Till senaste kommentaren

Ingen P2 Klassisk jul-kanal i år?

Hej er alla, finns ingen Klassisk Jul i ar? Jag kan inte hitta det pa websidan.

Manga hälsningar, Wiebke fran Tyskland


Wiebke Botta Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Wiebke!

  I år kommer vi tyvärr inte att sända några webbkanaler med julmusik. Istället kommer vi att öka andelen julmusik i P2 (och i P4) under advent.

  Läs mer om det här:
  Förändrat lyssnarbeteende förändrar utbudet

  Har du frågor om detta så kontakta Lyssnarservicelyssnarservice@sverigesradio.se

  (Detta forum är till för att ge mer teknisk support på våra appar och webbtjänster, och kollegerna på Lyssnarservice är mer insatta i redaktionella frågor än vad vi som arbetar med webben är!)
  Annika Webbmaster
 • Hej Annika, tack sa mycket für din svara. Vi är sa oströstlig. Klassisk Jul tillhör till var Jultiden varje ar och varje dag. Hoppas pa vackra julvisa i tiden.
  Har det bra! Wiebke och familj

  Wiebke Botta
 • Ni ska spela julmusik under advent är svart. Det är trevligt. Men det är faktiskt skillnad på advent och jul. Samhället har så bråttom att fira jul nu så det tas ut i förskott. I början av december passar kanske inte renodlade julllåtar som handlar om kvällen före jul.  Och under själva julen, inte minst julhelgen bör det väl verkligen spelas julmusik!!?? December är stressig för många, har inte tid lyssna på radio dagtid eller ens annars heller. Under julhelgen när folk är lediga hoppas jag vi får höra en del vacker julmusik och uppiggande julsånger. Det blir man glad av och det är verkligen då de ska höras! :-) Mvh
  Per Högman
 • Hej!

  Som jag skrev är detta forum till för att ge teknisk support, så det är bättre att ge denna återkoppling till Lyssnarservice:
  lyssnarservice@sverigesradio.se

  Trevlig helg!
  Annika Webbmaster
 • Detta är ju KATASTROF!!
  Gör om gör rätt!P2 Klassisk Jul var ju en institution under högtiden och förhöjde levet!
  Ni lägger ju ofantliga summor av skattepengar på trötta P3 som bara levererar larviga program ingen lyssnar på, då bör man rimligtvis kunna kräva att ni spelar klassisk julmusik under vintern där "ingen heller lyssnar på" för att väga upp det hela...
  Omvärdera ert beslut!
  Philip
 • Tack Philip,
   jag bor i tråkigt Tyskland, och Klassisk Jul gav mig en mysig svensk Julkänsla varje år på nytt
  Wiebke Botta
 • Jag framför detta till våra utbudsansvariga.

  Som sagt, detta är ett forum för teknisk support kring våra appar, och det är bättre att skicka denna återkoppling till Lyssnarservice som svarar på frågor om vad vi sänder - och i det här fallet inte sänder!
  lyssnarservice@sverigesradio.se
  Annika Webbmaster
 • Ingen P2 klassisk jul!
  Nu blev jag ledsen. Vill inte ha julschlagers från middle-of-the-road-kanalerna....
  Conny Svensson
 • Håller med Philip och övriga här! Vi bor i Berlin och älskade att ratta in klassisk jul. Jag har skrivit till lyssnarservice nu.

  Cissi Asplund
 • Bra att du kontaktade Lyssnarservice!

  Jag skrev ett lite längre svar med lyssningstips i en annan tråd i forumet (där vi hade missat att vara tydliga med att forumet är till för webbsupport). Jag kopierar in delar av det svar jag skrev där även till er:

  -------

  Varför blir det inga julkanaler?
  Eftersom ni är många som hör av er om att ni saknar julkanalerna har vi bett de ansvariga att förklara tydligare varför de valt att inte sända dessa i år, och de svarade så här:

  Den 30/6 2019 slutade Sveriges Radio att sända tre musikkanaler på webben, P2 Klassiskt, P2 Världen och P3 Star. Beslut togs också om att SR:s säsongskanaler, P2 Klassisk Jul och P4 Bjällerklang upphör.

  Sveriges Radio har tidigare haft flera webbunika kanaler. Vilka det har varit har varierat över tid. Kanalernas funktion har varit att ge publiken ett musikutbud som har varit svårt att tillgodose till fullo i ordinarie kanaler.

  I dag ser lyssnarnas musikkonsumtion ut på ett annat sätt än för 10-15 år sedan – det finns till exempel ett antal musikstreamingtjänster och det är anledningen till att kanalerna lagts ner.

  När det gäller julmusiken kommer det finnas mer julmusik i Sveriges Radios utbud via de ordinarie FM-kanalerna under december. Framförallt kommer både P2 och P4 att spela mycket julmusik.


  Julmusik i P4, för er som saknar P4 Bjällerklang
  Kanalerna P2 och P4 har alltså fått ett tydligt uppdrag att spela mer julbetonad musik under advent. Jag förstår att det är en klen tröst eftersom vi är många som uppskattat dessa kanaler just för att vi fått höra intressant julmusik utan prat emellan och få av de ordinarie programmen är uppbyggda så.

  Jag hör dock med min kollega Marie som arbetar med P4:s tablå, om hon har några tips på program där vi kan förvänta oss extra mycket julmusik i förhållande till prat. Jag återkommer om detta!

  För er som saknar P2 Klassisk jul
  I P2 har vi (förstås - som alla år) julkonserter. Programmet Söndagsmorgon i P2 (med kunnigt, men absolut inte pladdrigt, talat innehåll mellan verken) sänder En tidig musikalisk julsångsadvent nu på söndag, första söndagen i advent. Den fjärde söndagen i advent sänder samma program Bachs förstudie till Juloratoriet (vilket inte syns på länken idag, eftersom redaktionen inte hunnit lägga in denna information).

  P2 Live sänder massor av julmusik framöver, däribland fyra och en halv timmar från EBU:s julmusikdag söndag den 15 december. Det blir konserter från Malmö, Stuttgart, Ljubljana och Gdansk.

  Klassisk morgon sänder årets Luciatåg och kommer säkert att spela mycket julmusik även i övrigt. Jag tycker att det talade innehållet i programmet är bra, men vet att en del lyssnare önskar att det var mindre snack och mera verk(stad).

  Till "de minst pratiga programmen" räknar jag P2 Klassiskt som ni hör mornar och eftermiddagar, sju dagar i veckan, även i vanliga fall. De sänder ibland musik helt utan prat emellan, annars är det musik varvat med en kort presentation av exempelvis verket eller kompositören. (Faktum är att jag inte har förstått mönstret för när det är tal emellan eller inte.) Jag utgår från att de kommer att spela mycket av den julmusik som musikläggarna tidigare har spelat i P2 Klassisk jul.

  Om sändningstiden inte passar er, går det att lyssna i efterhand.

  -------

  Hoppas att även ni har glädje av dessa tips!
  Annika Webbmaster
 • Tack för ett informativt och trevligt svar!
  Önskar en fin annalkande första advent!
  Cissi Asplund
 • Hoppas att det blir lite julefrid även i Berlin, och att det är mer roligt än jobbigt med alla som på skilda vis vill fira att det är 30 år sedan muren föll ...
  Annika Webbmaster
 • Hej Annika, tack för din svara. Nu hoppar vi, att hör trevligt svensk julvisor hela tiden. Och hälsningar till Cissi! Vi bor i Falkensee, det ligger precis bredvid Berlin. Sa högt och stressande … Där har man ingen Julkänsla.
  (Förlat, at min svenska är mycket doligt)

  Wiebke Botta
 • Hej igen!

  Leif Eriksson på P4 Plus hälsar att julmusiken hos dem börjar den 1 december. De fyller sedan på med mer julmusik vartefter dagarna närmar sig julafton/juldagen då ni kan höra mycket julmusik.

  Från annandagen kommer sedan P4 Plus utbud att återgå till det vanliga.

  Webbkanalen P4 Plus har fokus på populärmusik från 1920-talet och framåt. Den julmusik som sänds där blir alltså mer i stil med det ni har hört i P4 Bjällerklang, inte P2 Klassisk jul.

  P4 Plus kan ni höra världen över i alla apparater där ni kunde lyssna på julkanalerna. För dem av er som bor i (eller känner någon i) Stockholmsregionen, vill jag passa på att tipsa om att kanalen hörs i FM-radion i P6 på frekvensen 89,6 MHz flera timmar varje dag!
  https://sverigesradio.se/p6/tabla
  Annika Webbmaster
 • Åh hvor er det dog en skam. Jeg bor i København og har i flere år nydt P2 klassisk jul, som virkelig har været noget særligt og ikke bare har spillet det samme som alle andre kanaler. Så endnu en trist lytter her. Hilsen fra Mette fra København.
  Mette
 • Tack för hälsning, Wiebke! Här i Berlin har vi nu fokus gått över från firande av murens fall till julmarknadsmys. I helgen jobbar jag på svenska kyrkans julmarknad i Wilmersdorf.
  Fint ändå att se att vi är flera som saknar Klassisk Jul!
  Tack för tips, Annika!
  Cissi Asplund
 • Hej och Hallo tillsammans
  Ursäkta, jag är inngen Svensk och bo inte mer inte Sverige, daför nagra stavningsfel.
  Det är jätte trågigt at klassisk Jul sänd inte. Det är inte samma sak at höjer andelen av Julmusik i programmet av P2. Det var alltid fint at kunna lyssna på julmusiken utan paus när man vill, efter jobbet, lugnt på kvällen, vid julbord med familjen. Och fram för alt kommer vi att sakna "O Helga Natt" från Jussi Bjorling. Synd....
  Ni har varit ensamtstående med programmet. verkligen synd
  Christoph Nebel
 • Helt enig med dig, Christoph. Det är inte samma sak.
  Cissi Asplund
 • Hej & tack för svar och alla inlägg!

  Det är mycket synd och tråkigt att P2 Jul inte längre finns! Det var en unik väl sammansatt julmusik för oss som gillar tiden innan jul men inte vill höra samma top-40 blandning som alla kommersiella kanaler och tyvärr även P4 hänfaller till.Vad behöver vi alla göra för att public service i denna högtids stund skall tjäna sin trogna publik och återinför det vi alla längtar efter - P2 Jul.

  Varma och tacksamma hälsningar,
  Pontus

  PS. Kan vara ett enkelt sätt för SR att återerövra ”public” i en turbulent tid då alla ifrågasätter vad målet är. Det är dock en annan debatt men väl värd att föra i ett allt mer populistiskt media landskap .... DS
  Pontus
 • Hej, NRK Radio Super Jul låter som P4 Bjällerklang, skall titta vad Yle har för sig. Konstigt nog fungerar Appen här i Tyskland, men på websidan får jag inte igång uppspelningen. Appen är bra att hantera, även för synskadade. Annars gör jag min egen spellista. Mvh, Sandra
  Sandra
 • Jag bor på Åland och I många år har jag lyssnat på klassisk jul och bjällerklang. Det hör julen till och är stämningsfullt. En besvikelse och tråkigt att ni tar bort de.

  Lina
 • Det här var mycket beklagligt.
  Uppmanar även jag SR att ompröva beslutet.
  Sett mycket framemot att börja lyssna till denna kanal. Går ej att likställa med streamingtjänster, vilka jag har flera av.
  Anders Lindqvist
 • Förändrat lyssnarbeteende ska vara anledningen. Är det personens egna tyckande eller finns det undersökningar som kan presenteras? Inte undra på att röster höjs för att lägga ner public service när det som blir kvar i radion bara är skvalmusik och självuppfyllda radiopratare utan verklighetsförankring
  Fredrik
 • Jag är rörd av det faktum att min fråga har väckt denna diskussion. Klassisk jul är verkligen saknas. Kanske finns det en chans att prova det igen, Sveriges Radio? Ingen annan kanal förmedlar så mycket frid och julkänsla. Tack alla, jag trodde jag var ensam med min sorg.
  Önskar er alla en trevlig 1st Advent
  Wiebke Botta
 • Kära Wiebke,
  Du är inte ensam. Vi är många som saknar den klassiska jul som P2 kurerade!
  Jag dövar sorgen med Nils Landgrens ”Christmas with my Friends”, vakar in 1:a advent. Musik som aldrig spelas i skvalradion ...
  Men önskningar om en trevlig 1:a Advent
  //Pontus
  Pontus
 • Här i Tyskland är det så svårt att hitta dessa vackra skandinaviska julesång. Så jag måste ta ut mina gamla svenska jul-CD-skivor.
  Wiebke Botta
 • Tack för tipset om Nils Landgrens julskiva, Pontus!
  Cissi
 • Så otroligt besviken! Illa, SR.
  Jacob G
 • Public service..
  Hur tänkte ni liksom?
  - vi gör tvärtom vad våra finansiärer vill.
  Peter
 • Vilken besvikelse. Sverige radios utan tvekan bästa kanal. Alltid kvalitet o vackert. Jag kan inte med ord beskriva hur ledsen jag blev över upptäckten idag när jag kokade kaffe till skenet av adventsljuset.
  Anna G
 • Hej, jag saknar klassisk jul jätte mycket. Så synd att det finns inte längre i programet av P2.
  Hälsningar, Olov
  Olov
 • Hej, får instämma i samma kör av besvikelse och saknad. P2 klassisk jul har varit en lisa för själen under den ljudmatta som sköljer över en i advents och juletid.  Förstår att det kan vara svårt att ompröva beslutet på direktsändning av webbradion, men kan P2 skickliga musikredaktörer möjligen sätta samman en spellista för streamingtjänsterna i linje med det som spelades på kanalen. Det vore mycket uppskattat.
  Erik D
 • Ja, en spellista skulle vara jättebra. Blev också besviken när jag inte kunde hitta P2 Klassisk Jul. Och just för att den skiljer sig så markant från annan julmuzak vi sköljs över av överallt.
  anna lindgren
 • Otroligt besviken på hur ni väljer att prioritera på SR. Instämmer med ovan önskemål om en spellista och hoppas på bättring till nästa år!
  Erik
 • Jag lyssnar normalt i blandat format på P1, P2 och P4. Började lyssna på P2 Klassik Jul för några år sedan, främst i köket och till helgmiddagarna med min familj för att visa mina barn 8, 5 och 3 år att det finns en bredd i musiken. Har varit jättehärlig stämningsfull musik som jag nu verkligen saknar i Sveriges Radios utbud. Trodde i min naiva inställning att detta var SRs uppdrag, att bredda utbudet. Känner till att det finns reklamkanaler och andra betaltjänster att lyssna på men har stolt gjort reklam för P2 Klassisk Jul och P4 Bjällerklang.

  Jag hoppas verkligen på ett nytt beslut om detta. 

  Björn Uppborn
 • En bra idé med spellistan! När mina barn kommer hem från skolan är de väldigt ledsna att inte höra svenska julesång längre. På Amazon kan du också höra julradio på begäran. Men ingenting skandinaviskt i Tyskland.
  Wiebke Botta
 • Hej Wiebke,
  gå till
  jouluradio.fi
  [länken rättad av webbmaster]
  och sen klickar du på julradio Soita. Där Finns svensk julmusik. Lycka till. Och där Finns även andra julkanaler.

  Mvh, Sandra/Bayern
  Sandra
 • Hej er alla!

  Det är så roligt och tråkig på samma gång, att man är inte ensam med sin stor glad förväntan o besvikelsen.
  Jag kommer också från Tyskland o även här finns det ingen kanal, som motsvarar P2 klassisk jul.
  Inte allenast därför var det en stor glädje, att lyssna till detta varje år. Imellantid föreställde jag kanalen för några spanska vänner från Granada o även de är besviken i år.
  Jag tror att det vore storslagen, om P2 kunde kreera en playlist med de låtarna (kanske top 100?) som blev spelat på "klassisk kul"-kanalen under åren.

  God jul till alla,

  Peter

  Peter
 • Hej Sandra,

  https://www.jouluradio.fi/ är det du menade, eller?
  Peter
 • Hej, hej! Tack er alla!!! Sandra, tusen tack! Pa finska julkanaler finns Kauneimmat Joululaulut(???) nu sjunger Jussi Björling!!! (Tror jag)
  Wiebke Botta
 • Tack snälla Sandra, lyssnar just nu på ”Det är en ros utsprungen” på Julradion
  Cissi
 • Hej igen!

  Jag påminner återigen om att detta är ett support-forum för att lösa tekniska problem och att det är bättre att ge återkoppling om vårt innehåll till Lyssnarservice, lyssnarservice@sverigesradio.se

  Samtidigt är det ju fint att ni kan tipsa varandra om vilka möjligheter som finns att få julstämning på andra vägar, och att se att ni är långt ifrån ensamma om att sakna P2 Klassisk jul!

  Finska julradion
  På den finska sidan Jouluradio som Sandra tipsade om, finns alla möjliga jul-kanaler, och utbudet verkar varierat. Kanalen Klassinen Joulu (Klassisk jul) låter lovande, men uppenbarligen finns det guldkorn även i Kauneimmat Joululaulut (betyder ungefär "De vackraste julsångerna" enligt en översättningstjänst på nätet) och i den svenskspråkiga Julradion.

  Spellistor?
  Är det främst Spotify ni är intresserade av spellistor till, eller är det några andra tjänster som någon av er använder?

  På Spotify vet jag att en av P4:s musikredaktörer, Rita Jernquist, har en lista:
  Ritas jul: Musikredaktör P4 (Spotify)

  Ni som saknar P4 Bjällerklang kan säkert känna er hemma med den listan!

  Jag hoppas att kollegerna på P2 också har möjlighet att skapa något liknande.

  Det finns en mer eller mindre automatiserad låtliste-tjänst som heter Radiofy. Den genererar spellistor för Spotify. Exakt hur det går till vet jag inte, men förmodligen sker det genom att Radiofy "lyssnar av" en befintlig kanal och identifierar vad som spelas, lite som Shazam, Soundhound och liknande tjänster. De har gjort spellistor baserade på vad P2 Klassisk jul och P4 Bjällerklang spelade i fjol:
  "P2 Klassisk jul - Topp 100" enligt Radiofy (Spotify)

  Just med verk som spelas mer sällan, fungerar den typen av tjänster något sämre, så en del lite ovanligare verk som den riktiga kanalen spelat med en viss artist, kan dyka upp i någon märklig hissmusiks-version eller karaoke-variant, men på det hela taget är detta en lista baserad på vad som verkligen har spelats i kanalen.

  Om någon av er testar denna lista, så berätta gärna hur ni tycker att det låter!

  Radiofy har även en auto-genererad lista baserad på vad (Radiofy uppfattar att) vi spelade i "P4 Bjällerklang":
  "P4 Bjällerklang - 400 senaste" enligt Radiofy (Spotify)

  Även den listan kan det förekomma tokigheter i.

  Tips från P2:s ordinarie utbud
  Här kan ni lyssna igen på två av de program vi sände igår, med mycket fin adventsmusik:

  Andliga sånger: Bered en väg (Bered en väg för Herran i flera versioner, och adventsmusik från England, Tyskland och Sverige.)

  Söndagsmorgon i P2: En tidig musikalisk julsångsadvent

  Väl bekomme!
  Annika Webbmaster
 • Hej er alla,
  ja, det var jouluradio.fi, tack Peter, glömde en "o". Måste faktiskt önska mig en stor korg vokaler som Julklapp av min man. Och tusen tack för din möda, Annika, att du tippsar om alternativ. Jag skrev redan till lyssnarservice eftersom jag kan inte hitta sökfeltet längre (IPhone 8, IOS 13.2.3 Voice Over användare, jag är blind) dem svarade (och jag har en känsla, att de struntar fullkommligt i os):
  Vi skickar din fråga om sökfältet vidare till vår tekniska webbsupport Kundo, här är deras sida: https://kundo.se/org/sverigesradio/ Du hittar även länk till supporten via 'Min sida' i appen.
  När det gäller Klassisk jul beklagar vi naturligtvis nedläggningen. Deras låtlistor får vi tyvärr inte tag i men vi kan tipsa om andra program med julmusik.
  I P2 har vi (som alla år) julkonserter. Söndagsmorgon i P2 https://sverigesradio.se/sondagsmorgonip2 sänder En tidig musikalisk julsångsadvent nu på söndag, första söndagen i advent. Den fjärde söndagen i advent sänder samma program Bachs förstudie till Juloratoriet (vilket inte syns på länken idag, eftersom redaktionen inte hunnit lägga in denna information).
  P2 Live https://sverigesradio.se/p2live sänder massor av julmusik framöver, däribland fyra och en halv timmar från EBU:s julmusikdag söndag den 15 december. Det blir konserter från Malmö, Stuttgart, Ljubljana och Gdansk.
  Klassisk morgon https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1407841?programid=4425 sänder årets Luciatåg och kommer säkert att spela mycket julmusik även i övrigt.
  Till de minst "pratiga programmen" räknar vi P2 Klassiskt https://sverigesradio.se/p2klassiskt som ni hör morgnar och eftermiddagar, sju dagar i veckan även i vanliga fall. Vi utgår ifrån att de kommer att erbjuda mycket av den julmusik som musikläggarna annars hade spelat i P2 Klassisk jul.
  Om sändningstiden inte passar går det att lyssna i efterhand.
  ---
  Med vänlig hälsning
  Lyssnarservice
  Sveriges Radio
  Sandra
 • Sandra, var det sökfältet på vår webbplats som gav problem med Voice Over?

  Då ser vi till att kolla upp det, så behöver du inte göra en separat felanmälan! (Den typen av frågor är ju vad detta forum egentligen är till för, som sagt.)


  Annika Webbmaster
 • Hej! Jag hör nu Spotify "Klassisk Jul" och Jouluradion! Tack sa mycket!!!
  Wiebke Botta
 • Listening to the Swedish Christmas channel was a tradition for us. It was a relaxing channel with nice songs. And no adds or news. Well, probably I now really have to buy a Spotify account :-(
  Sandra C
 • Alla:
  I tråden om P4 Bjällerklang tipsar lyssnaren Carl om tre listor på Spotify, som kan intressera dem av er som använder den tjänsten. 
  • "Klassisk Morgons jul från P2"
  • "Klassisk Jul P2"
  • "Classical Christmas"
  De två förra är skapade av entusiaster som saknar P2 Klassisk jul och vill dela med sig av en musikmix i kanalens anda. Den tredje är en engelsk spellista som Carl tyckte var bra.

  Sandra i Tyskland:
  Jag har flyttat din felbeskrivning hit och hjälper dig där:
  VoiceOver-problem med sökfältet i Sveriges Radio Play

  Och det må vara off topic i denna tråd, men den frågan är å andra sidan nästan den enda i den här tråden som rör själva forumets syfte, att hjälpa lyssnare med våra webbtjänster!

  Wibeke:
  Härligt att julefriden kan infinna sig, trots allt!

  Sandra C, you can still listen to a lot of other stations playing Christmas music.

  Many of the listeners who miss the Swedish stations P2 Klassisk jul and P4 Bjällerklang, are very pleased with the stations you can find here - on a Finnish page - so you can still get that Christmas feeling without buying any account.
  Annika Webbmaster
 • Fler tips från tråden om tomrummet efter P4 Bjällerklang ...

  Lyssnaren Kenneth tipsade om appen Classical Radio och deras julkanal Classical Christmas. Kanalen finns även på webben:
  Classical Christmas

  Det går att lyssna fritt som gäst i en halvtimma, därefter vill de att man skapar ett konto (som verkar vara gratis, men jag har inte testat själv). Det jag har hunnit höra tror jag passar er som saknar P2 Klassisk jul!

  Tunein Radio
  Ni kan även hitta många julkanaler hos Tunein, som går att lyssna på utan att ha något medlemskap eller så:
  tunein.com: sökresultat för christmas

  Mytuner Radio
  I sann public service-anda vill jag förstås påpeka att det finns alternativ till Tunein, exempelvis Mytuner Radio. Här finns 210 kanaler som de klassat som "genren Christmas".
  mytuner-radio.com: Top Christmas radio stations

  Även om minst två av dessa (alltså Sveriges Radios julkanaler) inte längre sänds, bör ni kunna finna några favoriter! Dela med er i så fall. Att hjälpa er nästa att stilla sin längtan efter fin julmusik, gör julen godare för alla!
  Annika Webbmaster
 • Hej er alla, och tack, Annika! På Spotify har jag hört idag hela dagen Classisk-Jul-spellistan, förresten, gratis och utan reklam! Familjen är glad!

  Wiebke Botta
 • Mer tips (som är lite mer P4 Bjällerklang än P2 Klassisk jul, men vi är ju många som saknar båda kanalerna):

  För er som använder Facebook:
  Ni som vill ha tips på julmusik à la P4 har en guldgruva att ösa ur på Ring så spelar vis Facebook-sida, där den med skägg och luva försedde Christer Lundberg frågar:
  Vilken är den bästa jullåten?

  I skrivande stund är det 338 kommentarer, men inte fullt lika många tips (många har ju samma favoriter, så flera kommentarer är i stil med "jag håller med, Driving home for Christmas med Chris Rea är underbar!").

  Jag vet inte om det går att läsa kommentarerna om du inte är inloggad på Facebook, men bilden på Christer i luva ska gå att se även om du inte använder Facebook annars - vilket i sig ger en viss julstämning!

  För er som använder Spotify:
  Och härligt nog försöker Ring så spelar vi lägga in så mycket som möjligt av dessa julfavoriter i en lista:
  Julmusik från Ring så spelar vi (Spotify)

  Lite problem får de lyssnarfavoriter som "en låt som min farmor sjöng om julbocken", men på det hela taget är det en fantastisk samling med Tommy Körberg, Håkan Hagegård, Dolly Parton, Carola, Nat King Cole och Adolf Fredriks ungdomskör. Med djup och bredd som speglar P4:s lyssnare!

  Alltså, jag blir alldeles glad bara av att läsa låttitlarna och höra detta i mitt huvud - och det kan ni göra även utan Spotify-konto.

  Trevlig helg
  Annika Webbmaster
 • Det här är ju helt befängt. Vilka är personerna som ansvariga för det är idiotiska beslutet? Det ska omprövas.
  Kristian
 • Jag saknar också klassisk jul något otroligt!  :(
  Ulla Einvall

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.