Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Inloggningsmöjlighet i SR-appen (och sr.se)?

Hej!
Jag tillhör de som lyssnar rätt mycket på SR, både via sr.se och genom appen. Då jag ibland lyssnar via mobilen och ibland via plattan undrar jag om det skulle gå att få till (en frivillig) registrering/inloggningsmöjlighet, dels i appen dels på sr.se. Denna skulle i sin tur kunna hålla reda på mina favoritprogram etc, detta för att slippa leta upp favoritprogram och lägga till dem flera gånger om man som i mitt fall har appen i flera enheter.

Alltså - tanken är att om jag registrerar mig en gång så lagras mina favoriter och andra inställningar och jag loggar in en gång på sr.se och en gång per enhet där jag har appen så synkas inställningarna mellan dem.
David Sohlberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej David!
  Vi har fått det önskemålet några gånger och jag håller med om att det låter smidigt. Framförallt vid telefonbyte. Jag framför självklart det här till utvecklarna av appen. Just nu vet jag att det inte finns med i planerna för appen det närmsta halvåret iallafall. Jag tror samma gäller sajten, men jag återkommer om jag får något annat besked! 😀
  Jesper Webbmaster
 • Håller med!
  Alexander Jaworowski
 • Hej!

  Eftersom tjänsten inte finns (men ansolut diskuteras internt), vill jag gärna göra vad jag kan för att hitta alternativ. Det finns ett par olika appar som medför möjlighet att hålla reda på exempelvis hur långt du hunnit i ett avsnitt i telefonen och sedan fortsätta vid samma tidpunkt i datorn. Om ni berättar vilka plattformar ni mest använder, så kanske jag kan hitta ett bra alternativ!
  Annika Webbmaster
 • PC/Windows och Android.
  David Sohlberg
 • Ok, där kanske Pocketcasts och Sticher kan vara värda att kolla upp!

  Det fungerar inte för allt vårt innehåll, utan endast för "program med vanliga poddflöden", men det ska finnas en synk-funktion som gör att historiken från Android-appen följer med till webb-versionen och vice versa.https://www.google.se/amp/s/lifehacker.com/how-to-keep-your-podcasts-synced-between-devices-1797602186/amp
  Jag har inte hört så mycket om hur detta fungerar (en lyssnare 2016 berättade att han var nöjd med Pocketcasts synk i en tråd som egentligen handlade om något annat), så om du testar någon av tjänsterna, vill vi förstås gärna höra hur just detta fungerar!
  Annika Webbmaster
 • Tänkte lägga nästan exakt samma förslag! Själv använder jag appen i två olika iPhones och det vore sååå bra om man kunde få stöd för att hålla reda på var man är i ett program och se att man lyssnat på ett avsnitt. Och förstås synka listor på favoritprogram.
  Sara
 • Hej och förlåt sen återkoppling!

  Vi förstår behovet och som det låter när "kolleger som har något att säga om saken" diskuterar, är det något "alla" inblandade vill införa under förutsättning att allt innehåll fortfarande är tillgängligt utan att behöva registrera ett konto eller liknande. Det ska vara en möjlighet att logga in, inte ett måste. (Ingen härinne har antytt något annat, men jag vill ändå betona att den delen är viktig.)

  Men att alla vill skapa detta är en sak. Ännu har jag inte sett några konkreta beslut, och när (eller om bör jag väl ändå säga) ett sådant tas, kommer det att dröja innan det når ut till oss som använder tjänsterna.

  Det jag vet är att vi arbetar hårt för att "harmoniera" vissa funktioner och tekniken bakom dessa mellan de olika tjänster vi har (appar på olika plattformar, "skills" och webben), vilket både är bra för att lyssnare lättare ska kunna hitta rätt på olika plattformar, men (i min värld - och jag är inte utvecklare) är det även nödvändigt för ett framtida inlogg, så om ni irriterar er på att vi gör förändringar framöver där småsaker döps om och sorteringen av listor påverkas eller så, så kan det vara en del av ett "underarbete" som krävs för att på sikt kunna erbjuda inlogg.

  Det om det. Vi ska ju kunna få saker att funka även här och nu ... Och om det främst är att synka poddcasts på olika Iphones, kanske du kan använda någon av apparna Pocket Casts eller Sticher. Båda en synk-funktion som gör att historiken från exempelvis Pocket Casts Ios-app följer med mellan olika enheter och till webb-versionen av Pocket Casts och vice versa. Dock inte för nedladdat, utan endast om man streamar poddar.

  Läs mer här:
  How to Keep Your Podcasts Synced Between Devices

  Jag har inte testat hur väl detta fungerar och inte hört så mycket från lyssnare heller. Det närmaste är nog en lyssnare som 2016 berättade att han var nöjd med Pocket Casts synk-funktion i en tråd som egentligen handlade om något annat. Jag har också för mig att en kollega använde någon av dessa tjänster just för poddar, men kompletterade med vår Play-app för notiser, direktlyssning och de program vi inte har som poddar.

  Om du testar någon av tjänsterna, vill vi förstås gärna höra hur just detta fungerar!

  Information om Pocket Casts på svenska:
  Surfa.se: Uppgradera ditt podcastlyssnande

  Stichers hemsida (engelska):
  https://www.stitcher.com/
  Annika Webbmaster
 • Jag önskar också att man kunde (om man vill) logga in så man ser vilka program man redan lyssnat på. Jag måste snart köpa ny mobil och jag önskar all min data kunde sparas och överföras till nästa telefon. Gärna via ett inlogg.
  Anonym
 • Hej
  Det är något vi kommer titta på, men jag har tyvärr ingen tidsplan.

  mvh
  Karolina Utvecklare
 • Rolfs fråga är flyttad hit:
  Hur för jag över program från Ipod till annan MP3-spelare?​​​
  Annika Webbmaster
 • För att hålla frågan om inloggning till egen profil med bl a favoritprogram levande, vill jag i all vänlighet framhålla att önskemålet ännu inte uppfyllts, och fortfarande är relevant.
  Mikael Furu
 • Tack Mikael! Har själv just börjat använda en ny andra mobil (alltså inte läge att kopiera över hela innehållet) och det är ganska meckigt att försöka hitta ”tillbaks” till de program och avsnitt jag varit på i den andra telefonen. En inloggning där sånt följer med vore guld i detta läge!
  Sara

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.