Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Långsam hemsida senaste tiden

På senare tid har eran hemsida blivit mycket långsammare att ladda upp. Ibland får man ladda om flera gånger. Varför?
Har inga problem alls med andra hemsidor. Använder en Samsung Galaxy A7

Kommentarer

 • Ursäkta felskrivning, Samsung Galaxy A3 ska det vara.
  Fredrik
 • Hej Fredrik!
  Jag har dessvärre inte tillgång till en sådan samsung att testa på. Vilken webbläsare använder du när du upplever att sidan är seg?
  Har du en alternativ webbläsare att testa med?
  Jesper Webbmaster
 • Hej Jesper!
  Tror att det var en Internet Explorer. Nu har jag dock bytt till Chrome. Känns som att det funkar bättre, ska testa den ett tag. Vilka webbläsare rekommenderar ni?


  Fredrik
 • Kan du också kolla om Explorer går att uppdatera?
  Här är en artikel om stöd för olika webbläsare på vår webbplats:
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3756&artikel=6477407
  Jesper Webbmaster
 • Jag har SR.se öppen i min browser i stort sett hela dagen på min dator. Både hemma och på jobbet. Har även SVT.se öppen. Vill oxå rapportera att senaste veckan/veckorna upplever jag oxå att sr.se bitvis går väldigt långsamt och jag måste ladda om sidorna flera gånger för att komma åt den. Använder normalt sett chrome på båda mina PC's (jobbet och hemma) men har även provat IE (Edge), med samma resultat. När det går långsamt så påverkar det inte andra websiter som ex. svt.se.
  Ungefär 30% av tiden går det långsamt, och i övrigt går det precis som vanligt.
  Har oxå kontrollerat operatören, och vi har olika internet leverantörer på jobbet och hemma. Dessutom händer det även på mobilen (iOS/Safari).
  Niclas
 • Tack för att även du rapporterade in detta, Niclas!

  Niclas (och om felet kvarstår hos Fredrik trots byte av webbläsare):
  Kan ni se om det blir någon skillnad mellan att besöka oss med dessa två olika adresser (som båda ska fungera bra):
  http://sverigesradio.se/ 
  och:
  https://sverigesradio.se/ 

  Skillnaden finns i början av adressen, där den ena börjar med http och den andra med https, vilket är två olika protokoll (sätt att skicka data). Att förstå om felet är begränsat till ett av dessa protokoll eller drabbar båda hjälper oss att felsöka. Om skillnad finns så kan det ju även hjälpa er at lyssna utan att behöva ladda om sidor - och oss att snabbt tipsa om detta under tiden vi felsöker.
  Annika Webbmaster
 • HTTPS känns som det fungerar bättre. Körde HTTP tills jag upplevde problem, switchade till HTTPS, gick mot samma sidor utan problem. Switchade tillbaka till HTTP och hade problem igen.
  Niclas
 • Tack!
  Då återstår det för oss att förstå varför det (i alla fall hos dig under den tid du hunnit jämföra) är stabilare med https än med http.

  Och för dig att välja https istället för http. Har du något bokmärke, så ändra.

  Tyvärr är det ju inte helt lätt att alltid komma till https. Om någon länkar till oss, hamnar du på den länk de skapat (och i alla fall jag brukar av gammal vana skapa http-länkar). Vissa webbläsare bör gå att ställa in så att de automatiskt väljer https där det går, eller att vissa webbplatser alltid ska gå över https.

  Vill du att jag försöker hitta beskrivningar till var du ställer in det i de webbläsare du använder?
  Annika Webbmaster
 • Visst var testet på Chrome och Windows-dator? Mitt intryck är att Chrome har blivit "kinkig" (eller mer säkerhetsmedveten, om vi vill se det positiva) och ger varningar för saker som tidigare sluppit igenom.

  Det vore intressant att se om du upplever skillnad mellan http och https även i Internet Explorer.

  Lägg bara tid på detta om du vill och själv blir nyfiken. Det är självfallet vi själva som ska undersöka hur våra problem yttrar sig. Den återkoppling vi hittills fått kommer att ligga till grund för vidare felsökning, förstås!
  Annika Webbmaster
 • Hej igen. Nu har jag kört HTTPS mer flitigt en tid. Och tyvärr måste jag rapportera att det inte är någon större skillnad. Exempelvis nu på morgonen så har det varit extra dåligt.

  Ja, jag använder Chrome på W10. Jag använder i princip aldrig IE, sorry.

  Som det ser ut för mig här på morgonen så beteer den sig lite märkligt rent generellt. När jag klickar på en länk så ändrar den URL uppe i "URL fältet", men sidan byts inte, utan jag får klicka igen.Har provat vänta ut sidbytet, men det byts inte. Den indikerar inte heller att den försöker ladda sidan. Har aldrig sett det här fenomenet på någon annan site. Brukar inte rapportera såna här fel på siter, men det är så pass mycket på SR att jag tänkte jag måste säga nåt om det.

  BTW; HTTPS visar cert'et på Sveriges Radio utan problem, med namn och allt. De nya sakerna i Chrome runt HTTPS handlar om certifikat som inte är namngivna, och det problemet har inte ni.
  Niclas
 • Tack för den återkopplingen. Det är viktigt att vi inte får fel bild av problemet, så att vi går ut med rekommendationer (http/https) som inte alls stämmer till fler lyssnare.

  En av de första saker vi brukar be folk med problem i Chrome att testa är att besöka oss med webbläsaren i inkognito-läge:
  Google Chrome: Surfa privat

  Ifall det fungerar bättre än vanliga läget, kan felet vara kopplat till något tilläggsprogram. (Det finns en del andra skillnader mellan inkognito-läget och det vanliga, så om inkognito fungerar bättre, behöver det inte vara kopplat till just tillägg, men det är den vanligaste felkällan.) I och med att du hade liknande problem även i Edge och Safari (Ios), har jag inte trott att det är där skon klämmer, men det är en bra sak att testa!

  Intressant beskrivning av att länkar inte reagerar direkt ... Är det alltså när du klickar på en länk på sverigesradio.se som leder till en annan sida hos sverigesradio.se som det blir så? Kan du ge ett exempel?

  Tack ock lov är alla de konstigheter du beskriver rätt ovanliga. Men att det inte är vanliga problem (och vi inte kan återskapa dem själva) gör oss beroende av att du hjälper oss att testa olika saker för att vi ska förstå var felet ligger.

  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.