Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Låtlista under radiosporten

Hej!

Jag hörde en låt idag under OS-radiosporten idag på förmiddagen runt 10, tror jag det var, som jag skulle vilja veta vilken artist det var. Uppfattade tyvärr inte vem det var så jag undrar om jag skulle kunna få en lista över låtarna som spelades mellan kl.10 och 11 idag den 14:e februari.

Tack på förhand!


 

Carina Rasmusson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej
  En kollega har fiskat upp denna lista från OS-studion:
  Darin - Tvillingen
  Ed Sheeran - Shape Of You
  Alphaville - Big In Japan
  Sabina Ddumba - Två Mörka Ögon
  Red Velvet - Bad Boy
  Tomas Stenström - Allt Jag Har

  För övrigt kommer låtlistorna att läggas in i systemen först när OS är slut
  Mvh
  Janne
 • Nu finns låtlistorna publicerade från den 8 feb till den 19 feb.
  Philip
 • Tack för att du berättade det!
  Annika Webbmaster
 • Här finner du låtlistorna, för övrigt:
  https://sverigesradio.se/sida/latlista.aspx?programid=179 
  Annika Webbmaster
 • Tack för den länken. Men how on earth hittas denna sida? Det ser ju inte på Radiosporten ut som på Sveriges Radio's övriga sidor där det brukar finnas en flik med benämningen låtlista.
  supporter
 • Många av våra program saknar länkar till låtlistor av den enkla anledningen att det inte är något som lyssnare har efterfrågat. Jag har aldrig tidigare fått några frågor om detta till exempel 😉

  Studio Ett har inte heller någon länk till sin låtlista, men det går utmärkt att länka dit (om vi vid något tillfälle skulle få det behovet):
  https://sverigesradio.se/sida/latlista.aspx?programid=1637 

  Nu var det förstås en långsökt liknelse, i och med att Studio Ett har en väldigt liten andel musik, medan Sportextra har hög andel. Och nu under OS dessutom har Sportextra spelat en del koreansk pop som intresserar lyssnare extra mycket!

  Men ändå ... Eftersom Sportextra i allmänhet är ett program som avlyssnas direkt, tror jag att de flesta lyssnare som hör en låt som sänds i Radiosporten går via den aktuella P4-kanalens låtlista. Det vill säga att den aktuella musiken (14 februari) återfinns exempelvis här:
  Musiken i P4 Dalarna den 14 februari

  Alternativet är att se på låtlistan för det aktuella avsnittet, alltså här till exempel:
  Sportextra från de olympiska spelen i Pyeongchang (Ons 14 feb kl 10:00)

  Det är helt enkelt inte programmets samlade musik, utan vanligen en viss låt folk söker efter hos Sportextra. Och därför har jag tidigare aldrig haft anledning att länka till alla deras låtar. Men här var det en viss eftersläpning i publiceringen och många låtar kom ut på ett bräde, vilket gjorde att det uppstod ett behov av att länka till dem alla ...

  Om Radiosporten (eller för all del Studio Ett) skulle få ett behov av länk till programmets låtlistor, så är det något de mycket väl kan lägga dit.

  Jag repeterar frågan:
  Men how on earth hittas denna sida?

  Den hittades inte utan skapades genom att jag skrev in rätt parametrar i länken. Om ingen länkar till den, så finns den inte. Vilket leder mig in på en filosofisk fråga om ifall en webbsida existerar om den går att skapa men ingen någonsin har gjort det ... Men den frågan hinner jag inte fördjupa mig i här och nu 😉
  Annika Webbmaster
 • Den filosofiska frågan är enkel att besvara. Den finns även om ingen länk pekar till den. Du menar att den först skapas i och med att länkadressen skrivs? Vänligen gör era sidor tillgängliga för lyssnare som kämpar med att hitta information.
  supporter
 • Hjälp mig att förstå det behovet först! Jag tror nämligen inte att en sådan länk löser något faktiskt behov, men kan förstås ha fel.

  Det hade till exempel inte hjälpt Carina, eftersom problemet inte var att länk till låtlistor saknas, utan att information om musiken inte fanns för det aktuella avsnittet.
  Annika Webbmaster
 • Det enda önskemålet från lyssnarna och mig är att det ska vara lätt att hitta en låt som spelats.
  supporter
 • Det förstår jag. Jag för diskussion med mina kolleger om ämnet och tror inte att just Sportextras sida med avsnitt (som ju också är en sida som är dåligt upplänkad) i så fall är det ställe lyssnare letar, utan om en länk ska in, så är det snarare under Radiosportens startsida.

  På P4-kanaler och på respektive avsnitt finns informationen, dock inte lika snabbt som den brukar komma ut (av olika OS-teknik-relaterade anledningar). Och det är nog detta, att musiken inte kommer ut så snabbt som vi vant oss vid, som ställer till det i första hand.
  Annika Webbmaster
 • En lyssnare frågade exempelvis efter denna låtlistan i P1:

  https://sverigesradio.se/sida/latlista.aspx?programid=4020&date=2018-02-13
  supporter
 • Det skulle vara följande länk, men den besvarade ändå inte frågan eftersom musiken var invävd i talet.
  https://sverigesradio.se/sida/latlista.aspx?programid=407&date=2018-02-13
  supporter
 • Hå hå, ja ja.

  Även i den frågan, Vilken musik?, är det troligen inte frånvaron av en länk till all musik hos Vetenskapsradion historia som är problemet, utan att informationen om musiken inte kommer ut snabbt nog. Denna länk hjälper alltså inte:
  https://sverigesradio.se/vetenskapsradionhistoria/latlista 

  Min kollega Janne har svarat på den aktuella frågan och berättat för redaktionen hur de får ut låtlistor snabbare.

  När det gäller förslaget om länk till Sportextras låtlistor, samt en tydlig länk till arkivet med alla avsnitt av Sportextra som har varit uppe i en annan tråd, så har jag tipsat kollegerna på Radiosporten samt erbjudit mig att lägga dit länkarna (för de har fullt upp med innehållet just nu).

  Vi får se hur det landar - och var den typen av länkar i så fall bör placeras. Deras sida är redan så pass "länk-tung" att det är lite knepigt att hitta rätt av den anledningen. De många länkarna beror i sin tur på att de olika sporterna har sina egna grupper, vilket jag tycker är rätt.

  Men en upplänkad låtlista utan låtar är ju inte så hjälpsamt, och av olika skäl kommer tyvärr musiken ut senare än vanligt hos Sportextra nu under OS ...
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.