Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hackar, låser sig

Hej

Frågar igen då felet kvarstår och många med mig har samma problem.
Problemet är att appen börjar hacka, låser sig mer eller mindre, eller snarare den segar ner mobilen helt till den grad att det är svårt att ta sig till tvångsavstängning av appen, då försvinner problemet. I regel går det att lyssna på ett avsnitt utan problem förutsatt att jag er pausar det. Direkt efter program två börjar ovan nämnda. Det har pågått uppskattningsvis hela året, kommer inte riktigt ihåg. Innan dess lyssnade jag i flera år utan problem. Inget fel på bandbredd, kan sitta med wifi eller 4g och samma problem.
Ram användningen när appen börjar hacka är runt 580 mb.
SR app 19.7.5 Android v9. det blir inte abbourlunda om jag har programmen nedladdade. Som sagt jag är inte ensam, det är något som är lurt. 

Fredrik Göthe Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Fredrik,

  det är alltså bara när du lyssnar på listor som problemet uppstår? Blir det samma bekymmer om du lyssnar på ett avsnitt enskilt och sedan spelar ännu ett avsnitt?
  App-teamet
 • Hej,

  Nej tyvärr även enskilda avsnitt. Men som sagt brukar jag kunna lyssna på ett avsnitt innan problemen uppstår. Förr startade jag om hela mobilen men har märkt att det räcker att tvångsavstänga appen via Android och sen starta den igen
  Fredrik Göthe
 • Hej
  Har också-fortfarande-samma problem. Det hackar, hakar upp sig och blir värre och värre.
  Problemet uppstår i samband med efterhandslyssning antingen för att jag backat en direktsändning eller vid poddar. Det händer oftare, men inte bara när jag även gör/gjort annat med mobilen under uppspelningen.
  Uppspelningen hackar, i början med korta hack med någon/några sekunders mellanrumm men om jag inte stoppar uppspelningen blir hackrn längre och om jag tex somnar ifrån kan hacken bli halvtimmeslånha tystnade avbrutna av ett stympat ord och sedan åter tystnad. Ofta verkar uppspelningsmarkören stanna eller sakta av så att det ser ut dö. Om den spelat kortare del av programmet än den faktiskt gjort.
  Precis som Fredrik upplever jag att hela appen då låser sig och inte vill stängas av/reagera alls. Om jag trycker på "stäng av allt" och sedan startar appen igen är appen ibland bara helt svart när den öppnas och helt låst.
  Problemet ökar och har nu pågått irriterande länge -månader och irriterande ofta -dagligen, ofta många gånger om dagen.

  Sara Källgarn
 • Hej Fredrik och Sara,

  vi ska försöka återskapa problemet ni beskriver så återkommer vi. Bara för att ha lite mer att gå på: är det när avsnitten är längre som det här händer? Till exempel Sommar har ju lite längre avsnitt, så om det bara händer där men inte på exempelvis dagens dikt eller på nyhetsklipp så skulle det vara hjälpsamt för oss att veta. En annan fundering är om det är så att ni har ont om lagringsplats kvar på telefonen? Är det likadant om ni lyssnar på poddar i en annan app eller från sverigesradio.se?
  App-teamet
 • Hej
  Problemet kan uppstå även i korta program, tex i senaste nyheterna där klippen följer på varandra. I längre program kan det börja efter bara några minuter eller efter relativt lång tid.
  Jag lyssnar väldigt sällan på andra poddar, men ibland på tex Biblios ljudböcker och där händer det aldrig.
  Det är möjligt att jag har lite lite minne kvar, det vore intressant att veta om det kan påverka även vid liveuppspelningar. Kan antalet program jag laddat ner via appen i sig påverka? Jag testar att rensa ut de jag lyssnat på till att börja med så får vi se om det har någon effekt.
  Sara Källgarn
 • Hej,

  Jag tror mig ha kommit fram till en lösning.
  I Android. Gå till inställningar. Sök "Optimera batterianvändn". Bland apparna stäng av för sr radio play.
  Detta är inget jag satt på utan verkar ha varit standard, sedan jag ändrade detta har det inte hackat, peppar peppar.
  Innan jag gjorde detta gjorde jag även nedan men det hjälpte inte, men kanske hjälper det någon annan eller fungerar i samband med första lösningen ;
  Inställningar > enhetsunderhåll> Batteri> sr play> sätt appen i vänteläge Av.
  Peppar pepoar hoppas jag på detta, testar skarpt senare på två timmar hundpromenad.
  Sen var det udda beteende av appen, att Ram minnet går i höjden och slaggar igen mobilen, men hoppas detta hjälper någon användare och kanske även utvecklarna.   Fredrik Göthe
 • Testade att ta bort flera 10tal nedladdade program. Det hjälpte inte, lyssnar på livesändning, men backade den en bit, det började strax att hacka.
  Har redan sedan tidigare de inställningar Fredrik nämner - dvs viloläge av.
  Sara
 • Sara
 • Jag har provat sonos samt blåtand eller bara iPhone, men det hackar och låser program konstant oavsett metod
  Torbjörn
 • Sara: det ser ut som en Samsung-telefon, stämmer det? Jag delar din uppfattning att du verkar ha gott om plats kvar, så frågan är om du har testat båda inställningarna som Fredrik nämner? Samsungs egna inställning verkar vara av, det syns på din skärmbild, hur är det med Androids inställningar för batterioptimering? Det borde finnas under Inställningar -> Enhetsunderhåll -> Batteri -> Avancerade inställningar
  App-teamet
 • Torbjörn: I den här tråden diskuterar vi problem just för Android, det blir enklare om vi håller iOS och Android separata. Här finns en tråd som jag tror är mer relevant för din felrapport: https://kundo.se/org/sverigesradio/d/play-appen-slutar-att-spela-efter-ett-tag/
  App-teamet
 • Vad jag förstår är mina inställningar rött enlig Fredriks idéer, bifogar bilder.

  Lyssnar även nu live, utan att ha backat alls utan bara låta sändningen pågå och senaste halvtimmen har det börjat hacka 2 gånger så att jag behövt tvinga stopp.
  Sara
 • Hej
  Har dina problem börjat idag?


  mvh
  Karolina Utvecklare
 • Hej!
  När jag har lyssnat på sommar i dag, blir det korts avbrott 10-15 s. Tiotal ggr per minut.
  Jag använder appen och har en iPhone 6 med senaste uppgraderingen installerad.
  MVH
  Bosse
  Bo Holmstedt
 • Teknikerna tror de har hittat problemet och jobbar med att lösa det.

  mvh
  Karolina Utvecklare
 • Åh så härligt om de äntligen hittar det och kan lösa det!  
  Måste säga att det faktiskt funkat i tre timmar med livesändning nu, både ute på stan och hemma med Wifi, har dock inte (vågat) testa att backa livesändningen.
  Sara
 • Kan meddela från hundpromenaden att mina problem kvarstår
  Fredrik Göthe
 • Å andra sidan har det fungerat felfritt för mig sedan kl 13 igår! Sååå skönt
  Vet inte riktigt vad det beror på eftersom jag inte ändrat något alls sedan jag tog bort gamla nedladdade program och det hjälpte ju inte (om det nu inte var en fördröjning av effekten). Jublet här är stort! Så här lång felfri period minns jag inte när jag senast hade!
  Sara
 • Hej
  Jag tror det är löst på hälften av vår miljö än så länge - så råkar man hamna på fel sida så kan felen fortfarande uppstå.

  mvh
  Karolina Utvecklare
 • Hej,
  Det verkar som problemet är löst.
  Lyssnat på flera program i dag allt har funkat perfekt.

  Bosse

  Bo Holmstedt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.