Till senaste kommentaren

Hur hittar man nästa del av ett program i appen?

Det är väligt svårt att hitta ett "nästa avsnitt" i en programserie!
Om man lyssnat på t ex del 2 är finns det inte någon länk till del 3 eller del 1. Ibland föreslås någon annan slumpmässig del av prgrammet, ibland inte eller andra program. Men tyvärr saknas vissa delar bland dem som föreslås så då måste man söka igen "globalt" efter namnet på serien för att få upp alla delar.

Det förefaller som begreppet "program i flera delar" inte riktigt existerar i appen? Detta vore ju en tydlig förbättring att hantera delarna ihop på något bra sätt.

Och, varför inte tillåta sökbegränsning på t ex tid (år), kanal, eller personer som medverkar/producerar? Nu får man krångla och använda Google, hoppas på att hitta programmet på någon er hemsida eller i någon kommentar i en blogg och sedan söka om i appen med programnamn. Helt idiotiskt...

Det finns verkligen massor av bra producerade program som ingen hittar på SR!
Daglig Lyssnare Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Visst har du rätt, appen är idag dålig på att hantera "avsnitt som naturligt hör ihop". Ett fåtal redaktionellt utvalda serier kan du finna under Teman (visa alla) som du finner på appens startsida. Med de flesta serier får du dock ta saken i egna händer och manuellt lägga in avsnitt själv genom funktionen Min lista (motsvarande funktion finns även på hemsidan), så kan du sedan spela upp dem i den ordning du själv valt.

  När det gäller "tydliga serier", som flera delar av en dokumentär, vet vi förstås att de flesta lyssnare vill höra dem i en viss ordning. Naturligtvis vore det bra om det gick att ta del av dem i den ordningen, utan att behöva lägga över dem manuellt i min lista, men vi har ingen sådan funktion i appen idag (utom, som sagt, för ett fåtal serier som du når under "Teman" på appens startsida, där du t ex hittar Flicka försvunnen: Fallet Alma Diaz och spela alla delarna i en följd).

  På vår hemsida, som även fungerar i mobiler och på surfplattor, har vi däremot en funktion som kallas "avsnittsgrupper", där redaktionen kan välja att "tagga upp" avsnitt som hör ihop. Detta används till exempel av P1 Dokumentär och Radioföljetongen.

  Jag beskriver hur du gör hos P1 Dokumentär. Om du går in på deras hemsida och väljer Alla avsnitt kommer du hit:
  P1 Dokumentär: Alla avsnitt

  Nedanför de avsnitt som syns på sidan, finner du en samling där det finns länkar till Kidnappad, Gamer och ett par till. Varje sådan länk leder till en sida där alla avsnitt från en viss följetong ligger samlade i en lista där du kan spela alla!

  Hoppas att detta underlättar för dig och tveka inte att höra av dig om du behöver en tydligare instruktion om den saken!

  På hemsidan finns det även större möjlighet att leta fram avsnitt från ett visst datum - men mitt svar är redan så långt att jag länkar till ett svar från igår där jag berättade om funktionen för en annan lyssnare!

  Trevlig helg
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.