gång. Det hackade och blev stopp.
  Återansluter, inte bara en gång utan flera under en låt....
  Testade allt, verkade som avbrotten kom när jag gjorde saker med datorn, skrev, rörde mig i rummet. Inte gjorde något alls!
  Stämmer att det varit en uppdatering av Firefox den dagen 26 okt. Sådant tror man är en förbättring, men inte denna.
  Lyssnat i stort sett varenda dag sedan jag tipsades om P4 Plus av en släkting i början av året.
  Tack för en bra kanal med låtar man minns och påminns om!
  Lyssnar på vanlig dator och använder Firefox. Uppstår problemen även med Explorer och andra, är det ju många som drabbats.
  Nu har jag lyssnat på flera låtar i rad, sänkt ljudkvalitén till mellan.
  Och vågar åter tipsa andra om denna kanal med bra musik!
  Tack!

  Ingegerd
 • Hej!

  Idag har min Firefox 56 uppdaterats till Firefox Quantum.
  Testade då att byta tillbaks ljudkvalitén till Hög.
  Först lät det bra, men snart kom avbrotten igen.
  Inte lika ofta, men ett par gånger under en låt och även när låtarna presenterades.
  Så tyvärr, det blir Mellan även i fortsättningen.
  Hälsningar
  Ingegerd
  Ingegerd
 • bytade idag till firefox då kom avbrotten igen, tog sedan tillbaka internet explorer, inget avbrott då
  Med vänlig hälsning lennart
  lennart
 • Hej och förlåt att vi inte återkopplat som vi borde! Här kommer ett svar till alla om själva problemet, sedan ger jag några av er specifika svar i nya inlägg.

  Ett fel vi inte har lyckats återskapa
  Det här problemet är väldigt märkligt. Vi har inte kunnat återskapa det själva, men vi ser ju tydligt att ni är flera som har samma fel. Förutom ni fem som skrivit i denna tråd, har jag varit i kontakt med kanske ytterligare 20 lyssnare med samma fel. Det är alldeles för många, men långt ifrån så många som det skulle ha varit om det alltid drabbade alla med Firefox 56 (och högre). Troligen krävs det ytterligare en faktor för att felet ska uppstå. Men vilken?

  Anders analys är korrekt
  Felet är att "något" gör så att bufferten inte fylls på så snabbt som den borde vid hög kvalitet. Jag har trott att något i Firefox buffringsmetod eller sätt att ladda in ljudströmmen har förändrats mellan version 55 och 56, men trots att vi verkligen försökt gå igenom alla möjliga texter på temat "what's new in Firefox 56?", har vi inte hittat något som förklarar försämringen.

  Och där har vi liksom fastnat.

  Vi vet vad vi kan tipsa om
  • Lägre kvalitet om du vill använda Firefox som vanligt på vår sajt
  • Annan webbläsare om du vill lyssna med högsta kvalitet på vår sajt
  • Tunein.com för att använda Firefox och hög kvalitet och sajten spelar mindre roll
  Men det är ju bara sätt att komma runt problemet. Vi behöver förstå var felet finns!

  Antivirus-programmet Bitdefender?
  En sak som kan påverka den typ av ljudströmmar som Firefox använder men som inte är lika känsligt för de strömmar vi använder i de allra flesta andra webbläsare, är brandväggar och antivirusprogram.

  Två lyssnare har upptäckt att ett antivirusprogram som heter Bitdefender Free kan påverka ljudströmmarna negativt. Se Kenths inlägg från 21 november (där felet är att ljudet blockerats helt, så det är inte riktigt som hos er):
  Kan inte lyssna live på Firefox 57 - buffrar

  Tidigare, den 7 november, har Marcus med samma fel som ni sett att ljudströmmar blockeras av just Bitdefinder Free:
  Radion har börjat hacka (Firefox 56)
  (Jag vet dock inte om han även blev av med Firefox-problemet när han ändrade inställningar i antivirusprogrammet.)

  Kan Bitdefinder Free vara den där "ytterligare faktorn" som jag tror krävs för att felet ska uppstå? Är det någon av er som har samma program? I så fall kan ni testa att lägga in oss som ett undantag som inte ska blockeras:
  How to add antivirus exclusions (exceptions) in Bitdefender 2017

  Andra antivirusprogram?
  Samma mekanism som finns hos Bitdefender skulle kunna finnas även i andra antivirusprogram, så det kan vara värt att testa ifall det hjälper att lägga in https://http-live.sr.se/ och http://http-live.sr.se/ i den lista som finns över "pålitliga webbplatser" i antivirusprogrammens inställningar.

  Detta kan heta lite olika i olika programvara. Vi försöker gärna hjälpa er om ni inte hittar hur man gör i just ert antivirusprogram. Även om antivirusprogram inte är något jag egentligen ger support på, så är jag rätt van att läsa tekniska manualer (och vid behov översätta dem till något mer begripligt).
  Annika Webbmaster
 • har nu internet explorer och kör windows 10 som innan, nu funkar ljudet. men testar  då och då firefox då kommer problemet igen, så det måste ligga i firefox. har inte testa crome
  lennart
  lennart
 • Ja, det är förmodligen någon olycklig kombination av delar i lyssningskedjan. Eftersom några säger att problemet försvinner med Explorer så har jag testat ännu en gång. Resultatet blev samma som förut. Programmet gick kanske längre men när avbrottet väl uppstod så stannade strömmningen helt och måste sättas igång manuellt.
  För att göra det hela ännu mer mystiskt så tenderar avbrotten att uppstå glesare och glesare ju längre jag lyssnar. Har tex. P4+ stått på i någon timme eller mer så kan jag lyssna ytterligare någon timme utan avbrott eller möjligen ett kort avbrott.
  To
 • Hej igen!

  Tack för att du skriver tydligt att Internet Explorer får samma problem hos dig, To!

  Två olika tekniker
  På Windows 7 använder Internet Explorer nämligen precis samma ljudströmmar som används i Firefox, en lite äldre teknik. I de flesta webbläsare (Chrome, Edge, de flesta versioner av Safari och Internet Explorer på Windows 8 och nyare), är det en helt annan teknik.

  Att Lennart (med Windows 10) inte får samma fel som To (med Windows 7), är alltså ett tecken på att felet inte ligger i Firefox, utan snarare har en koppling till det ljudformat vi använder.

  Samtidigt är kombinationen Internet Explorer 11 och Windows 7 tämligen vanlig, och vi ser inte samma mängd felanmälningar från Internet Explorer-användare ... Fler med Windows 7 (och äldre) borde ha hört av sig om det är ett problem med själva formatet. Jag har frågat om detta i ett par andra trådar om problemet, men ännu inte fått någon mer än To som bekräftar att Internet Explorer får samma fel ...

  Jag kan se vad ni har för operativsystem
  Som administratör i forumet kan jag se lite data om den dator ni har använt att skriva till oss med, bland annat operativsystemet, alltså vilken version av exempelvis Mac eller Windows ni har. (Det stämmer oftast, ibland ser jag felaktig information.)

  Förutom To, är Ingegerd den enda som har Windows 7. Jag tycker därför att det vore väldigt intressant att veta hur vår sajt fungerar i Internet Explorer på din dator, Ingegerd!

  Några av er kan ju ha tillgång till fler datorer, så ifall någon av er som skrivit hit med Mac eller Windows 10 även har tillgång till en dator med Windows Vista eller Windows 7, så vill jag gärna fä veta om ni får samma problem i Internet Explorer.

  Tack Lennart och To, som skrivit hur det fungerar (och inte fungerar) hos er, vilket får mig att ta en ny vända med detta spår!
  Annika Webbmaster
 • Har jag förstått ovanstående inlägg rätt om jag säger att omvandlingen från en MP3-ström till digitala siffror som direkt avbildar ljudtrömmen görs i webläsaren? Jag har min dator kopplad till HiFi-anläggningen och mån om bästa ljudkvalité. Finns det då någon annan plugin som skulle kunna sköta den omvandlingen med bästa möjliga ljudkvalité?
  To
 • Hej!
  Nu har jag lyssnat på P4 Plus i Internet Explorer i 1 tim 30 min i sträck.
  Inga problem. Ljudet är klart och tydligt. Ljudkvalitet: Hög.
  Den var tydligen inställd på det från början i Internet Explorer.
  Firefox har jag fortfarande på Mellan. Har inte försökt något annat där.

  Hälsningar
  Ingegerd

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy