Ljkudspelarens volymkontroll

Jag har förstått av andra supportsvar att ljudspelaren är under ombyggnad nu och en tid framöver. Kan ni passa på att fundera på om inte volymkontrollen i datorspelaren ska vara mer lättillgänglig än två klick bort? Jag tyckte det var nog irriterande redan innan, då det krävdes ett klick. Två klick är väldigt klumpigt för ett av de (gissar jag) mest använda reglagen.

En mer marginell kommentar är att volymkontrollen startar på väldigt hög nivå och blir därmed orimligt känslig - en millimeter ned så hör man ingenting, en millimeter upp så väcker man hela huset. Och frågan är vem som över huvud taget skulle kunna dra upp den på max…

Jag lyssnar i Firefox på en Mac

Kommentarer

 • Hej
  Jag tror det är tanken att den ska finnas i lilla klippspelaren - den är tillbaka i direktlyssningsspelaren nu.

  När det gäller volymen - har du väldigt hög volym på datorn? Jag upplever det som väldigt små steg, men då har jag 'normalvolym' på datorns volym, så det kan aldrig bli högre än så.

  mvh
  Karolina Utvecklare
 • Ledsen, du använder för komplicerade termer :-) ”Lilla klippspelaren”? ”Direktlyssningsspelaren”? Själv ser jag bara en spelare, och det är den som diskuteras i en annan tråd om den ska ligga under eller överst. Jag har den underst (och tycker som många andra att den tar väl stor plats). Och volymreglaget är fortfarande två klick bort.

  Volymen på datorn har jag så att de flesta andra volymkontroller kan regleras ungerfär i mitten av sina omfång. SR:s nya är den enda som bara kan regleras den svagaste tiondelen utan att det blir för starkt.
  Pär Owen
 • Hej!
  Förlåt, jag borde ha varit lite tydligare - vi har egentligen två spelare, en för när man lyssnar direkt på en kanal, den som är svart, och så en när man lyssnar på klipp, som är vit.

  Jag ska ta och se hur det är på min Mac hemma, här på jobbet har jag PC och den kan ju bete sig annorlunda.

  mvh
  Karolina Utvecklare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.